icon

Možné príčiny svrbenia po oliznutí kocúrom?

17. sep 2024

Toto sa mi spravi na ruke keď ma oblize kocur
Čo si myslite čo to je? Strašne to svrbí

Možné príčiny svrbenia po oliznutí kocúrom?
Strana
z2
mmooly
17. sep 2024

ja som aspoň zo spálne kocúrika vykázala, lebo už mám astmu z tej alergie na neho...

autor
17. sep 2024

@mmooly ako sa ti prejavuje presne ta astma prosím?
Lebo zisťujem že už mám asi nábeh aj ja…

betulinka1
17. sep 2024

aká krásna... ja milujem tieto macky...skus tie lieky na alergiu aj spreje do nosa....otcova priatelka chodí aj na nejake injekcie raz do roka a nemusí brat lieky, ona je alergicka na pel a roztoce. Popýtaj sa aj v nejakých fb skupinách, určite nie si jediná. Skusila by som aj homeopatiu, prípadne čínsku medicínu. Ja som od puberty aktívny kynolog a mne vysla tiež vysoká alergia pri testoch na psy, macky a zajace. Psov som sa nevzdala nikdy, vždy boli súčastou mojho života a domácnosti. Všetko plznuce plemena. Minule som bola asi po 30 rokoch na testoch znova a sranda, že mne alergia na psy a macky tam už nebola. Ja som ale brala lieky asi 2-3 roky na zaciatku, potom som prestala, lebo som nevidela nejakú zmenu. Pred 30-timi rokmi som raz niekde čítala alebo mi to niekto povedal, že to prejde hlavne, ked sa tomu nebudem vyhýbať. OK v tom čase nebol internet a milion roznych rád, tak som to tak prijala, že OK to nic nie je a cím viac budem so psom, tým sa to vylieci 😉 . Ale ja som nikdy nebola napuchnutá alebo mala na kozi reakciu. Ja som mala iba cervené oci, kýchala som a vzdy plne dutiny. Skusaj a hladaj riešenie, lebo to je ťažké sa zvierata vzdať. Samozrejme ak by to mali deti alebo muž, tak to je iné, lebo riešenie je jasné, mačka musí ísť prec ale keby sa to týkalo iba mna, tak by som riešila svojou imunitou a liekmi.

egonsk
17. sep 2024

ked z tej alergie chytis chronicke zdravotne potiaze, urcite ti to tvoj milacik v nebicku raz odmeni ... ludska hlupost nema hranic a city vyhravaju nad raciom. 😔

tramtada31
17. sep 2024

@betulinka1 ale to vystavovanie alergenom má niečo do seba. Od mala som bola alergicka na macky, ak som ju pohladkala a hneď si neumyla ruky, začala som kychat, svrbili a tiekli mi oci. Raz prišla k rodičom do vnutra rodit macka, ktorá sa pohybovala v okoli ich domu a sem tam ju prikrmovali. Keď som došla do miestnosti, neskutočne alergické reakcie som mala. Kým odchovala macata, nerobilo to so mnou už nič. Ako záchranár psov som robila prevozy mačiek, aj sem tam sme nejakú mali doma a v pohode odvtedy.

Strana
z2