icon

Nesústredenosť a neschopnosť pamätať si veci

Dnes o 07:14

Ahojte, neviem čo sa to so mnou deje. V poslednom čase mi myšlienky idú hlavou rýchlosťou 200 km/h. Som akokeby nesústredená, zabúdam, neviem si spomenúť na základné slová niekedy, zamieňam slová napríklad a idem do izby, neviem po čo, idem do chladničky, neviem po čo.. neviem si zapamätať jedno číslo keď ho prepisujem z tabuľky do inej tabuľky.

Pri čítaní textu sa mi zamieňajú písmená a nikdy neprečítam text korektne. Spravidla sa ani nesústredím a uniknú mi základné informácie z toho textu, väčšinou tie najpodstatnejšie. Išla som na vlak napríklad a niekoľkokrát som si stále musela pozerať a opakovať, ktorý mám vagón a ktoré miesto. Jednoducho to, čo som si vždy zapamätala na prvú si teraz neviem zapamätať ani za svet. Nedokážem čítať. Voľakedy som rada čítala, dnes mi robí problém prečítať jednu stranu knihy. Písmená mi skáču hore dole, moja hlava prečíta iné slovo, ako je napísané, a nezapamätám si nič, jednoducho myšlienky mi prúdia a neviem sa sústrediť na čítanie vôbec.

Mám pocit, akoby som mala ADHD (nemám ho) - robím veľa vecí naraz a potom žiadnu dobre, mýlim sa a robím chyby a už to vidí aj okolie.

Inak nemám v práci ani v súkromí žiaden stres, všetko je v pohode, iba moja hlava je akokeby o 10 krokov vpred. Jednoducho akokeby mám okolo seba prílš veľa stimulov. A večer neviem zaspať, lebo mám 3000 myšlienok v hlave, nezaspím, aj keď som unavená.

Snažím sa meditovať, stíšiť, cvičím.
Mám krvný obraz v poriadku, všetky vitamíny a minerály sú ok, vrátane železa, B12, draslíka, magnézia apd. MRI hlavy je v poriadku, rovnako aj neurologické vyšetrenie. Nálada je v pohode, nemám depresie, ani úzkosti. Magnézium užívam, na večer si dávam melatonín, ale nefunguje.

Čo s tým? Akokeby mi hlava nefungovala.
Ďakujem za vaše skúsenosti.

Strana
z2
autor
Dnes o 10:50

Mám hashimoto, teraz v relapse, čiže asi tá mozgová hmla je z toho.

lydiasabolova
Dnes o 10:59

ja som mala podobne príznaky v menšej miere po každom jednom tehotenstve, takže sa prikláňam k názoru, že je to hormonálne.. ono výsledky môžu byť v medicínskej norme, ale každá sme iná a každá môžeme reagovať na normohladinu inak.. ešte by som tipla aj napätú nervovú sústavu a môže to mať súvis aj so štítnou určite

autor
Dnes o 11:03
@lydiasabolova

ja som mala podobne príznaky v menšej miere po každom jednom tehotenstve, takže sa prikláňam k názoru, že je to hormonálne.. ono výsledky môžu byť v medicínskej norme, ale každá sme iná a každá môžeme reagovať na normohladinu inak.. ešte by som tipla aj napätú nervovú sústavu a môže to mať súvis aj so štítnou určite

@lydiasabolova ja si myslím, že psychika + nervové dráždenie (tetania)+ hashimoto.

anonym_54420d
Dnes o 11:12
@anonym_autor

@lydiasabolova ja si myslím, že psychika + nervové dráždenie (tetania)+ hashimoto.

@anonym_autor tak si sa aj sama zdiagnostikovala🤣toľko vyšetrení si mala, ze musíš byť zdravá a problém hľadať iba v životnom štýle.Mas rodinu, deti?Mozog a telo, keď sú zahltené informáciami, alebo preťažené, tak vypínajú.vela ľudí si myslí veď len pracujem koľko mailov, telefonátov, rozhodnutí denne musíš spraviť?8 h v práci pozeráš do PC a večer mobil.Zaciatok vyhorenia je to, čo píšeš robím 100 veci naraz a žiadnu poriadne.Bavi ta tvoja práca?Daj introverta na úrad na prácu s ľuďmi a je unavený ako baník, lebo robí niečo na čo nemá predispozíciu z ohľadu povahy.

anonym_307322
Dnes o 11:22

@anonym_autor citala som odborny clanok, kde sa lekar vyjadroval, ze su dve vekove hranice, ked sa prudko skokovo meni zdravotny stav, bez akychkolvek predoslych priznakov. Jedna hranica je 44 rokov a druha 60. Takze si prave narazila na tu prvu.

autor
Dnes o 11:40
@anonym_307322

@anonym_autor citala som odborny clanok, kde sa lekar vyjadroval, ze su dve vekove hranice, ked sa prudko skokovo meni zdravotny stav, bez akychkolvek predoslych priznakov. Jedna hranica je 44 rokov a druha 60. Takze si prave narazila na tu prvu.

@anonym_307322 ale preco som to mala v 32 rokoch?

autor
Dnes o 11:48

@anonym_307322 Zmeny nesúvisia s menopauzou
Prvý vrchol, teda polovica 40. rokov, je typickým obdobím, keď začínajú ženy prechádzať menopauzou alebo perimenopauzou. Výskumníci to však vylúčili ako hlavný faktor, pretože aj muži prešli v rovnakom veku významnými molekulárnymi zmenami.

anonym_307322
Dnes o 11:52
@anonym_autor

@anonym_307322 ale preco som to mala v 32 rokoch?

@anonym_autor no tazko povedat, asi to vtedy sposobilo nieco ine, mozno aj teraz to sposobuje nieco ine. Len ked som uvidela ten vek, hned som si spomenula na toto.

zuzana76
Dnes o 12:00
@anonym_autor

@biba_18 alzheimer to moze byt, postupne sa rozvijajuci. Ale zase podoby problem som mala, ked som mala 32r a to som nebola v menopauze, ani perimenopauze 🙂

@tilly
@anonym_autor citim sa tak isto, mam 49 rokov, takze asi perimenopauza

zuzana76
Dnes o 12:01
@anonym_autor

@anonym_307322 Zmeny nesúvisia s menopauzou
Prvý vrchol, teda polovica 40. rokov, je typickým obdobím, keď začínajú ženy prechádzať menopauzou alebo perimenopauzou. Výskumníci to však vylúčili ako hlavný faktor, pretože aj muži prešli v rovnakom veku významnými molekulárnymi zmenami.

@anonym_autor ja mam anemiu a hypotyreozu, takze toto, plus ten vek a uz mas hotove ADHD, ale ja sa teda dost nahanam, takze je to znasobene aj urychlenym zivotnym stylom k tomu

autor
Dnes o 12:23
@zuzana76

@anonym_autor ja mam anemiu a hypotyreozu, takze toto, plus ten vek a uz mas hotove ADHD, ale ja sa teda dost nahanam, takze je to znasobene aj urychlenym zivotnym stylom k tomu

@zuzana76 ano, to mám aj ja. Bojujem s anémiou a hypotyreózou, aktuálne ve relapse. Mala som to u pred 12r, čiže to nebude na podklade gynekologických hormónov, ale endokrinog. hormónov.

Strana
z2