icon

Môžu ísť deti do školy, keď sa rodičia nezúčastnia testovania?

maminuska33
29. okt 2020

Ahojte.Potrebujem poradiť.Ak sa ja a ani manžel nezúčastníme testovania na Covid19,tak nemôžem pustiť ani deti do školy?Máme druháka a štvrtáka

nikuska744
29. okt 2020

prosim vás zdvihnite si zadky a chodte na to testovanie...lebo tá situácia bude trvať do nekonečna...

sadika
29. okt 2020

@tosomja nemusia deti ktore ku dnu testovania nemaju 10 rokov, ak ma 10 rokov a jeden den, tak na test by mala ist

tosomja
29. okt 2020

@sadika áno. Ide. Musí mať test pri nástupe do školy. Už mám info.

dominka11
29. okt 2020

@maminuska33 nam prisiel oznam zo skoly, ze staci ak 1 rodic nepojde, tak dieta zostava v karantene povinne. Musime teda povinne cela domacnost.

silviaeli
29. okt 2020

@misana84 nemusíte sa o mna bat, mne sa darí až veľmi dobre..ale, tu neide vôbec len o mna, skor na iné veci by som poukázala, napr. ake mame vykradnute zdravotníctvo, skorumpovane súdnictvo atd... ale Vam sa darí asi vdaka Smer-u !!!!👍🏻Lebo pani pracuje v štátnej správe..a bojíte sa o stoličku..vsak??🤷🏻‍♀️

janina51
29. okt 2020

@renka30 netestovali rodičia nesmú odviesť deti do škôlky ani do školy

andreakotesova
29. okt 2020

@sadika cize ak ma moja dcera 10 rokov 12.11.,tak nemusi ist na to druhe testovanie?

jana_eyre_2
29. okt 2020

Dnešný článok uvádza že deti ísť do školy môžu a neotestovani rodičia môžu ich odprevadiť do školy, ísť na nevyhnutný nakup potravín a k lekárovi, či postarať sa o blízku osobu.. INAK musia byť doma a nechodiť do práce, ani do prírody 10dni.. pridávam foto... Či to bude platiť aj v pondelok je otázne, keďže pravidlá sa menia svetelnou rýchlosťou 😅 DNES vydali toto:

mojito3
29. okt 2020

@jana_eyre_2 To je Nový čas. Pozri radšej toto
http://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=vlada...
"Rodičia budú môcť svoje deti zaniesť do jaslí či do materskej školy. Výnimka zo zákazu sa týka aj cesty do školy v prípade žiakov."
Chápem to tak, že rodičia môžu len do jaslí a škôlky. Do školy musia ísť deti samé, bez doprovodu.

jana_eyre_2
29. okt 2020

@mojito3 aj nový čas musí vychadzat z oficiálnych info, len to tam mali najjednoduchšie zhrnuté preto som si to aj odfotila.. aj na stránke ktoru si poslala je vyslovene napísané že výnimka sa vzťahuje aj na nulte až 4te ročníky ZŠ.. ostatní sú predsa doma..

nienna
29. okt 2020

@silviaeli
@mirkava pri vsetkej ucte, uvedomujete si, ze vy, co budete mat negativny test, ste ovela nebezpecnejsi ako ti, co sa nepojdu testovat? Pretoze vy, kvazi negativni, mate volnost, mozte za volne pohybovať a rozsirovat virus kade chodite, kdezto ti co budu sediet doma a pojdu max do najblizsich potravín sa budu správať opatrne. To ja sa bojim poslat dieta do skoly, kde bude sediet v lavici s dieťaťom, ktoreho rodic je kvazi negativny a chodi si po vonku a obchodoch ako sa mu zachce 🤦 ked uz ideme do takéhoto osocovania. V skutočnosti mi je šuma-fuk, kto si kam chodi, kto ma alebo nema test, ci ma alebo nema koronu, tak isto ako mi je jedno ci okolo mna prave presiel niekto s angínou 🤷

jana_eyre_2
29. okt 2020

@nienna no keďže testy ktorými budú testovať majú 70% uspesnost tak to riziko bude aj keď bude vedľa tvojho dieťaťa sedieť dieťa otestovanych rodičov... Ja na testy idem, nemám s tým problem, mám však problém s tým, čím budú testovať ako komunikuje vláda a ako menia neustále pravidlá a neberú v úvahu ani slova odborníkov, ktorí navrhujú trocha iny postup pri boji s pandemiou.. jednoducho mám pocit že v hrsti nás má pár ľudí z olano a to je premna fakt strašidelné..

