icon

Omladzujúce odkyslenie-Kurt Tepperwein, máte skúsenosť?

maricca55
29. jan 2013

Budem rada ak sa budete zapajat do diskusie o odkysleni organizmu,s vasimi skusenostami,radami atd 🙂 🙂 🙂 🙂

zuzana76
6. feb 2013

baby a co z kyslej kapusty? to nasi robievaju doma, ja z toho robim polievku, segedin - to asi nie je prilis dietne a zdrave s knedlou 😀 , alebo ju jem len tak surovu, co este sa da robit z kyslej kapusty? este rbobievame aj kolozvarsku kapustu

tinkax
6. feb 2013

@nanyka ano na mileticke sa da a nemam to daleko,ale skor som to myslela ze teraz v zime to aj tak nebude slovenske ved teraz nie je uroda alebo sa v tom nevyznam 😖 jablcka maju aj v terne slovenske , kupujem si teraz aj zltu papriku ale tiez je spanielska tak asi uz nebudem, skusim este vydrzat do jari, napr som si robila aj ladovy salat ale to bude teraz tiez umelina 😅
pozrem aj tu stranku ,dik a napr ceske kozie bio produkty teraz tiez maju v terne, inac nikde nemaju slovensky cesnak len na trhu madarsky tak aspon to
s tym olejom som sklamana 🙄 mne chuti ked si spaldove cestoviny polejem olivovym olejom hm co teraz jak ich budem jest suche uf 🤐

rolla20
6. feb 2013

@fiffinkaa ked uz nic ine, tak aspon doma naklicenu mungo, sosovicu... veru uz aj ja sa neviem dockat slovenskej sezony 🙂

zdraviezprirody
6. feb 2013

@zuzana76 ja som mala dnes sójovu koložvársku, najradšej mám strapačky, často kyslu kapustu jedávam ako prílohu ku kadečomu , chutí mi fazuľová polievka s kyslou kapustou a podobne 🙂

zuzana76
6. feb 2013

@zdraviezprirody vidis, strapacky, aj to mam rada, sojovu kolozvarsku asi nie, to radsej s masom, mam anemiu a este aj problemy so stitnou zlazou, tak to asi radsej uprednostnim raz za cas kvalitne maso

zdraviezprirody
6. feb 2013

@zuzana76 určite s mäskom má aj lepšiu chuť 🙂 Ja teraz varím bezmäsito a neviem si predstaviť ako bude chutiť moja obľúbená kapustnica...asi tam dám veľa húb 😝

zdenka99
6. feb 2013

ja tiež niekedy nakupujem v Lídli, majú tam dobrú čínsku kapustu zo Slovenska 😀
kyslú kapustu aj ja jedávam hlavne ako prílohu k všeličomu
teraz papám dosť veľa židovských zemiakov (topinambury) keď nemrzne, tak vykopeme zo zeme, aspoň niečo máme domáce🙂

inak baby, už ste skúšali ten klystír? či ešte zbierate odvahu 😀

nanyka
7. feb 2013

@tinkax na miletičke je veľa predajcov, čo majú to isté čo v supermarketoch z veľkoskladov, ale tým sa vyhýbam, kupujem len od malopestovateľov - špenát, kapusta a podobne, to by mali mať, majú naskladovanú úrodu z jesene..takže dá sa aj tam nájsť 😉

cesnak som v BA chodila kupovať na trh na Mlynarovičovu (pri červenej pošte v Petržalke), tam chodieva babka zo Záhoria čo má svoj cesnak 🙂 ale nie vždy tam je...maďarský lepší než čínsky...

kozie mlieko a produkty je najlepšie kupovať na kozej farme vo Vrakuni, ale treba najprv zavolať a dohodnúť sa s nimi, teraz toho asi nebudú mať veľa, skôr na jar ...

no, cestovinky s olejom nie sú dobrá voľba, tuky miešaj so zeleninou a tie cestoviny môžeš kombinovať napríklad so zeleninovým pyré - vymixovaná zelenina, ochuť korením a máš, akú konkrétne, to vyskúšaj čo ti chutí... 😉

nanyka
7. feb 2013

@zuzana76 na anémiu je najlepšie užívanie spiruliny, podporuje krvotvorbu 😉 kľudne väčšie dávky... a veľa veľa zeleného v surovom stave, mladý jačmeň a podobne...

