icon

Omladzujúce odkyslenie-Kurt Tepperwein, máte skúsenosť?

maricca55
29. jan 2013

Budem rada ak sa budete zapajat do diskusie o odkysleni organizmu,s vasimi skusenostami,radami atd 🙂 🙂 🙂 🙂

zdenka99
14. feb 2013

@fiffinkaa a máš ho aj vyskúšaný? spokojná si?

fiffinkaa
14. feb 2013

@zdenka99 nemám, ale už pracujem na objednávke, našla som na tej stránke aj mandlový olej a pleťové prírodné krémy, antiperspiranty..ked odskúšam dám vedieť 🙂

kajka36
16. feb 2013

@maricca55 ahoj, ja mam pár dni pred pôrodom a chcem začať s detoxom, spytam sa ked sestra koji ako znasalo bábätko tolko zeleniny? Nemalo koliku a naduvanie? Nemáte s tym niekto skúsenosť? Moje prve ak som zjedla čerstvé ovocie a zeleninu preplakalo cele noci.... Masirovanie bruska, caj, kvapky atd.

zdenka99
16. feb 2013

@kajka36 Najcitlivejšie je detské bruško prvé tri mesiace, potom postupne už zvláda. A ja by som po pôrode určite nezačínala s drastickým detoxom.

Mojej dcérke vadili v prvých mesiacoch len veľmi nafukujúce potraviny - strukoviny a tak. Iné som mohla jesť, pokojne aj jablko som jedla.

maricca55
autor
16. feb 2013

tak baby, klistir mam za sebou...celkom v poho 😵

maricca55
autor
16. feb 2013

@kajka36 sestra pila dost feniklovy caj...ale tiez pisem to iste ,ze to mimi je najhaklivejsie ,take najmensie... 🙂 tak mozno si zacni pomaly zvykat a ked podrastie ,tak uvidis....

kajka36
18. feb 2013

@zdenka99
@maricca55 Vdaka za info. 🙂 Asi to tak urobim, zacnem pomalicky à detox taky poriadny si urobim az ked prestanem kojit..dufam, ze budem mat mliecko. Potraviny tie zdrave zaradim uz teraz à s feniklovym cajikom je to tiez super napad. Mozno potom babo tiez nebude boliet brusko.

maricca55
autor
18. feb 2013

Baby ,co hovorite na knihy od dr.Bukovskeho???cakam na vase nazory🙂

zdraviezprirody
18. feb 2013

@maricca55 ja som kúpila manželovi " Návod na prežitie muža" Sú tam zábavnou a pochopiteľnou formou vysvetlené veci a základy racionálneho stravovanie. Povedala by so, že je to vhodná kniha pre začiatočníkov 🙂 Nájdu sa názory autora s ktorými nesúhlasím, ale to nevadí...doporučujem 😉

rolla20
19. feb 2013

@kajka36 ja som sice plnohodnotne nekojila, zial, ale 10mesiacov odsavala a popritom UM a co sa tyka stravy som sa neobmedzovala, co mi potvrdila aj laktacna poradkyna, jedine, ze si to odsledovat, ked si das nieco nafukujuce, nap.sosovicu, tak si vsimat babenko, ci viac placka, je nepokojne, atd. ak nie, mozes papat sosovicu dalej, samozrejme vsetko s mierou a pestry, vyvazeny jedalnicek. ale ak by si si nieco podozrive vsimla, dat trosku pauzu, potom prip. este raz skusit zjest sosovicu a ak by znova nastal problem, uz sa tej danej potravine pocas kojenia radsej vyhybat - nechcem sa robit mudra, ale takto nam to bolo vysvetlovane na stretnuti dojciacich mamiciek 🙂 a dalej sa traduje, ze to co si papala pocas tehu, uz babetko akoby ochutnavalo, tak by s tym tiez nemal byt problem, ale napr. ked mamicka sa mozno bala pocas tehu pit kavu a po porode, ked bola unavena ju znova zacala pit, to moze babetkam vadit... no dost bolo pisania 😅

lasina
21. feb 2013

@mirka1611 ak mas akne a aj ine problemy, urcite budes mat ph kysle

mirka1611
21. feb 2013

@lasina nemam ine problemy a uz som si merala ph a bolo uplne ako ma byt. asi su to hormony lebo uz to ustupuje.

lasina
21. feb 2013

ja som sa v knihach docitala, ze niekedy moze byt telo tak prekyslene, ze to neukaze na lakmusovych papierikoch....proste ti ukaze zasadite a pritom to tak nie je...to vtedy, ked je v tele zablokovane vylucovanie kyselin...a ako to akne moze to byt sposobene aj tymi hormonami....ale skor si myslim ze je to o strave...tolko moj nazor ahoj

tinkax
21. feb 2013

@zdenka99 ahoj, cim si zacinala prvy prikrm ? mrkvickou alebo kasou psenovou ? vraj Bukovsky odporuca zcat kasou ale nemam este tu knizku a vsetci ze klasicky treba zeleninou. A ked citam na koniku ze 6 mes davaju marina keksy tak sa mi hlava kruti z tych mamiciek 😅

zdenka99
21. feb 2013

@tinkax ja som začínala klasicky mrkvičkou, Bukovského ešte nemám prečítaného.
No to ja radšej ani nečítam také diskusie, pre mňa je hrôza už kupovaná výživa - si mamičky neuvedomujú, že je v nej cukor 😠 Nieto ešte marina keksy.

