icon

Opakované zápaly močových ciest: Ako sa ich zbaviť?

zuzula44
Dnes o 09:57

Dobrý deň, je tu niekto kto mal opakované zápaly močových ciest, alebo pálenie, časté močenie a bolesť podbruška a zbavil sa toho? U urológa som bola.Ďakujem

viestta
Dnes o 10:00

pomohla mi kyselina hyalunova priamo do mechura

zuzula44
autor
Dnes o 10:04
@viestta

pomohla mi kyselina hyalunova priamo do mechura

@viestta mne pomohla na pol roka....ale začalo mi pálenie celkovo nie len pri močení. Možno kvôli cievkovaní pri každej aplikácií neviem.Bola som 16x.

oslo1
Dnes o 10:22

Neviem, kolko mas rokov, ale toto byva dost casty problem od perimenopuzy, kedy je znizena hodnota Estrogenu.
Ak uz si v menopauze a po, tak si vypytaj od lekara Estregenovy gel, aplikuje sa priamo do posvy. Mame s tym dobre skusenosti u starsej populacie, ked mali opakovane zapaly mocovych ciest.

anonym_ef4c20
Dnes o 10:25

Po dvoch rokoch trapenia mi pomohol wobenzym

anonym_cb02a0
Dnes o 10:26

mala som pol roka vkuse po každom sexe, nevedela som prísť na to z čoho, asi 5 antibiotik som vystriedala, už som sa aj bála mať sex lebo vždy som do 3 dni pišala krv. Testy na pohl.choroby negat, partner ten istý. Nakoniec bol problem vo mne - premnozeny laktobacillus v posve a pri sexe sa to zanieslo do mocovej trubice. Paradoxne som si myslela, ze mam kvasinky a tie to sposobuju, ale potom som sa docitala, ze ked je premnozeny laktobacillus tak to ma na 99% rovnake priznaky ako kvasinky a az ked som vyhodila probiotika tak odvtedy som problem nemala.
Inak kvapky z kapucinky su dobre

simsalabim
Dnes o 10:27
@oslo1

Neviem, kolko mas rokov, ale toto byva dost casty problem od perimenopuzy, kedy je znizena hodnota Estrogenu.
Ak uz si v menopauze a po, tak si vypytaj od lekara Estregenovy gel, aplikuje sa priamo do posvy. Mame s tym dobre skusenosti u starsej populacie, ked mali opakovane zapaly mocovych ciest.

@oslo1 presne toto som chcela napisat. Urogenitalny syndrom, ak uz je v premenopauze. Ja som nala opakovane gyne zapaly, nie mocove testy a pomohol estrogenovy krem. Okamzite.

kalifka
Dnes o 10:40
@zuzula44

@viestta mne pomohla na pol roka....ale začalo mi pálenie celkovo nie len pri močení. Možno kvôli cievkovaní pri každej aplikácií neviem.Bola som 16x.

@zuzula44 čo ti vyšlo na urológií?

zuzula44
autor
Dnes o 11:10
@oslo1

@oslo1 mám 36 ale už ma aj to napadlo 😅

zuzula44
autor
Dnes o 12:25
@kalifka

@zuzula44 čo ti vyšlo na urológií?

@kalifka väčšinou som mala ecoli ale naposledy som mala moč v poriadku ale pálenie a bolesť podbruška bola.

nikushka8
Dnes o 12:36

ja som to mala oklo 20 tky- pomohla mi zmena hygieny - doteraz nemozem hocijaky intimny gel, nohavicky treba len bavlene, nie tanga, hygiena po styku (ist na malu). Dlhodobo som vtedy brala urinal na prevenciu a wobenzyn. A dat si dokopy crevnu mikrofloru (pomaha aj na mykozy).

kalifka
Dnes o 12:44
@zuzula44

@kalifka väčšinou som mala ecoli ale naposledy som mala moč v poriadku ale pálenie a bolesť podbruška bola.

@zuzula44 baktériu eccoli je veľmi ťažké vyliečiť, na ňu zaberá veľmi dobre čistá D-manóza a to brať dlhé obdobie. Čo sa týka eccoli - môže mať ložiská v močovom mechúre a to sa zistí len pomocou cystoskopie. To bol môj príklad...
Ešte ma poslali ešte na imunológiu a tam zas ďalšia diagnóza, preto beriem celoročne lieky na imunitu a idú mi nasadiť biologicko-imunomodulačnú liečbu

nickneznamy
Dnes o 12:48

Neviem či ti poradím nejakú novinku, ale sama som sa s tým trápila dlhodobo, vždy som dostala Monural atb a po nejakom čase to bolo späť. Potom mi doktorka dala nejakú kúru na predpis, ale ani za nič si nespomeniem na názov, bralo sa to dlhodobejšie. Odvtedy dodržiavam hlavne to, že po sexe sa musím vycikať a v prípade, že cítim, že sa niečo deje v zmysle bolestí, tak mám v zásobe D-Manózu (kupujem čistú v DM) a veľa tekutín a to vždy pomôže. Už som to veľmi dlho nemala.

haraburdova
Dnes o 13:01

Ja mam tiez podobny problem ze som mavala chronicke zapaly mocaku. Doktorka mi na to dala urovaxom, beriem to uz 3 mesiac, odvtedy som uz zapal nemala. Zatial vyzera ze to velmi dobre funguje. Ja inak okrem toho pijem par x tyzdenne urologicky caj na prevenciu, stale mam v chladnicke stavu z brusnic (z dmky) aj d manozu beriem. ked je nejaka zmena pocasia tak si to vzdy par dni davam a nepocitujem uz ziadne problemy.

anonym_cdc929
Dnes o 13:09

@zuzula44 pila som.petrzlenovu vodu...fatru mineralku...len bavlnene nohavicky a ozaj vela vela pit ...po sexe sa ist hned vycikat

kalifka
Dnes o 13:23
@anonym_cdc929

@zuzula44 pila som.petrzlenovu vodu...fatru mineralku...len bavlnene nohavicky a ozaj vela vela pit ...po sexe sa ist hned vycikat

@anonym_cdc929 len pozor na petržlenovú vodu, tú môžeš maximálne týždeň a potom treba prestávku, je to veľká záťaž.

zuzula44
autor
Dnes o 14:03

No ja mám za sebou 16x aplikácia iaurilu(kyselina hyauronova) ,brala som urovaxon, pila som petržlenovú vňať aj som sa naparovala zospodu, pila brusnicove šťavy aj urologicky čaj, skúšala som aj čerstvé brusnice ale to som dala iba 1x chutili strašne, veľa vitamínu C, blokurimu klasickú aj URO, uroril vitamíny, aj probiotika na močové cesty , kapucinku, cikam po sexe vždy, aj hygienu som zmenila ,tangá nenosím,ani s holými nohami a križami nechodím, ani na wc dosku si nesadam alebo sadnem ked ju obložím papierom.Nekúpem sa vo vani ani v bazénoch.