icon

Neustále bolesti hlavy a krku - čakacia doba na neurológiu 3 mesiace

4. okt 2026

Ahojte, potrebujem poradiť. Mám od mladosti problém s krčnou chrbticou, ale väčšinou je to to, že ma bolí krk - krčná, alebo hrudná. Ale mám už 5ty deň veľmi zvláštne stavy. Neuveriteľne ma bolí hlava, ale ide mi ju rozbiť. Beriem 3x denne novalgin, myslela som, že to čiastočne prejde. Pridružilo sa točenie hlavy, pocit miestami na odpadnutie, nevoľnosť a rozmazané videnie. Dala som si včera na večer sirdalud. Ale nepomohlo. Dnes mám to isté. Moja neurologička ma najbližší voľný termín 4.1. Zajtra som sa objednala na súkromné fyzio, či mi to trochu neuvoľní. Ale bojím sa, či to nie je niečo vážnejšie. Nemôžem sa predsa neustále dopovať tbl proti bolesti. A teraz bez toho, aby som šírila paniku, čo kd je to niečo vážnejšie? Mám prirodzene obavy, kamoška nádor na mozgu, druhá nezhubný nádor, tiež mala veľké bolesti hlavy. Nechcem s tým utekať na urgent, že ma bolí hlava. Pošlú ma kade ľahšie. Čo by ste mi poradili? Čo by ste robili na mojom mieste?

Strana
z2
anonym_f16f95
•
Autor odpoveď zmazal
•
anonym_b67bd3
•
5. okt 2026
@anonym_f16f95
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_f16f95 pani odborníčku si nechaj doma pre muža. Píšeš bludy..

Nedostatok vyváženej stravy, .. stuhnuté krčné svaly v tomto prípade môžu obmedzovať prekrvenie mozgu a spôsobujú tvoje opísané stavy. Plus chronicky zapal....

z čoho by mala chronický zápal? Keby mala zapálenú chrbticu, ver mi že by o tom vedela. Plus bludy on nedokrvenom mozgu. Veď píše, že má od mladosti zablokovanou krčnú chrbticu a problémy s tým spojené. Vysoká škola života, že?

autor
•
5. okt 2026
@anonym_b67bd3

@anonym_f16f95 pani odborníčku si nechaj doma pre muža. Píšeš bludy..

Nedostatok vyváženej stravy, .. stuhnuté krčné svaly v tomto prípade môžu obmedzovať prekrvenie mozgu a spôsobujú tvoje opísané stavy. Plus chronicky zapal....

z čoho by mala chronický zápal? Keby mala zapálenú chrbticu, ver mi že by o tom vedela. Plus bludy on nedokrvenom mozgu. Veď píše, že má od mladosti zablokovanou krčnú chrbticu a problémy s tým spojené. Vysoká škola života, že?

@anonym_b67bd3 vylúčila som ju z diskusie. Ja mám vážne problémy s C1-C3, kde riešime, či operácia áno - alebo nie. Ale zatiaľ sa lekári prikláňajú, že nie, resp. nie tu na Slovensku, ale skôr v Prahe. A tu pani mi ide hovoriť o cukre, o strave, a pritom nevidela moje MRI ani CT. Každý neurológ, čo si pozrie moje snímky len krúti hlavou. Každopádne toto zatiaľ nie je stav na urgent. Keď začnem vracať a pridrúži sa dvojité videnie a nestabilita v chôdzi - pôjdem. Dnes mám fyzio, tak držte prsty.

anonym_b67bd3
•
5. okt 2026
@anonym_autor

@anonym_b67bd3 vylúčila som ju z diskusie. Ja mám vážne problémy s C1-C3, kde riešime, či operácia áno - alebo nie. Ale zatiaľ sa lekári prikláňajú, že nie, resp. nie tu na Slovensku, ale skôr v Prahe. A tu pani mi ide hovoriť o cukre, o strave, a pritom nevidela moje MRI ani CT. Každý neurológ, čo si pozrie moje snímky len krúti hlavou. Každopádne toto zatiaľ nie je stav na urgent. Keď začnem vracať a pridrúži sa dvojité videnie a nestabilita v chôdzi - pôjdem. Dnes mám fyzio, tak držte prsty.

@anonym_autor vracanie a podobne moze byt z krcnej chrbtice. Na tvojom mieste by som si odmerala tlak krvi. Priznaky mozu poukazovat aj na vysoky tlak. Ak je to chrbtica, nespavaj na bruchu, nedavaj si velmi vysoky vankus. Jemna msaz a suchevteplo. Magnezko, Guajacuran tbl.

autor
•
5. okt 2026
@anonym_b67bd3

@anonym_autor vracanie a podobne moze byt z krcnej chrbtice. Na tvojom mieste by som si odmerala tlak krvi. Priznaky mozu poukazovat aj na vysoky tlak. Ak je to chrbtica, nespavaj na bruchu, nedavaj si velmi vysoky vankus. Jemna msaz a suchevteplo. Magnezko, Guajacuran tbl.

