icon

Neskoré zaspávanie

29. dec 2022

Chcela by som sa spýtať či je zle ak chodím spať až okolo 4-5 ráno spať potom spím asi do 14:00 ma to nejaký vpliv na zdravie ďakujem

micusa2222
29. dec 2022

a ako zvládaš prácu, resp.školu ?

kitycat
29. dec 2022

No bude sa ti po prázdninách ťažko vstavat do skoly. Vplyv to nema ziadny, len si otacas, inak mas spanku dost

roja01
29. dec 2022

Rozhadzes si biorytmus a nebudes v buducnosti vediet zaspat, alebo sa budes budit v noci a nebudes vediet dalej spat. Tym si skratis dobu celkoveho spanku a budes unavena a v nepohode. Pocas spanku dochadza k regeneracii DNA a celeho organizmu. Tym si zapricinis vznik roznych chorob.

cubo2
29. dec 2022

@roja01 regenerácia DNA 😄🤦‍♂️ že ty netusíš, o čom píšeš?

Nie som v tomto odborník, ale myslím si, že by sme mali spať keď je tma a byť hore, keď je svetlo - telo má cirkadialny rytmus (môžeš si Tom niečo vygooglit), tvoria sa rôzne hormóny (melatonín etc). Pri zlých spánkových návykoch ti hrozí napríklad aj priberanie

roja01
29. dec 2022

@cubo2, keby som o tom necitala, tak to nenapisem. Je jasne, ze nazory aj odbornikov sa mozu lisit. Nedam link, musela by som dlho hladat. Viem, ze napises, ze nemam vsetkemu verit. No ked mi info neposkodi, tak sa s overenim nenamaham.

trema
Autor odpoveď zmazal
cubo2
29. dec 2022

@roja01 ja som tým chcel napísať, že "regenerácia" DNA nie je to, čo si myslíš, že asi je. Ak sa DNA v bunke poškodí, bunka okamžite umiera, čiže o nejakej regenerácii počas spánku na úrovni bunkovej DNA sa určite nemôžeme baviť, nič také nie je.