mimkao
29. okt 2020

@janina51 nie je pravda. Aj netestovaní rodičia môžu odprevadiť dieťa do školy, škôlky.

jana_eyre_2
29. okt 2020

@nienna prepáč zle som pochopila čo píšeš a až teraz to poriadne čítam -ospravedlnujem sa..

nienna
29. okt 2020

@jana_eyre_2 hej, napisala som to dost nejasne 😅 ja tiez nemam nic proti testovaniu, ale nech to je naozaj dobrovolne, ziadne vyhrazky a nech preboha ludia neosocuju tych, co tam ist nechcu. Vsak ti co sa nezucastnia nie su o nic vacsia hrozba ako tí, co budu mat negativny výsledok 🤷 je to smutne, ked pocuvam to nadavanie a ako ich chcu separovat, keby bolo mozne najradsej zahnať do getta, zavrieť za plot. Ale preco preboha? Prezumpcia neviny hovorí, ze som nevinný, az dokým mi nedokazete opak.

miriam11
29. okt 2020

@maminuska33 nechápem tieto zbytočne otázky, lebo máte kvôli princípu problém ísť na test.

mojito3
29. okt 2020

@nienna Super si to napísala, vo všetkom súhladím.

mojito3
29. okt 2020

@jana_eyre_2 Nemyslia to tak, že cesta do školy je cesta žiaka? Lebo o sprievode rodiča hovoria len v prvej vete pri jasliach a škôlke.

mojito3
29. okt 2020

@jana_eyre_2 Nám totiž už písali zo školy nasledovné /už som to raz kopírovala/:
Rodič môže sprevádzať dieťa do ZŠ, len ak má negatívny výsledok z testovania. V prípade, že sa testovania nezúčastní, nemôže dieťa sprevádzať do ani zo ZŠ. (Dieťa má síce výnimku z obmedzenia pohybu a pobytu, ale rodič výnimku na sprevádzanie dieťaťa bez negatívneho testu nemá.)

1katus1
29. okt 2020

Nemôže majú 10 dní karantenu s rodičmi

november1111
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
29. okt 2020

@mojito3 neviem nie som právnik, ja by som to tak nepochopila.. ale polovica pravidiel nikdy nebola domyslena a vždy sa dala pochopiť dvojako..

jana_eyre_2
29. okt 2020

@november1111 keby tým sledovali premorenie, tak by nedali žiadne pravidlá.. skor si myslím, že proste na tom niekto dobre zarobil a doplatia na to zdravotníci a bezni ľudia... Ako vždy..

zuzulkazu
29. okt 2020

@mojito3 ale bez toho blbeho testu nemozem do prace, zo je na chuja takdlze dobrovolne to uplne nieje

maca2017
29. okt 2020

@tosomja Pre ňu výnimka neplatí, lebo výnimky majú iba deti do 10 rokov, aj keď je ešte iba štvrtáčka.

79viktoria79
29. okt 2020

@nikuska744 vieš čo? ďakujem,armada ma pozitívnych 300 vojakov a niektorý z nich boli pri testovani na Orave,usta prekryté len salom ...som zveda kolko nakazrnych tam bude po 2t

nini1010
29. okt 2020

Nie

nini1010
29. okt 2020

@renka30 To nie je pravda.Pokial rodicia neabsolvuju test ich dieta nemoze ist do skoly.

nini1010
29. okt 2020

@tosomja Od 10nrokov by bolo vhodne aby sa zucastnili aj ked su ziakmi prveho stupna.Na nasej skole je to odporucane.Doslova je pouzity tento vyraz v nariadeniach.

renka30
29. okt 2020

@nini1010 viete mi dat zdroj odkial je tato informacia