icon

Neviem byť bez synčeka

hviezdickka
29. dec 2016

Ahojte dievčatá. Potrebujem poradiť. Určite ste sa s týmto niektorá stretla. Mám skoro 7 mesačného synčeka, a problém je, že neviem byť bez neho. Neviem ísť do mesta a nechať ho doma manželovi. Teraz pred Vianocami som si bola na 1,5 hod nakúpiť, čo som potrebovala na varenie. Musela som pobehať všetky obchody, pretože v jednom nemali chlieb, v druhom klobásy atď. Šla som autom a celý čas som mala stres, či je doma všetko v poriadku, či maličký neplače, či to s ním manžel sám zvláda. Keď som odchádzala malý bol napapaný, prebalený, prezlečený. Čiže všetko by malo byť ok. Malý je veľmi náročný, veľa plače, mrnčí, vyžaduje si veľa pozornosti, väčšinou sa nezahrá sám, mám veľký problém pri ňom upratať byť, navariť, osprchovať sa atď. Na jednej strane si potrebujem veľmi oddýchnuť, no na druhej strane aj keby som si mohla oddýchnuť, tak nepôjdem bez malého.

Na vysvetlenie, o malého sa nemá kto postarať. Buď sa postarám ja alebo manžel (žijeme ďaleko od rodiny a priateľov). Takže sa starám ja, keďže manžel veľa pracuje. Teraz už má posledné dva týždne viac voľna, tak pomáha viac. Avšak doteraz bolo väčšinou všetko na mne.

Dá sa s tým vôbec niečo robiť? Keď nás prišli navštíviť naši rodičia, tak chceli malého vziať na prechádzku, že ja budem doma a oddýchnem si alebo aj manžel so mnou ostane a budeme oddychovať spolu, už ako chceme my. Ja ho však nedám nikomu kočíkovať a ja budem doma sedieť. Asi by som sa zbláznila, či je malý v poriadku, či neplače, či sa vedia o neho postarať.

Asi už nie som normálna a preskočilo mi. Prosím, nekritizujte ma a vyjadrujte sa len, ak rozumiete môjmu problému. Ďakujem za pochopenie.

Strana
z3
diana20
8. feb 2017

Zvykneš si.. ja som bola taká istá.. musela som ísť ku doktorovi , tak som nechala malého mamine, ale bol to hrozný stres, ani som nechcela jej ho nechať, že pôjdem aj s ním ku doktorovi. Ale nakoniec som povedala dobre.. hrozné, doktor päť minút od domu, ja som tam prišla volala som či je všetko v poriadku, či bobáčik neplace... od doktora som sla volala som zas... a tak aj s priateľom.... keď som si našla robotu malý mal niečo menej ako rok.. no a robila som ráno tri hodiny lebo na polovičný úväzok pracujem a bolo to strašné, stresy som mala... ale všetko bolo v poriadku a hneď som si aj zvykla.. choď častejšie von a nechaj malého manželovi a nechaj ho aj kocikovat tvojim rodičom... keď tak zozaciatku choď s nimi a neukazuj sa malému a keď si zvykne malý, že ho kocikuju tvoji rodičia tak aj tebe bude lepšie a budeš aj viac im veriť, že to zvládnu , malý zaspí a prejdú sa... viem, že je to ťažké, teraz pôjdeme ku priatelovym rodičom a teda keď mi on hovorí, že necháme ho starkej a my niekam pôjdeme tak sa necítim najlepšie... ale budem si musieť zvyknúť.. keď môže moja mama tak môže aj jeho... 😊 neboj sa zvládneš to.. len ho častejšie niekomu nechaj, aj pre neho he to lepšie keď nebude na teba až príliš naviazaný.. 😊

siska53
8. feb 2017

@hviezdickka mala som podobne pocity. Kef ml maly 2mesiace,sla som k zubarke na preventivku. Do 1,5hodiny som bola doma. No 4x som volala mame. Ale vedela som,ze to nie je ok. Tak ked som sla na celkovu preventivku,kt.trvala skoro 4hodiny,som si zakazala volat,lebo bol s nim tato a svokra. Mal odsate mlieko pripravene, oni vedeli co maju robit. Volala som len raz.. Ja som sa takto trenovala raz za par mesiacov byt bez neho -on doma,ja vonku.. Dalsi krok bol az ked bol 1,5 rocny-on vonku,ja doma.. Bola som totiz tehotna,unavena,zle mi byvalo.. Postupne som sa nejak naucila.. Pri druhom som to uz menej riesila.
Teraz mi aj dobre padne,ked su s niekym inym, no aj tak obcas ma taky ten pocit prepadne..najradsej som s nimi.. Lenze..su uz relativne velki,takze uz som si zvykla..

Pri malom tie pocity pripisujem tomu,ze po porode bol odo mna viac ako 24hodin prec.. Len kvoli nedostatku miesta na porodnickom..

Skus sa trosku prekonat a vyjazd od babatka zopakovat.. Ja som npr.pri malej musela ist na operaciu-zlcnik..mala 7m... Dojcena.. Ale sla som..obaja mi strasne chybali..no na druhej strane to bol zas aj relax.. Ja viem,ze sa tazko oddychuje s myslienkami na dieta,no skus vedome ovplyvnovat to,na co myslis.
Neboj,pojde to.. Casom..

hviezdickka
autor
1. mar 2017

dievcata, prepacte, nemam vobec cas odpisat kazdej alebo skupinovo zvlast. este taka otazka, ako ste to mali s kocikovanim? kedy ste dali dieta kocikovat bez vasej pritomnosti a komu? dakujem

Strana
z3