fiffinkaa
7. feb 2013

@zdenka99 ja som už klistír skúšala ako som spomínala, určite je to efektívna očista, ale teda nie pre mna..u mňa prvý a posledný krát 😝 ale tak každý všetko inak vníma a zvláda, takže nechcem nikoho odradiť ..a držím palce

fiffinkaa
7. feb 2013

@tinkax aj ja som sklamaná s tým olejom, presne tiež na špaldové cestoviny som si ho dávala rada..

zdenka99
7. feb 2013

čo sa týka klíčkov - vadí keď zjem nevyklíčené semienka? Je mi jasné, že to nie je dobré, ale nemalo by to veľmi uškodiť, že? Pri väčších semenách nie je problém roztriediť, ale napr. pri Lucerne by som musela pinzetou vyťahovať nevyklíčené a na to teda nemám nervy 😒

fiffinkaa
7. feb 2013

@nanyka a napr. také slnečnicové a sezamové semiačka môžu isť na spaldové cestoviny?
A ako je to s tými zemiakmi doparoma, Kurt píše že patria do zásadotvorných, ved zemiaky su ako zelenina nie?

zdenka99
7. feb 2013

no vidím, že všetko čo som si dávala na cestoviny je zlá kombinácia 😒 ja som ich zvykla hlavne s orechami.

@fiffinkaa myslím, že keď sa zemiaky tepelne spracujú, tak sú zasadotvorné.

Inak môžu sa jesť klasické zemiaky surové?

tinkax
7. feb 2013

OBED: Žaludok beží na plný výkon od 10 do 15 hodiny. Môžeme jesť ťažšie jedlá z proteínov - ryby, cestoviny (podľa možností neškrobové), strukoviny, semená, orechy. K týmto jedlám možno konzumovať oleje (olivový, z hroznových semien, lanový) a doma urobenú majolku.
toto som nasla v tom clanku tak potom ako je to teda 😅

nanyka
7. feb 2013

@fiffinkaa semiačka sú tuky, takže nie - žiadne tuky, nejde o typ...čiže semiačka, orechy, oleje, avokádo - nemiešať so sacharidami

ako svet sa nezrúti, keď si to dá človek občas, ale aby na tom nežil... aj rôzne raw food maškrty sú práve na tomto postavené, napr. čokoládový avokádový puding, rôzne zákusky, torty, krémy, všade sú tuky + cukry..ale práve na tom sa nesmie žiť, môže sa to príležitostne napríklad v rámci nejakej oslavy a podobne...

no čo sa týka kyslosti či zásaditosti potravín, tak vedci, výskumníci a doktori si v tom dosť odporujú, sú rôzne názory... ja sa riadim podľa tabuľky Roberta Rossa, ktorú som tu v tejto téme už postovala, s tou som sa stretla najčastejšie a je dosť podrobná...
zemiaky sú kyselinotvorné, okrem nových zemiakov

nanyka
7. feb 2013

@tinkax nie každý článok, čo človek nájde, je správny, to by potom neexistovalo toľko výživových smerov...
treba sa riadiť kvalitnými zdrojmi a nie článkami typu diva.sk alebo aktuality.sk 😒

tinkax
7. feb 2013

@nanyka ved iste ale toto mala konteska na mimibazari 😨 musime sa jej spyptat odkial je zdroj 😝

maricca55
autor
7. feb 2013

@zdenka99 to co su za zemiaky,nepocula som o nich 🙂 🙂 to ich mas aj teraz v zahrade?ci?ja sa na ten klistir uz pripravujem pomaly ,ale isto...ty ako si na tom?

nanyka
7. feb 2013

@tinkax tak ved toto, je veľmi veľa typov stravovania...a v odborných článkoch stále tie zásady menia.. hlavne si vyskúšajte na sebe..ako vravím, nie je to ideál, ale raz za čas sa to dá porušiť, určite lepšie než tatarák na tanieri 😉

k vysvetleniu :
Tuky také zpomalují trávení ostatních potravin a pokud jsou konzumovány společně se škroby, pak zpomalují postup tráveniny ze žaludku do střeva. Tuky nejen že tlumí sekreci žaludeční šťávy, ale navíc tlumí i žaludeční motilitu. Jestliže jsou tuky (avokádo či ořechy) konzumovány společně se zelenou listovou zeleninou (především syrovou) pak je inhibující efekt tuků téměř vyvážen a proces trávení probíhá docela normálně. Kombinace tuků (avokáda) a škrobů je považována za přijatelnou, jestliže je doplněna zeleným salátem.
- celý článok tu: http://www.freshness.cz/profiles/blogs/pravidla...

