Nepríjemná sestrička kvôli synovej pozitivite
Môj syn je opäť pozitívny po troch mesiacoch. V robote bol na smene s pozitívnym. Hneď si spravil pri príznakoch test (pozitívny výsledok)a nahlásil sa na pcr. Dnes voláme sestričke skrz PN a tá tak na mňa vyletela ,že čo robíme keď sme znova pozitívni. Či si ruky neumyvame ,alebo nedodržujeme nariadenia? Ako by sme to prekryli keď nám nebudú dávať pn. No ostala som ako prikovana bez slova či dobre počujem. Nikam nechodíme, naozaj len robota a dom. Že má syn slabé protilátky to neovplyvní. Proste to nemožmé dostať dvakrát lebo inak rozdrazdime sestričku???? V novembri ani PN si nedával ,prekryl si to dovolenkou. No čo vy na to?
@kamatopo nerieš, sestrička mala zlý deň, alebo je zlá "od prírody". Zbytočne sa nad ňou pozastavuješ. Nabudúce syn nech si pýta k telefónu doktora. Pokiaľ viem, PN vypisujú doktori, nie sestričky. Ak nebude chcieť PN dať ani lekár, potom by som to už riešila vyššie. Ale predpokladám, že dr bude normálny. Určite nie ste prví ani poslední, ktorí majú opakovane covid 😁. Keďže bezdomovcom sa covid dosť vyhýba, tak hygienou to asi nebude.
Nejdem sa jej zastavat,kazdy clovek by sa mal spravat slusne.Ale chapem trochu aj ju,ze ma plne zuby tejto situacie ktora trva 2 roky,mam v rodine zdravotnikov a najradsej by usli pracovat niekde inde alebo do predcasnych dochodkov keby mohli.Je to neskutocny stres a pracovny napor na nich..Zachvilu nas nebude mat kto osetrovat.
Netreba ostat ticho, nase zdravotníctvo je otras. Ak.by sa s nou nedalo, kludne by som si vypýtala dr. Okrem pnky by som si vyprosila aj takéto komentáre sestry, ak teda boli arogantne drze. My sme tiez boli cela rodina u jednej dr, bola som prvá, ktorá odišla, do par rokov sme vsetci prec. Do listu som napisala okrem iného, ze by mala lekárka popremýšľať nad zmenou sestry (otrasné správanie, otrasné vedenie tej ambulancie celkovo bolo, cize moze byt ze to dr tak nastavila kto vie, to az potom ked som mohla s inymi porovnat sa ukázalo). Bohuzial napr ja som bola výchovaná tak ze k lekárom/sestram sa spravame ako k polobohom, len teda neviem ako generácie predo mnou ale ja z ich vykonov na zadok nepadam a clovek si nemôže nechať od nich skákať po hlave. Skoda je ze ich je málo a teda môžu si dovoliť kadečo.
@iv007 ano strašne 😂 pockaj keby vojna prišla co by sa dialo. Väčšina zdravotníkov s covidim nemá viac práce ako mali predtym + este maju menej, ludi k Dr chodi menej, riešia pacientov cez telefon (ak vibec zdvihnu). Menej sa operuje, menej ludi hospitalizuje. Za 10r co behám po lekároch nikdy nebolo tak prazdno vsade ako posledne 2r. A tie výhovorky. Este aj kozny lekar ordinuje cez telefón 😂🤦🏻♀️ ako na smiech.
@kamatopo ja som hlasila karantenu a sestricka mi hovori, ze maju deti, co to mali v decembri a uz to maju zas. Takze ta Vasa zaspala dobu.
@marca12 Toto sú ti synovia, co potom manželky preberajú štafetu od mamičky. Zena sa v teplotách musí postarať o muža a tri deti a muž keď má 37,5C leží v kóme. Cudovala by si sa, koľko klientov my máme takychto. Príde 22 ročný chlap s mamou na vyšetrenie a mama za neho rozpráva čo ho bolí a kde ho bolí🤣😁 Normálne človek neverí.
@kamatopo svokra je sestricka a ma celkom dost. Je pod tlakom uz cez 2 roky a ma dost. Ten zaprah je sialeny. A nielen praca samotna, ale zmena pravidiel, zomieraju ludia, panika a celkovo ta atmosfera je tazka. Spravanie sestricky neospravedlnujem, ale skor vidim v akych podmienkach pracuju a je dost mozne, ze sa z casu na cas zachovaju neprimerane. Tak to mozno bolo u teba a odniesli ste si to uplne nevinne. Sestricke by som len povedala, ze jej hodnotenie situacie mi nepride vhodne a nechala to tak. Nech si to preberie uz sama.
