icon

Nadmerné ochlpenie u žien

anyny22
21. júl 2022

Ahojte zeny, viem ze sa to tu uz niekoľkokrát riešilo a nasla som prevažne stare diskusie, ale skusim znovu. Ak tu je nejaka zena, ktora riesi rovnaky problem a vyskusala nieco okrem HAK co jej pomohlo, tak by som bola rada keby sa oto podelila. Uz som zufala 😫 Dakujem

luccija
21. júl 2022

@anyny22 bola si u endokrinologa?

kkovacovak
21. júl 2022

@anyny22 a prečo to riešiť liekmi? Daj si odstrániť ochlpenie laserom a máš pokoj do konca života. Nemusíš do seba pchať lieky

emma_932
21. júl 2022

ja. na dovolenke som sa rano oholila, vecer som si musela obliect gate. pomohol mi az IPL pristroj, mam ho doma. ale ja mam svetlu pokozku a tmave chlpy.

anyny22
autor
21. júl 2022

@luccija zajtra idem na vyšetrenie hormonálneho profilu u gynekologa ale on mi tak ci tak poradi len antikoncepciu

anyny22
autor
21. júl 2022

@kkovacovak ak mas hormonálnu poruchu laser nemusi pomoct a chlpy mam po celom tele, cize laserom by som sa asi ani nedoplatila 🤷‍♀️

anyny22
autor
21. júl 2022

@emma_932 tiez mam doma IPL ale nepomaha mi 😫

kkovacovak
21. júl 2022

@anyny22 laser musí pomôcť. Zabije ti korienok chlpu takže chlp samozrejme ďalej nerastie. Chodia na to aj chlapi ktorí majú určite viac testosterónu ako ty a aj im to funguje

anyny22
autor
21. júl 2022

@kkovacovak neviem co som citala tak vraj, ak ma zena hormonálne poruchy tak laser nemusi na 100% pomoct a nie je to zrovna uplne lacna zalezitost. Mna chlpy trapia po celom tele nie len na určitých častiach

luccija
21. júl 2022

@anyny22 preto pisem, ze mas ist k endokrinologovi ...gynekolog zisti zvyseny testosteron a bude liecit svojim.sposobom.

kkovacovak
21. júl 2022

@anyny22 ja by som tomu dala šancu napr v podpazuší čo nestojí veľa a uvidíš. Je to naozaj vykúpenie a za mňa naj investícia. Smaozrejme ale v tvojom prípade by som ďalej pátrala po pôvodcovi problému

jasminkaj
21. júl 2022

@kkovacovak kde konkrétne si bola na laser, prosím?

anyny22
autor
21. júl 2022

@luccija neviem ci to je endokrinologicky problem moja mama mi hovorila, ze odmalicka som uz bola taka chlpatejsia 🤷‍♀️

tanyan
21. júl 2022

@anyny22 Ja som na strednej chodila na endokrinológiu kvôli zvýšenej tvorbe testosterónu (nadobličky) a brala som na to nejaké lieky dlhodobo (asi rok alebo dva), aby sa to upravilo.
Tvorba testosterónu sa dá čiastočne ovplyvniť aj stravou a športom (kardio, nie silový).

kkovacovak
21. júl 2022

@jasminkaj no neviem odkiaľ si takže neviem či ti tá info nebude zbytočná. Treba pozrieť na nete. Musí to robiť zdravotník nie kozmetička alebo niečo podobné 🙂

janetinka27
21. júl 2022

@anyny22 skus najprv ine riesenia, ja mam tiez s tym problem, uz na zakladke som si holila nohy, co boli devatdesiate roky. tabletky by som na to nikdy nebrala. viem, ze je to velmi neprijemne, skus laser, spoluziacka mala az bokombrady a laserom jej to odstranili.

anicka199103
21. júl 2022

@anyny22 ahoooj. aj ja som bola zúfalá, najmä intim a podpazušie. Musela som sa holiť každý deň, hrubé čierne chĺpky, ktoré hneď zarastali. Zachránil ma laser. Chodím rok každý mesiac a posledné tri mesiace som sa holila len 3x, vždy pred laserom 🙂 Najlepšie investované peniaze v mojom živote toto 🤞🏻😄

emma_932
22. júl 2022

@anyny22 fuha, to ako? mozno mas svetle chlpy alebo tmavu pokozku? IPL je pre snehulienky, ako som ja - svetla pokozka, cierne vlasy a chlpy..

fadama
22. júl 2022

@kkovacovak ako často treba ísť na laser? Bolí to? A co to stojí.? Tiež rozmýšľam, uz mi to holenie ide hore krkom.
Ďakujem

kkovacovak
22. júl 2022

@fadama to záleží na tvojom ochlpení. Niekomu stačí 3x a niekomu 6x. Je to preto lebo sú 3 rastové cykly takže kým je časť chlpkov už vonku tak časť rastie pod kožou a časť "spí". Preto sa chodí cca každých 7-8 týždňov. Vtedy sa tie cykly menia. Vždy sa ničia tie chĺpky ktoré sú zrvona vo fáze nad kožou. Ceny sú rôzne a závisí či si platíš rovno balík naor 3 ošetrenia naraz alebo zvlášť. Aj každá časť tela stojí inak. Podľa jej veľkosti. Nebolí to len to tak jemne štipne zakaždým ale nič to nie je. Záleží aj na tom aká časť sa práve robí. Podpazušie je napr do 2 minút hotové. Intímne miesta sú citlivejšie ale ani tam to nie je nič strašné. Tie lasery majú chladenie ktoré to umrtvuje.