icon

Môžu streptokoky spôsobiť abnormálne vypadávanie vlasov?

barbora112678
14. máj 2021

Ahojte, uz dva týždne ma trapi vypadavanie vlasov. Pisala som uz jeden prispevok. Dnes som vsak dostal vysledky z vyterov jazyka a hrdla. Hrdlo ok, ale na jazyku mi nasli tieto bakterie. Mozu sposobit vypadavanie vlasov alebo je to skor pricina postcovidoveho syndromu ?

Môžu streptokoky spôsobiť abnormálne vypadávanie vlasov?
laila22
14. máj 2021

@barbora112678 ja si myslím, že postcovid. Mne tak padajú vlasy, že sa bojím aj ocesat, alebo zahrabnut. Nikdy pred tým som to nemala. Ako dlho asi po covide?

barbora112678
autor
14. máj 2021

@laila22 v polke januara, a zacali mi padat cca pred 2 tyzdnami (asi tyzden pred tym som vsak brala atb). O tyzden idem ku koznej, ale bojim sa ze z mojich hustych vlasov neostane nic:(

laila22
Autor odpoveď zmazal
nika523
14. máj 2021

@laila22 prosím vás a mali ste ľahší alebo ťažší priebeh covidu? Počula som že po covide asi 3 mesiace začnú silno vypavat vlasy ale neviem či len po tých ťažších stavoch alebo aj keď má niekto slabý priebeh alebo je len pozitívny

laila22
Autor odpoveď zmazal
monci20
14. máj 2021

@barbora112678 môžem sa opýtať či vám dali niečo na tie baktérie, tiež mám ten problém, ale zatiaľ som nebola u dr. asi budem musieť.

barbora112678
autor
14. máj 2021

@monci20 brala som atb zinnat , ale pri konrelnom vytere uz neboli bakterie v hrdle to pomohlo ale uz len na jazyku

barbora112678
autor
15. máj 2021

@nika523 ja som mala stredne tazky

a02da73
19. aug 2021

Mne i synovi velmi vypadavaju vlasy . Syn ma len 18 rokov. Tiez premyslam, ci to mohol sposobit covid. Momentalne beham so synom po lekaroch a hladame pricinu, nakolko sa mu objavili na kozi flaky podobne seborei a tyzden po nom aj mne.Az neskor zacali vypadavat vlasy. V prvom obdobi covidu sme mali zvlastne priznaky (od zadychania sa, pocit ako keby som mala obarenu celu priedusnicu, stipanie v nose, bolesti hlavy, navay potenia aj vyse mesiaca, rapidne zhorsenie zraku, horucky sme nemali a preto nevieme, ci sme covid prekonali. Ja som ucitelka , mohla som to domov doniest alebo kdekolvek ochoriet. Ochorela som aj hned po zimnych prazdninach v prvom obdobi covidu, ked testovali len surne pripady . Ziaci boli na lyzovacke v Taliansku, mozno to odtial doniesli. Po mne postupne ochorela takmer cela trieda aj kolegyne, s ktorymi som bola v kontakte. No v tom obdobi este o covide vela lekari takmer nevedeli. hovorilo sa, ze je to chripka. No priznaky sme pocitovali uplne inak. Ja mam nadalej problemy so zadychanim sa uz aj pri nakupoch ci chodeni na druhe poschodie, vypadavanie vlasov a zacala som sa nadmerne potit po jedle i piti ( aj ked zjem len ovocie ci pijem vodu). Prosim, ak mate nove informacie ohladom vypadavania vlasov, budem vám vsetkym vdacna za akekolvek informacie.

monci20
19. aug 2021

@a02da73 u nás po covide takisto nadmerné vypadávanie vlasov, pomáha zinok, C a D vitamin a Revalid šampón, postupne sa to zlepšuje

a02da73
20. aug 2021

@monci20 Dakujem. Pouzivam Revalid od aprila, zatial nezabera. Kupila som si aj kapsule , ale zacala som mat celodenne bolesti hlavy, tak som ich vysadila a odvtedy hlava neboli. Synovi predpisala kozna Alpicort a kupila som mu sampon s kofeinom. Pouziva cca len tyzden.

evd
16. jan 2022

Dievcata a asi kolko po covide ? Ja som teraz 2 mesiac po normalne mi vypada sialene mnozstvo