@stanulienkat moja na to že sa ti téma na začiatku nepáčila si sa celkom rozpísala o materstve🤣. Ideš ,daj ešte niečo napríklad pridaj vyššiu teplotu ženy aj počet detí. Ale najskôr si ešte raz prečítaj názov mojej témy. 😉. Ja syna nevodím k lekárovi a ani mu nevybavujem veci a už vôbec neriešim jeho budúci ženu v akom stave ho preberie. Ale mamou ostanem a keď treba taketo maličkosti spravím kedykoľvek. Ale na tebe som si už dávno všimla že tu rada podrypujes. Tak ti držím palce nech si aj ty raz matka ako treba 👍👍👍.
@kittykat22 úplne chápem a naozaj sa celkovo snažím obmedzovať aký kolvek pohyb po lekároch uz dva roky. No vytknúť niekomu to že to zas je v rodine bolo dosť nemiestne. V novembri sme mali dosť ťažký priebeh a už len to že to je u nás zas je dosť stresujúce a taký komentár od sestričky mi prišiel ako karhanie dieťaťa v pieskovisku. Do práce musíme chodiť. No dúfajme že táto vlna ako rýchlo prišla tak aj odíde a bude zas pekné leto.
@kamatopo som na tom rovnako ako ty. Dufam, ze toto je posledna vlna a uz to tu bude len tak poletovat ako chripka. Neskutocne, co sa nam dialo posledne 2 roky. Aj by som napisala, ze mam toho dost, ale za tym pocitom som uz davno. Som rezignovala na cely koronavirus.
@kamatopo Ahoj mi v decembri v karanténe syn pozitívny zo skoly(nám 3 v domácnosti nič nebolo) teraz februar karantena manžel pozitívny z roboty celá smena🤔(ja ešte z jedným synom starším synom )zatial OK.Ruky umývame ☺️Sme mysleli že keď je to nákazlivé choroba ako preferujú v TV tak prečo sme to nemali všetci keď žijeme v jednej domácnosti 🤔?A ešte dodatok sesternica žije vo Viedni očkovaní z manželom aj s malým synom.Vsetci pozitívny a chorý.Treba asi vymeniť Dr.ja už tiež uvažujem pretože syn keď prekonal covid v decembri tak detský lekár ho ani nevysetril a to som sa pýtala sestrička že keď je OK tak netreba.🙄Takto funguje zdravotníctvo a koľko ľudí zomrelo zbytočne 🥺 česť výnimkám bratranec keď bol covid pozitívny Dr .sa navliekla do overalu a vyšetrila ho👍
@kittykat22 😉bude dobre. Aspoň že tento variant je celkom zvládnuteľny. Kolegyne sa už pomalí vracajú. Ja osobne som vďačná za e recepty😷. Aspoň nemusím behám po čakárňach.
@simca06022011 pises hluposti,vidno ze si okolo zdravotnictva a mediciny ani len neskrtla a nemas sajnu..Dufaj ze nebudes tych ludi potrebovat ktori sa podla teba nudia😉
@kubko01 premýšľame nad zmenou lekára. Keď sme to mali v novembri bolo to dosť vážne a doktor len po telefóne a stále opakoval ,,volajte 112,, a keď sme tam zavolali doktorka nás sprdla že to nie sme stave ešte pre nich na to máme obvodného🤦. Dovolať sa je hotový zázrak a táto reakcia sestričky bola len čerešnička na torte. Sme ľudia a mali by sme byť tolerantní. Každému prasknú nervy ,ale aj my toho máme dosť. V práci už máme všetky čo odolávali na PN a daka sestrička mi splechne že,,ako by sme to riešili keby nám pn na to nedajú,, to mňa osobne vykoľajilo najviac. Sa nečudujem že sa už poniektorí ani nenahlasuju a keď sa dá tak to prechodia.
Ty si volala so sestričkou za dospelého syna? To je asi jediné čo ma na tejto téme soklo 😅
Moja 8r dcéra je pozitívna po dvoch mesiacoch čo mala v decembri prvý krát covid, dodržuje všetko, bohužiaľ chodí do školy, školské testy omicron nezachytavaju (ja som si na vlastné náklady zohnala domáce testy čo už sú aj na omicron a tie pozitivitu zachytili a keď som zároveň urobila ten zo školy, bol negatívny.. PCR pozitivitu potvrdilo) čiže deti do školy síce chodia otestované avšak omicron nezachytia.. keďže je veľmi nákazlivý, tak sa tomu proste nikto nevyhne, skôr či neskôr si tým všetci prejdeme.. aj zaockovani, aj nezaockovani.. ja som 3x ockovana, 1x prekonaná, teraz som to od dcéry nechytila ani nikto iný z rodiny.. (prvý krát v decembri som bola len 2x ockovana a schytala som to prva od nej čo to doniesla.zo školy)
Teraz už je úplne trápne ak niekto druhých obviňuje že sa nakazili preto že sa nechránia.. keď je to tak vysoko infekčné tak už sa tomu nevyhneme..
