icon

Očkovanie proti Covid-19 - rozdielne názory členov rodiny

28. jún 2021

Ako sa zmieriť s rozdielnymi názormi? Určití členovia rodiny očkovaní, iní nie. Ako to preklenúť? Ja chcem nechať každého žiť podľa uváženia, tí iní to možno vidia inak, Mám to hrotiť, alebo "nezáujem", nechať tak. Alebo zabudnúť definitívne.

Strana
z2
hiro
28. jún 2021

@janai1 No neviem, poznam jedneho co to drzi uz zo 20 rokov a dalsich co na tuto vlnu naskocili neskor. Vobec to nevyzera ze by dokazali este znovu zacat mysliet. Skorej mam pocit ze to utapanie sa v bludok a klamstvach nejako uspokojuje ich duchovny zivot.
Nema to konca kraja. Raz prejde covid a ockovanie zacnu vytahovat praskovanie. Lietadla prestanu lietat a zacnu vytahovat reptikianov - ci co su to ti mimozemstania ze ziju s nami na zemi v ludskej kozi. Prejdu tito mimozemstania a zase naskocia na inu vlnu bludov...

susankafl
Autor odpoveď zmazal
susankafl
28. jún 2021

Práve naopak ty by si sa mala obávať stretnúť s nimi lebo sú očkovaní a môžu byť prenášačmi a nemusia chodiť na testy.....očkovanie neznamená, že nemôžu ochorieť, zvláštna logika

janai1
28. jún 2021

@hiro no tak niekomu evidentne o dosť neskor 😀
Ale zas... Takí ľudia by mi ani nechýbali v živote

vamajka
28. jún 2021

Len preto, ze snimi nediskutujes tak pretrhnu s tebou vztahy? No to ste divna rodina

susankafl
28. jún 2021

A ešte veď, keď sa očkujú to znamená, že majú byť tou vakcínou chránení, tak čoho sa majú báť? Alebo načo sa potom očkuje? Len preto, aby som nevytrčal z davu? Alebo dodržiaval pravidlá? Nechápem načo boli očkovaní, keď sa boja, že sa nakazia od neočkovaných vakcína ich predsa ochráni....ak nie tak neviem aký iný zmysel očkovanie môže mať... A kvôli tomu prerušiť rodinné putá z ich strany, lebo ty nie si očkavaná, tak tu tým dotyčným chýba riadny kusisko zdravého rozumu

janinah
28. jún 2021

Záleží od okolností.moja dcéra je tehotná a očkovať sa bude po pôrode.pride na Slovensko a veru kontakt s neočkovanými nebude aj keď je to jej krstná mama.a môžu sa hnevať aj do súdneho dňa.chranime bábätko.

elizabet173
28. jún 2021

aha, takže kto pritakáva a šúcha pätami je rodina, inak nie? Keby ma moja najbližšia rodina - rodičia, súrodenci, švagrovci odvrhli preto, že som sa dala alebo nedala očkovať a oni majú iní názor, tak by ma ani nemrzelo, že to tak je, lebo by ma iba presvedčili o tom, že ma skutočne radi nemali. V rodine, kde panuje láska a tolerancia, tak je prirodzené akceptovať iný názor, či sa jedná o to, koho voliť, alebo či očkovať alebo neočkovať, chodiť do kostola alebo nie. Kde to tak nie je, tam by som sa necítila dobre, ani by som sa tam netlačila. Nech si zostanú so svojím názorom sami.

elizabet173
28. jún 2021

ešte ma napadlo, že by som im napísala list. Že mi je nesmierne ľúto, že takéto niečo dokáže pretrhnúť rodinné vzťahy. Spýtala by som sa ich v tom liste, či vedia o všetkých, s ktorými sa stretnú v obchode, u lekára, u kaderničky, vo výťahu, v autoservise....že sú očkovaní, alebo si pýtajú o tom doklad. A dodala by som, že ich nezmyselné rozhodnutie akceptujem a viac ich nebudem kontaktovať, ale ak by oni svoj názor raz zmenili, vedia, kde ma nájsť.

viestta
Odpoveď bola odstránená
mima172
28. jún 2021

Keď oni zanevrú na teba, tak to bude veľmi smutné, no časom budeš rada, že z tvojho života odišli ľudia, ktorí zato nestáli 😉 Človek už musí byť naozaj veľmi veľmi veeeeeeeľmi hlúpy, keď s niekym preruší kontakty/vzťah len zato, že do seba nenechal pichnúť nejaké neidentifikovateľné svinstvo 🙂

misica16
28. jún 2021

Ja stále hovorím ži a nechaj žiť. Nerozumiem tomu prečo neočkovaní útočia na očkovaných a naoapak. Však všetci máme svoju hlavu aj názor aj občiansky, tak nech si každý urobí ako uzná za vhodné a bodka. Za seba hovorím, že túto tému uzatváram v momente keď ju niekto načne a hotovo. Nikomu jeho názor neberiem, ale ani sa mu nesnažím nanútiť ten svoj. Chápem ale , že niektorí ľudia sú neodbitní asi všade sa nájdu aj takí, vtedy sa treba zobrať a ísť do inej miestnosti alebo čo a dať jasne najavo, že sa odmietaš baviť na túto tému a hotovo. Toľko nenávisti kôli tomu až sa mi rozum zastavuje.

tatiana2302
28. jún 2021
mb2021
Odpoveď bola odstránená
podmostom
28. jún 2021

Majú obavu sa s tebou stretávať lebo nie si očkovaná? A kvôli čomu? Však očkovanie ich chráni to nejak nedáva zmysel

veve889
28. jún 2021

Ja to tiez tak vidim, ze nech sa kazdy rozhodne ako chce. Ale vidim to v rodine, co to vsetko sposobuje. Ja sa nechcem dat zaockovat, ale akceptujem kazdeho, kto to chce. Ti rozumni neriesia mna a ja neriesim ich. Kazdeho vec ako sa rozhodne. Zato moji rodicia, to je iny level. Oni sa tiez nechcu dat zaockovat a nutia ich nazor druhym. Pomaly nikto z rodiny a priatelov ich nechce navstevovat, lebo cely cas sa rozhovor toci ohladom ockovania a politiky. Ja akceptujem ich rozhodnutie ale s ich spravanim sa nestotoznujem. Kolkokrat som ich musela stopnut, ze dost na tuto temu sa dalej nebavim. Ak by ale neprestali, tiez by som prerusila kontakt - aspon nacas.

letfenixa
29. jún 2021

@mb2021 skvelá teória o delta variante 😀 ľudia majú očividne kopec času premýšľať nad hlupostami.

jeiny
29. jún 2021

@janinah len bacha na to ze aj očkovany môže byť prenasac

mb2021
Odpoveď bola odstránená
tayla
Odpoveď bola odstránená
mb2021
Odpoveď bola odstránená
lucia147852
30. jún 2021

Nechať slobodu každému. Máš čudnú rodinu, že kvôli niečomu takému chcú prísť o člena rodiny, ale čo už s nimi. Ockovany sa môže kľudne nakazit aj virus preniesť… ešte že v našej rodine takýto postoj nikto nemá. Na druhej strane sa sní nečudujem, keďže to štvanie a hon na neockovanych je až nenormálny a sú ľudia čo svoj názor nemajú. A je jedno či ocko či neocko, každý sa má rozhodnúť podľa seba. A nie podľa kampane, ľudí na nete, alebo mojej tety

Strana
z2