tinkax
21. feb 2013

@zdenka99 no tie vyzivy su aj bez cukru sice ale nie o to mi ide 🙂 nejdem citat tie hrozy s marina keksami 😅
tak mam teraz dilemu ci zeleninou alebo kasou, no este mam 2 tyz cas nieco popozerat
ja inac s tym odkyslenim postupujem pomaly ale uz som aj trochu schudla, dost som zmenila jedalnicek takze mala to ma aj v mlieku,pekne nech si zvyka na tie chute 🙂 len ekzem mi nemizne ale zase ked kojim nemoze byt vsetko naraz, kojenie je prvorade

zdenka99
21. feb 2013

@tinkax No pekne študuj, keď budem mať druhé dieťa, aspoň mi dobre poradíš 😉
Viem, že nie všetky výživy obsahujú cukor, ale na môj vkus je ich príliš veľa a je mi jasné, že veľa mamičiek zloženie výživ nerieši - Je to predsa pre deti, tak to podľa nich musí byť dobré. To nehovorím o tom, koľko detí potom nechce jesť doma pripravenú zeleninu či ovocie, lebo to chutí inak ako výživa. Ja som malej výživu nedávala. Radšej som jej pekne všetko robila doma z domáceho ovocia a zeleniny a mala som istotu, že viem, čo jej dávam.

tinkax
21. feb 2013

@zdenka99 hej suhlasim, teraz sa budem viac snazit a hlavne to budem aj ja jest, pri druhom som vela krat dala Hipp v bio kvalite,vzdy bez cukru a malemu chutilo, zdalo sa mi to zdrave vtedy, teraz budem preferovat urcite cerstvo uvarene 😉

nanyka
22. feb 2013

Bukovský je celkom fajn, sestra má tú knižku o strave pre bábätká a je tam kopec užitočných info, akurát niektoré jeho názory mi vadia - hlavne tie o sóji, je veľkým zástancom sóje a to je teda 😝

takisto nemá rád zelený jačmeň a chlorelu, ale ja s oboma mám len pozitívne skúsenosti...

takže niektoré veci v pohode a niektoré nie, treba si vyberať... ono asi nenájdete človeka, s ktorého názormi budete na 100% súhlasiť, každému sedí navyše niečo iné, neexistuje univerzálny recept 😉

tinkax
22. feb 2013

@zdenka99 inac ma teraz napadlo ze odkedy som zmenila stravu tak mi malá zacala menej priberat, sa hovori ze v pol roku ma zdvojnasobit porodnu vahu a veru nebude zdvojnasobena, a pri chlapcoch bola, ja som zrazu vsetko mliecne, a bielu muku cukor vynechala a mala mi menej pribrala odvtedy 😖 teraz neviem ci to suvisi alebo nie

zdenka99
23. feb 2013

@tinkax priznám sa, že netuším, či to súvisí. Ja som radikálne pri kojení stravu nemenila, vždy postupne. Ale našej by ani neuškodilo, keby menej priberala, ona bola a stále je v tých horných číslach 😀

janka_31
24. feb 2013

@maricca55 Ahoj, chcem sa spýtať či to pomáha aj na pleť? Mám problémy s aknoznou pletťou, červené žilky po tvári, či aj to pomôze, jedla som veľmi vela sladkého, mám vrásky, jedným slovom katastrofa☹ či vidíte na sebe aj pozitívne účinky čo sa týka pokožky

zdenka99
24. feb 2013

ahojte, tak tento víkend pribudol do našej domácnosti nový skvelý pomocník : odšťavovač HUROM🙂 Stál nekresťanské peniaze, ale je úplne skvelý. @nanyka - vďaka za radu, som naozaj spokojná. Najviac sa mi páči aký je tichý, kedže bývam v paneláku, tak je to pre mňa obrovské plus, môžem odšťavovať aj ráno🙂 Bála som sa, že bude hučať.

Začala som užívať spirulinu, kúpila som si práškovú a teda, až keď som si to zarobila, tak mi došlo, že je to fakt riasa. Môj pohár vyzeral, akoby som si nabrala vodu z najbližšieho bágroviska 😒 Takže nabudúce asi objednám tabletky 😀

nanyka
24. feb 2013

@zdenka99 nie je za čo 😉 som rada, že si spokojná 🙂

tinkax
24. feb 2013

@nanyka
@zdenka99 kupila som si toho Bukovskeho, myslim ze je to celkom fajn knizka, uz aj preto ze je vegetarian a nekaze jest maso, ani u dojciacich mamiciek takze to nebolo tym ze nejem uz navyse zeby ako menej priberala, len sa mi nezdalo ze nezdvojnasobila vahu v polroku tak ma hned napadlo ze mam malo tuku v potrave alebo co 🙂

nanyka
24. feb 2013

@tinkax nemaj strach, netreba sa riadiť len tabuľkami, hlavne, že prospieva a nejde jej váha dole, nemusí to byť zrovna dvojnásobná váha.. tabuľky sú nanič, samotní doktori a vedci majú rôzne názory, nezhodujú sa...

zdenka99
24. feb 2013

@tinkax presne tak, tabuľky treba brať orientačne, zrejme bude dcérka drobnejšia. Je predsa aj veľa drobných detí dojčiacich mamičiek, ktoré sa nestravujú zdravo.

tinkax
24. feb 2013

@nanyka
@zdenka99 no ved hej, uz nejem krupicove kase a chleby s dzemom tak hned som zneistela ze co to ,jak to 😀

maricca55
autor
27. feb 2013

@janka_31 tak mne to pomohlo aj na plet...aj sa mi stratili take male vrasky,akoby vyhladilo plet...urcite vyskusaj...ja som tiez jedla vela sladkosti-kazdy den...cokolada a kekse,to bolo moje 🙂 🙂 🙂

zdenka99
6. mar 2013

zaujímavý článok o soli, hlavne prečo nepoužívať obyčajnú soľ
http://www.novypohlad.com/index.php/HIMALAJSKA-...