maricca55
autor
7. feb 2013

@fiffinkaa ako si sa citila po klistire???skor ta odradilo ten ten samotny klistir,alebo to po nom? 🙂

fiffinkaa
7. feb 2013

@maricca55 radšej ip

zdenka99
7. feb 2013

jaj, čo som to napísala, že tepelne upravené sú zásadotvorné 😀 Jasné, že som to myslela naopak!

maricca55
autor
7. feb 2013

@fiffinkaa ok ,cakam,mozes aj blizsie opisat 🙂

zdenka99
7. feb 2013

@maricca55 áno, teraz ich máme v záhrade
http://plnielanu.zoznam.sk/c/514/skvela-pochutk...

ja stále kojím 😀 čiže si najprv počkám na vaše skúsenosti s klystírom 😉

@fiffinkaa aj ja si prosím ip o klystíre, vďaka.

maricca55
autor
7. feb 2013

tak baby irigator zakupeny,stal ma len 6,80€...celkom vyzera fajnovo🙂🙂🙂🙂🙂🙂uz sa tesim ...

konteska
7. feb 2013

Ja len oznamujem,že tu stránku na mimibazare som zrušila a tiež sa lúčim aj tu.Nechľadajte za tým nič konkrétne 😉 jednoducho nemám chuť sa stále s niekým dohadovať,čo sa smie a čo sa nesmie konzumovať 😒 !!! A okrem iného všetky tie stránky veľmi zabíjajú môj čas,ktorý viem aj zmysluplnejšie využiť 😀
Ja som tu stravu nevymyslela,iba sa riadim pokynmi a radami mojej drahej sesternice,ktorá momentálne bojuje s ťažkou rakovinou 😢 My čo sme zdraví alebo nás trápia iba drobné zdravotné problémy,ani netušíme,čo prežívajú títo ľudia.My sme si tu zmenu stravy sami zvolili: možno z rozmaru,možno nasilu,ale určite nie povinne ako to musia ľudia,ktorí vážne trpia!!! Stále sa v telke alebo v novinách píše o chorobách,ale my to až tak veľmi nevnímame,ale keď sa Vám pred očami stráca blízka osoba,začnete všetko vnímať inak!!
Čo tým všetkým chcem vlastne povedať???Vlastne napísať??Iba toľko,že vrámci mojej acidobazickej rovnováhy sa nechcem rozčulovať a hnevať.Alkalická strava mi je potom na dve veci,keď sa budem stresovať 😀
Každopádne Vám kočeny držím palce,aby ste vytrvali v alkalickej strave a hlavne nič neriešte a nestresujte sa 😒 to je základ k úspechu 🙂 🙂 🙂

Ahojte 😉

barcelona94901
7. feb 2013

@konteska no určite,ja som sa zaregistrovala na mk,kvoli tomu,že ste tu mali kočeny doležite príspevky,recepty,ja sa inšpirujem aj vedla u vegetariánov,u kočiek čo cvičia,tu som tiež našla množstvo infošiek,ktoré ma niekam posunuli ,Kontes kašli na to,aj do mna sa niekto tunak naváža,ale snad kvoli tomu neprídem o zaujímave rady od vás baby ,som rada,že som konečne našla návody a rady,babyyy nebláznite ☹ a k tej rakovine ,no ved to,celu moju rodinu odniesla rakovina a leukemia,všetkych členov,od 5 do 85 rokov,

tinkax
8. feb 2013

@konteska no to ma mrzi ☹ , ja som este stihla kliknut na tu stranku z ktorej si to kopirovala a normalne odtial vymazal niekto tie dve vety co sa ma jest na obed,takze to autor asi este opravoval,tak neviem ci reagovala na mna ze sa nechces dohadovat alebo co ,ale kazdopadne vsetky info su dolezite,aj to ze mas uz konkretne skusenosti
ja som mala na krku dlho zvacsenu uzlinu,asi aj 6r taku jak hrcku,ze nic to neni vraj,tak som to neriesila a ja si dnes neviem nikde nahmatat a to len 3 tyz co som ciastocne upravila stravu,kedze kojim , ked je toto vdaka tomu tak verim ze aj rakovina sa musi dat vyliecit ale tam treba ozaj uz vsetky sily pozbierat

fiffinkaa
13. feb 2013

kočeny niektorá ste spomínali že sa neviete dopátrať k bio šamponu na vlasy
http://www.sashe.sk/ylang.ylang/detail/sampon-n...