@anonym_b67bd3 mám nízky, bežne mávam okolo 90/60, ak mám 100/65, tak som happy.

katkazatka
•
Autor odpoveď zmazal
•
2691
•
5. okt 2026

@anonym_autor keď sa ti takto zhoršil stav a obvodný nepomohol, choď na urgent.
Niektorí tam idú s anginou. Ty máš skutočný problém.Mozno ti dajú nejakú infúziu.

2691
•
Včera o 06:52
@svetlonos

@2691
Vraj okolo 90€ ale tie jej zamestnankyne 70e. Robili ten kurz u nej. Tiež mi to ponúkala, dodnes ľutujem, že som si ho neurobila, aj mi ponúkla, že by som potom pod ňou mohla pracovať.
Vyskúšaj, neoľutujes 🙂

@svetlonos vďaka!,ja som, žiaľ, ZM

2691
•
Včera o 06:54

Zlepšilo sa? Bola si niekde s tým? Zaujíma ma to, nakoľko to momentálne tiež prežívam s manželom...

autor
•
Včera o 08:53
@2691

Zlepšilo sa? Bola si niekde s tým? Zaujíma ma to, nakoľko to momentálne tiež prežívam s manželom...

@2691 nie, vyzerá to tak, že to vôbec nebude krk, ale že sú to dutiny a čelo... čiže riešim teraz toho. Bola som včera inak na fyzio. Ale zajtra idem na krv, Aslo, CRP, popri tom si dávam aj sinupret a mám kortokoidy do nosa. Ide mi rozbiť hlavu.

martinka17
•
Včera o 09:00

Ako prvé sa objednaj k skúsenému fyzioterapeutovi. Podľa toho čo píšeš môžeš mať niečo zablokované, takže si krčnú daj najprv skontrolovať, necvič zatiaľ. Podľa toho čo ti povie odborník, začni postupne cvičiť
A prvá pomoc - daj si na krk na pár hodín ( hodina na krku, potom pauza aspoň hodinu) anatomicky nákrčník, mne zvykne uvoľniť tlak na krčnu a potom ľahšie bolesť hlavy rozcvičim.

anonym_2966f3
•
Včera o 09:01

tak dutiny bolia typicky v tvarovej a celnej oblasti skus infra lampu sinupret a crp ti urobia aj v lekarni, klidne moze tinbyt aj na vracanie a mat bolest brucha z tych hlienov teraz je toho plno vsade

2691
•
Včera o 10:20
@anonym_autor

@2691 nie, vyzerá to tak, že to vôbec nebude krk, ale že sú to dutiny a čelo... čiže riešim teraz toho. Bola som včera inak na fyzio. Ale zajtra idem na krv, Aslo, CRP, popri tom si dávam aj sinupret a mám kortokoidy do nosa. Ide mi rozbiť hlavu.

@anonym_autor juuuj, to tiež není výhra.Dobre to poznám.Ked som mala covid a k tomu dutiny, tak má bolelo všetky kosti nia tvári. Bolo to veľmi nepríjemné. Skús si nahrievat dutiny infralampou. Mne to veľmi pomáha
Drž sa!

anonym_f6fb15
•
Včera o 13:52

Chod k obvodnej. Ta ti vie dat injekcie proti bolesti, almiral na svalstvo, vymenny listok na rehabilitaciu, neurologiu s akut, kde ta vysetria akutne, ak lekarka posudi, ze je to akutny stav.
Obvodny vie predpisat aj ine lieky od bolesti.
Mam.s tym skusenosti, bola som raz aj na urgente kvoli extremnym bolestiam.hlavy.
Potom hned ma lekarka poslala s akut na neurolgiu. Vsade sa caka dlho, bude ti treba MRI, Rtg chrbtice atd..

svetlonos
•
Včera o 15:33
@2691

@svetlonos vďaka!,ja som, žiaľ, ZM

@2691
To nevadí, skús nájsť u vás fyzio, ktorá pracuje s metódou SM. Ona skolila mnohých, možno nájdeš v okolí. Ono by ti možno stačilo prísť pár krát len nech ti tie cviky ukážu a môžeš cvičiť sama doma plus len chodiť k fyzio na masáže

2691
•
Včera o 21:44
@2691

@anonym_autor juuuj, to tiež není výhra.Dobre to poznám.Ked som mala covid a k tomu dutiny, tak má bolelo všetky kosti nia tvári. Bolo to veľmi nepríjemné. Skús si nahrievat dutiny infralampou. Mne to veľmi pomáha
Drž sa!

@2691 ty budeš matyadi tú hnusnu virózu, čo teraz trápi veľa ľudí.....

Strana
z2