Niečo sa so mnou deje
Ahojte.. Posledný mesiac so mnou niečo nie je v poriadku. Možno to nie je ani mesiac, ale cca niečo vyše 2 týždňov. V máji min. roku som mala MA v 4 mesiaci, menzes mi po kyrete chodil úplne v poriadku, ako dovtedy, na deň presne. Teraz, posledné 2-3 cykli - neriadená streľa. Raz prišli o 2 dni neskôr, potom o deň skôr a tento mesiac 5 dní pred termínom MS som dostala, čo sa mi nestalo už ani netuším odkedy, nepamätám sa. Čo je horšie, je to, že ja nie som moc citlivá duša. Som taká tvrdšia povaha, plakala som naposledy pri úmrtí člena rodiny. Teraz, každých 20 minút mám slzy v očiach. Plačem ráno, večer, na obed, včera v reštike pri večeri. Prestal mi chutiť alkohol (nehovorím že pijem na dennej báze, ale večer cez víkend pri telke sme si zvykli dať s mužom pohárik vína). Neustále sa potím v noci, budím sa dolepená.. doteraz som sa každé ráno budila unavená a nevyspatá, teraz sa budím oddýchnutá a vyspatá no poobede už ledva žijem. Mám pocit, akoby mávnutím prútika moje telo prešlo nejakou obrovskou zmenou, niečo je inak a netuším čo. Veľa vecí mi prestalo chutiť. Vybavovala som niečo v banke pred pár dnami a museli ma vzkriesiť s vodou lebo som blackoutovala. zatočila sa mi hlava a tma. Neviete čoho sú toto príznaky prosím?? tehotná byť nemôžem, mám MS normálnej intenzity.. resp. už ani nemám, trval 3 dni. Môžem byť podľa Vás v predčasnom prechode? Mám 33 rokov.. bezdetná.. Veľmi pekne ďakujem za prečítanie a vopred za každý koment. Pekný deň prajem
Stárneš, telo sa mení vekom.
@paulinam99 to je co za blbost 🙉
Autorka, my to tu nevyriesime. Vsetko to budu len dohady. Chod na obvod, nech ti urobia zakladne vysetrenia a podla vysledkov ta nasmeruju k dalsim odbornikom. Drzim palce 🍀
Menzes nemusí chodiť na den presne, možno máš hormonálnu nerovnováhu možno si citlivá úzkostná je zima málo slnka, mala si zlý zážitok.Chod k lekárovi a uvidíš možno si anemicka, nízky tlak kvôli tomu odpadnutiu..netreba sa tak pozorovať, ľudia sa bežne v noci potia, ale keď sa nezobudis ani nevieš.chod ku gyn, obv a uvidis
Toto rieš s tvojimi lekármi. U nás v rodine sú predčasné prechody a problémy tak od 35 a preto som riešila deti ešte pred 30. Rôzne takéto problémy nastávajú aj po prekonaní viróz, chudnutí a priberaní...
@paulinam99 🙄
Môže to byť aj predčasná menopauza. Alebo problémy so štítnou žľazou. Ale aj tehotenstvo. Test si mala negatívny? Lebo keď píšeš, že si mala krátke krvácanie, nemôže pripadne ísť o tehotenstvo? Na tvojom mieste urobím test a keď bude negatívny, tak smer doktor, nech ti vezme krv na podrobné vyšetrenie
Môžeš byť v perimenopauze, alebo mať hormonálnu nerovnováhu. Každopádne príznaky tam nejakú sú. V predčasnom prechode môžeš byť. Ja som sa do predčasného prechodu dostala v 34 rokoch. Riešila by som to jednoznačne návštevou gynekológa.
Ďakujem, som objednaná na piatok ku gynekologicke, len som chcela vedieť aj Vaše názory, skúsenosti... dúfam, že to nebude prechod, to by bolo veľmi smutné, keďže ešte nemám bábätko..
Zaciatok prechodu sa da podchytit, hormonalna liecba, stimulacia a do roka babatko, ale proste netreba cakat, ze sa to (a ci) nejako casom spravi same... strateny cas.
Predčasný prechod sa dá riešiť, netreba sa báť. Len treba navštíviť lekára. Veľa šťastia!
ahoj, neboj sa dopredu, ze to bude prechod, lebo cim viac sa bojis, tym viac sa pozorujes, tym sa to nabaluje.
moze to byt hormonalna nerovnovaha, kolisanie cukru, stitna zlaza... mne ked zistili nejake zdrav. problemy, zacala som sa tak pozorovat, ze mi bolo na odpadnutie, robila to psychika. dr ti urobi vysetrenia, budes ok.
Nemusi to byt prechod, hormony sa mozno este nedali do poriadku po tehotenstve. Niekedy tehotenstvo sposobi aj trvale zmeny. Ja som mala tiez jeden MA, pred nim som nemavala PMS, po nom uz mam. Babatko sa mi potom este podarilo. Vsak daj sa vysetrit a uvidis.

Tak moznosti je vela, co popisujes znie veru ako predcasny prechod... kolisanie nalad, navaly tepla, zly spanok, zblbnuty cyklus... dala by som si spravit hormonalny profil u gynekologa veru... aj keby to bola "len" stitna zlaza, riesit treba aj to...