icon

Operácia myómov na maternici v Skalici

ivana29
25. feb 2012

Ahojte. Robili niektorej z Vas tento zakrok- operaciu myomov na meternici v Skalickej nemocnici?

Strana
z2
kiki160283
9. apr 2021

@aki100 super, teším sa s tebou 🙂 bolesti pominú a už budeš len spomínať 🙂 ja som bola potom presne po mesiaci na kontrole a všetko bolo v poriadku. Do pondelka to už nejak vydržíš a dobre bude 🙂

amarilka26
9. apr 2021

@aki100 tak to je super ze to mas za sebou 🙂 Mne inak najprv tiez hovorili ze po roku mozeme zacat sa snazit o dietatko, no nakoniec sam Budinsky a aj Donoval mi povedali ze po 6.tich mesiacoch mozeme. A aj sa ihned podarilo 🙂 i ked to nevyslo hned, kvoli inym problemom, no dalsie uz bolo uspesne ;) Drzim velmi palce nech sa rychlo zotavis a nech sa mozete coskoro zacat snazit ;)

aki100
9. apr 2021

@amarilka26 ďakujem ja som nie kvôli tehotenstvu išla si odstranit robilo mi to problémy ale tak deti sú tiež na. Plane tak uvidím co bude. Ale jedine než dnesna bolesť mňa trápia postele a vankúše tu na oddelení celý chrbát a krk ma boli neskutocne

amarilka26
10. apr 2021

@aki100 no to verim, tie madrace a celkovo tie vrzgajuce postele su hrozne 🙂 Ja som bola na tej nadstand.izbe a tam je hruby madrac a polohovatelna postel, takze to bolo super 🙂 Treba vydrzat a coskoro budes doma vo svojom 🙂

aki100
10. apr 2021

@amarilka26 ty si mala normálne rezom? Neviem teraz ktorá z vás to mala. Aj ste mali dievčence niektorá teploty? Lebo ja od operácia stále nad 37 hlavne keď dlho ležím. Tak sa celkom bojím nejakého zápalu ale teda každé ráno ma lekárka na vizite pozerá a nič nehovoria len ze si mozem pýtať lieky od bolesti ale to mi už nie je treba

aki100
10. apr 2021

@amarilka26 tu sú tiež polohovatelne postele ale všetko tvrdé, mňa neskutočne boli krk chrbát všetko, viac ako celá jazva 😁

aki100
10. apr 2021

Teraz hlavne čakajú na veľkú potrebu tej sa nejako nechce mne robili aj laparku aj rez čiže ja som riadne dogalbana. Čreva sa hýbu ale nic viac tak neviem

amarilka26
10. apr 2021

@aki100 ja som mala rez ako po sekcii. Chytila som zimnicu treti den. Kazali mi vlaznu sprchu si dat a pomohlo 🙂

aki100
10. apr 2021

@amarilka26 ja mam stále zvýšenú aj večer aj ráno celý deň. Ale teda neriesia ze to je asi aj normálne ale tak snáď ma pustia. Zatiaľ zimnicu nemám len mi horí hlava. A kedy ta pustili nakoniec.? Koľko dní si bola? Prepáč už si mi to asi písala ale neviem to najst

amarilka26
10. apr 2021

@aki100 mne hovorili ze je to normalne. Chodili ma casto kontrolovat, tak som bola kludna 🙂 Ved keby sa ti nieco nezdalo, tak to pre istotu prekonzultuj s lekarom. Ja som tam bola tyzden, co ubehlo veeelmi rychlo 🙂

aki100
12. apr 2021

@amarilka26 už som doma, 😁 teším sa. Už som na tom bola super nič nebolelo ani pri chôdzi len ťahalo, ale dneska som to asi nejako prehnala s chodenim, vybavovala som aj papiere u gynekológa a cesta domov (bývam v Trnave) a dneska ma to nejako boli tak už som sa celkom vystrašila.tak už sa idem šetriť. Ako dlho sa ti hojila jazva? Mala si aj nejaké problémy s nou.? Ja som úplne taka z toho vystrašená ze to nie je obviazane ani nič. Stále som sa pýtala ze ci si to netreba viazať a ze nie. A ze sa to aj umýva a tak. Počujem to prvý raz. Zahojilo sa všetko v pohode? Tiez si umývala, aj každý deň? Ja s a bojím nejakého zápalu tak vždy večer umyjem dezinfekčný mydlom nech sa tam nič ne zapáli. Možno preháňam ale mam to prvý raz. A keď sa ma lekárka pýtala ze ci mam otázky tak ma napadlo len to viazanie a stichy. Kde som sa dozvedela ze sú vstrebatelne, 😁 a teraz ma napadá aj ze ako to bude cez moje dni. Co mam čakať. Neviem, 😁 ukludni ma prosimta keď to máš už za sebou, 😁 dakujem

amarilka26
13. apr 2021

@aki100 neboj sa, citit to budes este nejaky cas 🙂 Ja som chodila len na chvilocku zo zaciatku von, lebo potom to bolelo. Takze som bola doma, postahovala hromadu filmov a uzivala pohodu doma 🙂 Ranu som kazdy jeden den umyvala, i ked to bolo neprijemne, ale mala som troska vacsie brucho a ked som sedela, bolo previsnute, tak som sa bala aby mi to nehnisalo, alebo sa nezaparilo. Ale aj po operacii a aj po sekcii sa mi rana krasne zahojila, bez nejakych komplikacii. Inak niekedy este aj teraz to troska citim a to ma maly 2,5 roka. Mne lekar povedal ze vonkajsia rana sa hoji rychlo ale vnutorna pomalicky, preto som nesmela ani nic zdvihat, ani vacsi nakup, nic. Davala som si velky pozor. Neboj, coskoro to odznie vsetko ;)

