Omladzujúce odkyslenie-Kurt Tepperwein, máte skúsenosť?
Budem rada ak sa budete zapajat do diskusie o odkysleni organizmu,s vasimi skusenostami,radami atd 🙂 🙂 🙂 🙂
@maricca55 ahoj, ja mam pár dni pred pôrodom a chcem začať s detoxom, spytam sa ked sestra koji ako znasalo bábätko tolko zeleniny? Nemalo koliku a naduvanie? Nemáte s tym niekto skúsenosť? Moje prve ak som zjedla čerstvé ovocie a zeleninu preplakalo cele noci.... Masirovanie bruska, caj, kvapky atd.
@kajka36 Najcitlivejšie je detské bruško prvé tri mesiace, potom postupne už zvláda. A ja by som po pôrode určite nezačínala s drastickým detoxom.
Mojej dcérke vadili v prvých mesiacoch len veľmi nafukujúce potraviny - strukoviny a tak. Iné som mohla jesť, pokojne aj jablko som jedla.
tak baby, klistir mam za sebou...celkom v poho 😵
Baby ,co hovorite na knihy od dr.Bukovskeho???cakam na vase nazory🙂
@maricca55 ja som kúpila manželovi " Návod na prežitie muža" Sú tam zábavnou a pochopiteľnou formou vysvetlené veci a základy racionálneho stravovanie. Povedala by so, že je to vhodná kniha pre začiatočníkov 🙂 Nájdu sa názory autora s ktorými nesúhlasím, ale to nevadí...doporučujem 😉
@kajka36 ja som sice plnohodnotne nekojila, zial, ale 10mesiacov odsavala a popritom UM a co sa tyka stravy som sa neobmedzovala, co mi potvrdila aj laktacna poradkyna, jedine, ze si to odsledovat, ked si das nieco nafukujuce, nap.sosovicu, tak si vsimat babenko, ci viac placka, je nepokojne, atd. ak nie, mozes papat sosovicu dalej, samozrejme vsetko s mierou a pestry, vyvazeny jedalnicek. ale ak by si si nieco podozrive vsimla, dat trosku pauzu, potom prip. este raz skusit zjest sosovicu a ak by znova nastal problem, uz sa tej danej potravine pocas kojenia radsej vyhybat - nechcem sa robit mudra, ale takto nam to bolo vysvetlovane na stretnuti dojciacich mamiciek 🙂 a dalej sa traduje, ze to co si papala pocas tehu, uz babetko akoby ochutnavalo, tak by s tym tiez nemal byt problem, ale napr. ked mamicka sa mozno bala pocas tehu pit kavu a po porode, ked bola unavena ju znova zacala pit, to moze babetkam vadit... no dost bolo pisania 😅
ja som sa v knihach docitala, ze niekedy moze byt telo tak prekyslene, ze to neukaze na lakmusovych papierikoch....proste ti ukaze zasadite a pritom to tak nie je...to vtedy, ked je v tele zablokovane vylucovanie kyselin...a ako to akne moze to byt sposobene aj tymi hormonami....ale skor si myslim ze je to o strave...tolko moj nazor ahoj
@zdenka99 no tie vyzivy su aj bez cukru sice ale nie o to mi ide 🙂 nejdem citat tie hrozy s marina keksami 😅
tak mam teraz dilemu ci zeleninou alebo kasou, no este mam 2 tyz cas nieco popozerat
ja inac s tym odkyslenim postupujem pomaly ale uz som aj trochu schudla, dost som zmenila jedalnicek takze mala to ma aj v mlieku,pekne nech si zvyka na tie chute 🙂 len ekzem mi nemizne ale zase ked kojim nemoze byt vsetko naraz, kojenie je prvorade
@tinkax No pekne študuj, keď budem mať druhé dieťa, aspoň mi dobre poradíš 😉
Viem, že nie všetky výživy obsahujú cukor, ale na môj vkus je ich príliš veľa a je mi jasné, že veľa mamičiek zloženie výživ nerieši - Je to predsa pre deti, tak to podľa nich musí byť dobré. To nehovorím o tom, koľko detí potom nechce jesť doma pripravenú zeleninu či ovocie, lebo to chutí inak ako výživa. Ja som malej výživu nedávala. Radšej som jej pekne všetko robila doma z domáceho ovocia a zeleniny a mala som istotu, že viem, čo jej dávam.
Bukovský je celkom fajn, sestra má tú knižku o strave pre bábätká a je tam kopec užitočných info, akurát niektoré jeho názory mi vadia - hlavne tie o sóji, je veľkým zástancom sóje a to je teda 😝
takisto nemá rád zelený jačmeň a chlorelu, ale ja s oboma mám len pozitívne skúsenosti...
takže niektoré veci v pohode a niektoré nie, treba si vyberať... ono asi nenájdete človeka, s ktorého názormi budete na 100% súhlasiť, každému sedí navyše niečo iné, neexistuje univerzálny recept 😉
@zdenka99 inac ma teraz napadlo ze odkedy som zmenila stravu tak mi malá zacala menej priberat, sa hovori ze v pol roku ma zdvojnasobit porodnu vahu a veru nebude zdvojnasobena, a pri chlapcoch bola, ja som zrazu vsetko mliecne, a bielu muku cukor vynechala a mala mi menej pribrala odvtedy 😖 teraz neviem ci to suvisi alebo nie
ahojte, tak tento víkend pribudol do našej domácnosti nový skvelý pomocník : odšťavovač HUROM🙂 Stál nekresťanské peniaze, ale je úplne skvelý. @nanyka - vďaka za radu, som naozaj spokojná. Najviac sa mi páči aký je tichý, kedže bývam v paneláku, tak je to pre mňa obrovské plus, môžem odšťavovať aj ráno🙂 Bála som sa, že bude hučať.
Začala som užívať spirulinu, kúpila som si práškovú a teda, až keď som si to zarobila, tak mi došlo, že je to fakt riasa. Môj pohár vyzeral, akoby som si nabrala vodu z najbližšieho bágroviska 😒 Takže nabudúce asi objednám tabletky 😀
@nanyka
@zdenka99 kupila som si toho Bukovskeho, myslim ze je to celkom fajn knizka, uz aj preto ze je vegetarian a nekaze jest maso, ani u dojciacich mamiciek takze to nebolo tym ze nejem uz navyse zeby ako menej priberala, len sa mi nezdalo ze nezdvojnasobila vahu v polroku tak ma hned napadlo ze mam malo tuku v potrave alebo co 🙂
zaujímavý článok o soli, hlavne prečo nepoužívať obyčajnú soľ
http://www.novypohlad.com/index.php/HIMALAJSKA-...

@fiffinkaa a máš ho aj vyskúšaný? spokojná si?