Nervozita a hnev v perimenopauze: Ako zvládnuť emócie?
Ahojte, veľmi ma trápi to, že v perimenopauze som nervózna a cítim veľký hnev niektoré dni. Ale skôr je to nervozita až do slovnej agresie. Voči mužovi najmä. Dnešok bol taký, kedy by som ho najradšej vyfackala. Podotýkam, že nemôžem hormóny. Beriem AD aj lieky na ukľudnenie. Napriek tomu mám niektoré dni takéto. Nemám PMS ani menštruáciu, som 10ty deň cyklu pred ovuláciou.
dobra vyhovorka "perimenopauza"... a mozem sa hadat kazdy den...
@anonym_ff3c38 absolútne som takáto nebola ešte 2 roky dozadu. Preto mám AD a pribudli anxiolytiká. Skús si to ty, kľude. Stage is yours.
@anonym_ff3c38 Ver tomu,ze to nie je vyhovorka. Ale je na nas,ci s tym chceme pracovat alebo budeme terorizovat svoje okolie.
@anonym_autor Tiez pocitujem takuto nervozitu az zlost z nicoho nic. Ale ja sa snazim nestekat na okolie ani na muza, ani v praci na kolegov. Ucim sa pracovat so svojim nevysvetlitelnym hnevom. Muz nemoze za to,ze mam nervy. Takisto kolegovia tiez nemozu za to,ze nemam naladu.
@anonym_ff3c38 dievča zlaté keby si mala(budeš mať) perimenopauzu ako ja tak ti ani nenapadne napísať takúto blbosť.
@anonym_ff3c38 dievča zlaté keby si mala(budeš mať) perimenopauzu ako ja tak ti ani nenapadne napísať takúto blbosť.
perimenopauzu som si ani nevšimla. Vôbec neviem kedy bola.
@anonym_cc27ea
@anonym_cc27ea
@anonym_ec5642 ešte raz pre slabších
Nie každý má prechod ako prechádzku ružovou záhradou, niektoré si to musíme poriadne odtrpieť, a máme šťavy ako autorka ba aj horšie
@anonym_cc27ea
@anonym_ec5642 to, ze ty partis k tym stastnym neznamena, ze kazda to ma ako ty, Naozaj netreba zlahcovat ani vysmievat sa z toho, ze niektore zeny maju problemy. Niektore maju skutocne vazne, aj zdravotne, problemy, ktore suvisia s kolisanim hormonov.
Ja som tieto stavy zajedala sladkosťami, teraz si radšej zacvičím, endorfíny urobia svoje, mám lepšiu náladu a už tak nevybuchujem.
Ale už mám prezývku čili paprička..
V akom veku sa toto deje?
Ja som tieto stavy zajedala sladkosťami, teraz si radšej zacvičím, endorfíny urobia svoje, mám lepšiu náladu a už tak nevybuchujem.
Ale už mám prezývku čili paprička..
@anonym_187e1e ja osa 🙈
@anonym_187e1e ja osa 🙈
@anonym_feb920 ja som tomu najskor nerozumela, za chrbtom furt niečo o čili papričke, až raz som sa nadychovala že idem chrliť oheň a oni že kukaj už ide čili paprička🙃
Osa tiež nič moc😁
@anonym_autor aj ja, až ho neznášam a vadí mi vo všetkom.Neviem ako som s ním mohla prežiť 20 r.Niekedy sa až vtedy žene otvoria oči s kým žije, že času je málo a či chce takto žiť ďalej.Ako dlho berieš lieky nemôžu ti to spôsobovat?
@anonym_autor ahoj, pred ovulaciou je druhé PMS aspoň u mňa tak bolo, pred menopauzou tam už tie hormóny lietali zjavne a intenzívne hore dole a mala som presne takéto výkyvy aj s hnevom. Ak si temperamentnejsia, tak sa to takto prejaví, všetko ide na povrch z vnutra...ber sa aká si, maj sa rada 🫶💕 perimeno som mala asi od 32 do 40, teraz 46 už som rok v predčasnej menopauze.