Lekári a sestričky majú toho všeobecne teraz veľa, no aj tak si myslím, že sestrička tak proste reagovať nemala. Niekto môže dodržiavať hygienu ako koľvek chce, aj tak sa to na neho proste nalepí
@jana_eyre_2 ako nechápem čo ťa na tom šokuje??? Máme rovnakého lekára. Skúšali sme sa dovolať všetci. Zdvihla mne 🤦. Ach bože asi je nová doba v 18 vyložiť kufre pred dvere a viac sa nevidieť. Ale ok. Zažila som osobne vadsie životné šoky. Beriem aj tvoj šok🤣👍
sestrička je z tejto situácie už preťažená keď takto vyletela...asi by ma jej reakcia rovnako vytočila a možno by som na ňu aj vyletela že čo si to dovoľuje (nikdy ale nevieme ako zareagujeme) a nech si robí svoju prácu a ventiluje sa inde. Všetci sme už z tejto situácie unavený, a lezie nám to na mozog. Hadam to nevygraduje tak ako v nejakom apokalyptickom filme-ze sa všetci vyzabijame od zlosti🙊daktorym uz kvalitne hrabe
@kamatopo ale mala si mu dať telefón do ruky keď už zdvihla, lebo toto prekvapilo všetkých že si telefonát absolvovala zaňho. Je to o niečo šokujúcejšie ako sestričkina reakcia. Nová doba je už dávno že 40-tnici bývajú u mamky, lebo ich mamka nechá a dobrovoľne im poskytuje servis😜
@sccarlet ok, nabudúce budem kričať po dome aby rýchlo prišiel a pokúsim sa ho do 40 poslať z domu🤣o vlastné on už s nami nebýva tak teraz neviem. Čo s tým nazad nasťahovať? ??? A keď budem volať za mamu, dcéru ,manžela či niekoho iného bude to menej poburujúce😉. Ale som rada ze som mojou včerajsou skúsenosťou zdvihla trošku vody modrého koníka.
@sccarlet ono sa to niekedy neda odstrihnut odbitim 18teho roku. Mam 20rocneho syna, vzdy som sa ho snazila viest k samostatnosti, ale napriklad minuly rok mu chirurgicky odstranovali zub mudrosti, tak manzel isiel s nim. Bol doma, mal cas, neposlal ho sameho, ved porad si, odsoferuj si to. Nevedeli sme ci bude uboleny ci nebude. Mna muz minulu sobotu tiez odviezol na MRI aj ma pockal a to som uz naozaj davno dospela. Zasa moj syn pre mna prisiel do prace autom, ked mi v lete zostalo velmi zle a nebola som schopna sama odist domov.
Ani nezavahal a okamzite prisiel, ani som ho o to neziadala.
@0silvia0 veľmi pekne napísané. Moja debata bola o sestričke. Ale tie riadky bez hlúpych komentárov pochopia len tie čo už vychovali a majú normálne funkčnú rodinu. Mi to príde že poniektoré majú doma nezrelých mužov a čakajú na takéto príspevky aby si mohli kopnúť lebo s tými doma nevedia čo robiť. Ani odísť ani ostať. Ja som moje deti viedla vždy k samostatnosti ale tieto gestá ako je priviesť, odviesť ,zavolať ,napísať je podľa mňa o rodine a viedli má k tomu aj moji rodičia.
@kamatopo ja napriklad som ako 18rocna hned po strednej skole absolvovala operaciu. Vsetko som si vybavovala sama, po lekaroch v inom meste som chodila sama, ziadna podpora od rodicov. Asi to tiez tak brali, mas 18, porad si a ja som sa hanbila poziadat o podporu. Velmi by mi vtedy padla vhod, pamatam sa, ze som to tazko psychicky znasala. A napriek tomu, ze som tieto veci sama zvladla, som byvala u rodicov do veku 27 rokov. Cize aka vypovedna hodnota? Nulova. Neznamena to, ked dospelemu decku rodic nieco vybavi u lekara bude z neho automaticky neschopne decko v mamahoteli.
@iv007 potrebovala som a vidim tu pracu 😂 a zaujímavé ze nie som jedina s takymito skúsenostami. A okolo zdravotnictva som chodila a chodim viac nez dosť, dokonca aj lekárov par v rodine mam a teda žiadna sláva alebo ani u nas nepracovali, zo skoly isli hned za hranice.. Tato opisana situacia sestry/lekara je uplne bežná, pri diagnostike a liecbe ešte aj horšie sa daju zažiť.

@kamatopo Chápem, človeka takáto reakcia zamrzí. Asi by som to zobrala tak, že mala sestrička zrovna strašne blbý deň a takto sa vyventilovala a nebrala by som si to osobne.