Nové okuliare spôsobujú nevoľnosť na schodoch. Čo robiť?
Mám nové okuliare len pár dní a na bežné pozeranie sú v pohode, ale na schodoch je to dosť nepríjemné. Mám pocit, akoby boli schody bližšie alebo nižšie, než naozaj sú, a párkrát sa mi z toho až zatočila hlava. Je toto pri nových sklách normálne a oči si len musia zvyknúť, alebo by som sa mala radšej zastaviť v optike? Menili mi dioptriu.
Mne menili dioptrie z 1 na 1 a štvrť (do diaľky) a ja som si na ne nezvykla ani po 2 týždňoch, strašne mi začali žmurkať oči.
Doktorka vtedy hovorila, že aj tie 1-tky stačia. Ale ja som mala tie okuliare už poškodené, tak som chcela nové, a tam mi dali 1 a štvrť. Ale zvažujem, dať si zmeniť sklá na 1-tky.
Máš bifokalne alebo multifokalne skla?
@anonym_aea253 Multifokálne.
@anonym_aea253 Multifokálne.
@anonym_autor tak to je prirodzené. Vysvetlili ti v optike ako sa cez nepozerá?na čo si dať pozor?nejaký pokec k tomu musel-mal byť. Na multifokaly si niektorí ľudia zvykajú aj týždne.
@anonym_autor tak to je prirodzené. Vysvetlili ti v optike ako sa cez nepozerá?na čo si dať pozor?nejaký pokec k tomu musel-mal byť. Na multifokaly si niektorí ľudia zvykajú aj týždne.
@anonym_aea253 Vôbec :-/
@anonym_autor aj mne sa to dialo hlavne ak mi o dosť zvýšili dioptriu, ale v podstate vždy
@anonym_autor aj mne sa to dialo hlavne ak mi o dosť zvýšili dioptriu, ale v podstate vždy
@anonym_92cd78 A potom sa tvoje oči prispôsobili väčšej dioptrii? Lebo ja z nich hrozne žmurkám, aj hlavu trochu cítim
multifokály ale nie sú vhodné na nosenie bežne pri chôdzi, zvlášť pri silnejších dioptriách na čítanie…
v podstate by si pri chôdzi musela mať zohnutú hlavu dole a nepozerala by si dopredu…
mne ked taketo okuliare robili, ma upozornila zena, ze si mam dat pozor ak idem po schodoch atd, nakolko uz nestaci ze sa len pozriem dole, musim zohnut hlavu a tak sa pozerat, nakolko tie skla maju rozne videnie kadetade- Mne napr tieto okuliare celodenne nevyhovuju, striedam si ich s druhymi, kde som si dala urobit klasicke jednoduche skla. A teda prve tyzdne som bola na nervy, zvykala som si tak, ze doslova ako som oci otvorila na oci a tak..
Dolezite je ale aj aby si mala dobre odmerane oci.. s vysokymi dioptriami (-) je to ale tak, ze sa veci vzdaluju a zmensuju. Ty mas dole slabsie diop, pripadne +, a teda sa ti to zvacuje, priblizuje, preto spodkom okuliarov pod nohy nemozes pozerat. POstav sa niekde na dlazbu, zohni hlavu a pozri si to, rozdiel budes vidiet podla mna aj takto bezne, ked pozries stredom a potom spodkom okuliarov
Zaráža má jedna vec, ženy.
Vy kúpite okuliare za stovky eur a vôbec nechcete vedieť, čo s tými okuliarmi máte vidieť, ako máte vidieť, čo od nich čakať, nič? Veď od toho v tej optike sú ľudia, čo tomu rozumejú a radi to vysvetlia a hlavne, vysvetľujú to. Tam nie sú predavači topánok. A ak vám nikto nič k multifokslom nepovedal, riešili drevina dizajn rámu, tak ste tam ani nemalli okuliare objednávať.
Multifokalne okuliare sú určené na bežné nosenie, je však potrebna adaptácia. U niekoho dlhšie,u niekoho kratšia. Nie je pravdou, že nie sú vhodné na chodenie po schodoch.
Jedine, čo si treba zvážiť, je práca s PC, viac hodín denne, viac monitorov, atď,tam buď si musíte dať najširší koridor alebo rovno pracovné okuliare. Inak ak nemáte silné migrény, problémy s krčnou chrbticou, či nedáte si najlacnejší variant - ale čo sa šírky koridoru týka, nie stencenia a iných doplnkov vo vrstvách,atď,tak nie je dôvod si na ne nezvyknut. Veď už keď dáte kopu peňazí, tak sa pýtajte, si to čase oči. Je pravdou, že už v optikach robia ľudia bez vzdelania, ale tam predsa nepôjdem riešiť zdravie. A oči a optika patria do zdravotníctva, nie módneho priemyslu.
@anonym_autor Treba prestať piť, nebude ti nevoľno.
Zaráža má jedna vec, ženy.
Vy kúpite okuliare za stovky eur a vôbec nechcete vedieť, čo s tými okuliarmi máte vidieť, ako máte vidieť, čo od nich čakať, nič? Veď od toho v tej optike sú ľudia, čo tomu rozumejú a radi to vysvetlia a hlavne, vysvetľujú to. Tam nie sú predavači topánok. A ak vám nikto nič k multifokslom nepovedal, riešili drevina dizajn rámu, tak ste tam ani nemalli okuliare objednávať.
Multifokalne okuliare sú určené na bežné nosenie, je však potrebna adaptácia. U niekoho dlhšie,u niekoho kratšia. Nie je pravdou, že nie sú vhodné na chodenie po schodoch.
Jedine, čo si treba zvážiť, je práca s PC, viac hodín denne, viac monitorov, atď,tam buď si musíte dať najširší koridor alebo rovno pracovné okuliare. Inak ak nemáte silné migrény, problémy s krčnou chrbticou, či nedáte si najlacnejší variant - ale čo sa šírky koridoru týka, nie stencenia a iných doplnkov vo vrstvách,atď,tak nie je dôvod si na ne nezvyknut. Veď už keď dáte kopu peňazí, tak sa pýtajte, si to čase oči. Je pravdou, že už v optikach robia ľudia bez vzdelania, ale tam predsa nepôjdem riešiť zdravie. A oči a optika patria do zdravotníctva, nie módneho priemyslu.
@anonym_aea253 ja mám silné dioptrie na čítanie - v multifokáloch si pod nohami vidím absolutne 💩
@anonym_autor ja to tak mám tiež vzdy po vymene skiel. Že aj zem sa zdá byť tak dalej alebo blizsie. Ak ich nenosis nejako pravidelne tak si oko potrebuje proste zvyknut
Mne sa to stávalo, keď som začala nosiť okuliare namiesto šošoviek. Potom sa to upravilo a bolo to už dobré.
@anonym_92cd78 A potom sa tvoje oči prispôsobili väčšej dioptrii? Lebo ja z nich hrozne žmurkám, aj hlavu trochu cítim
@anonym_551b0e áno, po pár dňoch, ak ti to bude naozaj dlho pretrvávať tak za očným lekárom
@anonym_aea253 Vôbec :-/
@anonym_autor na multifokal si ludia zvykaju tazsie
Mala si dostat info ako sa cez ne pozerat
Nemusi to byt chybou dipptrie ale multifokalov ako takych

Máš bifokalne alebo multifokalne skla?