icon

Neustála únava cez deň

5. júl 2023

Ahojte, je tu niekto komu sa reálne podarilo zistiť z čoho je denno denne unavený?
Už 2 roky som vždy poobede unavená. Tak že si pol hod.niekedy hodinku pospim. Niekedy stači aj 10 min. Výsledky zatiaľ všetko v poriadku. Je tu niekto kto bol takto unavený? Čo vám pomohlo a aké vyšetrenia podstúpiť?

luccija
•
5. júl 2023

Bola som...bola som anemicka odkedy beriem železo iný život🙂

ivangeline
•
5. júl 2023

Deti a nekvalitny spanok v noci. Anemia uz je za mnou. ;D Beriem tirz dlhodobo zelezo. Inac..co je na tom zle,pospat si hodinu poobede? Moze to byt aj velka porcia obedu ci vela cukru/kofeinu...kt razom klesne poobede. To mavaam. No kadeco.

veselo_neveselo
•
5. júl 2023

Anemia. Malo zeleza. Malo vit D, malo vit B. Tazky obed (vela sacharidov). Vela cukru naraz a cukor potom klesne rychlo dole. Dlhodobo nekvalitny apanok. Vela stresu. Alkohol vecer. Depresia prip ine psych poruchy. Poruchy prijmu potravy, prip len nevyzivne stravovanie.
Vyber si 🙂

autor
•
5. júl 2023

@ivangeline zle je na tom že mám deti školou povinné a ja sama sa cítim zle že ma vidia stále spat. Nechcem im dávať takýto príklad ale neviem sa premôcť.

autor
•
5. júl 2023

Železo som mala odber. Bol v norme. Síce na hranici ale v norme. Jediné čo si všímam že po jedle som často unavená. Kávu som prestala piť, vysadila na par mesiacov a nepomohlo. 2 krát som nejedla pečivo to som mala viac energie. Ale keď som si dala bezlepkovú stravu, to uz mi nepasoval o a cítila som sa slaba. Aj keď je pravda že jedla som pomenej 🙂

ivangeline
•
5. júl 2023

Ved mozu si aj oni zdriemnut polh/h...Ja fakt nechapem,co je na tom zle. Nie sme stroje. Potrebujeme oddych. Niekto zaspi. Niekto len si posedi pri knihe/videu...ci pozera do plafona. :D

luccija
•
5. júl 2023

Koľko spiš v noci?aj, keď si na hranici a dostaneš menzes môžeš cítiť deficit.Aj bežný život práca, povinnosti unavuju🙂skús veľa vody, zelený čaj.Tlak nemáš nízky?

lulahausi
•
5. júl 2023

Ak si unavena poobede, treba si skontrolovat ako sa stravujes na obed. Po mnohych vydatnych jedlach stupna cukor v krvi rychlostou blesku a clovek je unaveny.

zuzanaam
•
5. júl 2023

@veselo_neveselo zabudla si na štítnu žľazu...

laurikalalinka
•
5. júl 2023

Ja som mala zvýšené pečeňové testy,stále som chcela spať,nič som nevládala...

marcelka231
•
6. júl 2023

Dobrý deň, môže to byť aj zniženou imunitou. Predsa tie náhle zmeny počasia dávajú zabrať našmu telu poriadne. Ja od covidu som užívala Wobecare enzym a musím povedať , že od vtedy s imunitou nemám žiadne problémy. Skúste vyživový doplnok a snaď sa vám to polepší. Určite dajte vedieť, ak sa Vám to zlepší

autor
•
6. júl 2023

@marcelka231 enzým som nedávno užívala. Na unavu nepomohlo.

autor
•
6. júl 2023

@luccija tlak je v norme. A spánok ten je v poriadku. Ja som spachtos takže tam problém nieje... Tých 8 hod.spavam, niekedy aj viac😄

simca06022011
•
6. júl 2023

ja to mam roky, uplna katastrofa, niekedy som sice ako naspeedovana vevericka, ale cez den som tak KO ze koniec... spavam tiez dost, niekedy aj 10h... zelezo mam v poriadku, nic mi nepomohlo zatial... vitaminy, nic... co som si vsimla, ze kedze ja pomenej jedavam, tak ked sa najem tak energiu mam, zrazu, cize mozno sa len nevhodne stravujeme :D neviem...

marcelka231
•
6. júl 2023

Môže to byť spôsobené aj týmto nestálym počasím. Raz je brutálne teplo a potom je zrazu veľké ochladenie. Ak by som Vám mohla poradiť, skúste podporiť svoju imunitu a tá únava a slabosť by mali odznieť a mali by ste sa cítiť lepšie. Skúste ju doplňať nejakými vyživovými doplnkami. My doma všetci povinne berieme Wobecare Enzym a sme veľmi spokojný.

luccija
•
6. júl 2023

Únava okolo 15-16 je prirodzená.Niekedy môže byť človek psychicky unavený a to je oveľa horšie ako fyzicky.

bubu62
•
3. jún 2024

@laurikalalinka čo pomohlo?

laurikalalinka
•
3. jún 2024

@bubu62 ostropestrec mariansky,doktorka mi predpisala lieky s vyšším obsahom.

bubu62
•
5. jún 2024

@laurikalalinka to su ake?mam Lagosu a nepomaha.

laurikalalinka
•
20. jún 2024

@bubu62 Sylimarin alebo Liv52,to sú voľnopredajné lieky