aki100
13. apr 2021

@amarilka26 ďakujem tak potom sa starám dobre. Aj ja umývam každý deň. Nezdvíham nič. A tiež pociťujem tie bolesti hlavne keď dlhšie chodím. Aj po dome alebo tak. Za celý deň. Akože na WC, nejaké jedlo a tak. Len také drobné pohyby ale večer už to dosť cítim. Ďakujem za upokojenie 😊

aki100
26. apr 2021

@amarilka26 ahoj prosimta ešte ma zaujíma. Jaz a sa mi hoji pekne len teraz mi začala nejako vysychat akože suchu kožu tam mam a aj na bruchu. Stalo sa ti to tiež? Som 18 dní po operácii len umývam ale ešte ničím nenatieram ako sú rôzne krémy na jazvy a tak ale neviem. Ty si niečim začala potom natierať? A po akom dlhom čase? Na. Kontrole som ešte nebola. Presunuli mi ju kvôli menstruacii

amarilka26
26. apr 2021

@aki100 ahojky, veru to si nepamatam, zda sa mi ze som si to natierala niecim, bionect tusim ? Skus pozriet, pripadne sa porad v lekarni radsej.

aki100
3. máj 2021

@amarilka26 ďakujem teraz pozerám ze som už neodpísala. Ale ďakujem za info. Pekne sa mi hoji rana, koža je suchá stále ale sak nejako to neriešim asi je to aj normálne. Piatok idem na kontrolu tak uvidím co mi povie. Chcem ešte určite ostať doma, keďže mam manuálnu prácu. Necítim sa ešte na to, hlavne ze zdviham veci v práci ťažšie tak sa bojím. Tak snáď ma nechá. Idem aj Budinskemu AJ Donovalovi. Som v priebehu dna taka ubolena. Nie je to priamo bolesť ale taky nepríjemný pocit stipkavy a brucho mam veľmi citlivé. Tak snáď nebudú robiť problémy. Ďakujem za všetky info. Veľmi mi to pomohlo aj spatne som si čítala, 😊

jaruna123
13. jún 2021

@aki100
@kiki160283 ahojte mna to caka teraz v auguste. Viete mi prosim odporucit nejake triky abysom to dala? Na akom oddeleni budem potom lezat? A budu tam aj tehotne ? Najviac sa bojim aby mi nevybrali vserko. Mam 8cm myom a idem vybrat cez brusnu dutinu. Nikdy som este nebola v nemocnici samotu znasam tazko a stale placem. Bojim sa ze to nedam. Mam 28 viem je to hanba ale taka som. Ake nohavicky si mam doniest. Mam si zobrat aj oyzamo s krataskami alebo len kosielku? Dakujem za rady

aki100
13. jún 2021

@jaruna123 ahoj nemusíš sa báť zvládneš to, aj keď sa mi to ľahko hovorí, aj ja som sa bála. Prídeš na oddelenie na gynekologické, zoberú papiere a ubytuju ta. Samotu myslíš ako v com? Ze budeš sama na izbe ci bez rodiny? Neviem ako to je teraz ja som nemohla mať návštevy lebo bol covid, teraz sa to už uvoľňuje. Ale dá sa ze ta prídu pozret pod oknom nemusíš sa báť, ved je moderná doba mobilov a internetu. Prvý deň mi spravili prehliadku, príjem, išla som na obed a večeru. Nebudem ta klamať večer pred spaním bol klystir. Doporučujem ísť na WC aj predtým keď sa ti dá nebude to také strašné, ja som nebola a mňa veľmi bolelo brucho. Ale báť sa nemusíš je to len nepríjemné, potom si už sama a ako keby si mala hnačku, 😁 mam to všetko ešte v živej predstave môj pobyt, tak ti viem do podrobnosti napísať. 😁 Ráno ta zobudia okolo piatej, bude opäť klystir... To už vieš čo ťa čaká a to je pohodicka, proste ideš. Len na WC, osprchujes sa, príde sestrička, dá ti infuzku, nám dávali nejaké dve. O siedmej by mala byť vizita, kde ti povedia čas operácie. Pan primár je veľmi šikovný nemusíš sa báť. Ma tam celý tým ľudí. Tiež šikovných ja som mala 10cm myom, skúšal najprv laparoskopicky ale mala som ho aj v maternici tak nakoniec išiel von rezom. Neboj sa všetko ti nezoberu. Iba v tom prípade ze ho maz zle. Umiestnený. Ale to by si nešla na operáciu odstránenie myomu ale odstránenie maternice. Precitaj si celý môj príspevok baby mi tu dosť písali a bola to pravda. Co sa týka košele nočnej tu si určite zober, nohavičky nebudeš mať dobré alebo kratase na brucho. Ja som išla ako prvá ráno ja som dostala naladovku az na sále čiže ja som bola bez ničoho ale celkom zmierena. Proste už nech je to za mnu. Najprv mi dali dýchací masku, lebo sa čakalo na lekárov. Operoval ma aj môj gynekológ p. Donoval. Čiže len som si tak dýchala a viecka sa mi zatvárali ale nespala som, potom mi dali masku a hneď som zaspala. Potom to bolo ako keby som sa zobudila z hlbokého spánku, hneď ma tisili nech sa ukludnim, chvíľu som nevedela kde som ale je tam veľmi milá anesteziologicka, ktorá mi veľmi pomohla zo strachom jej hlas ma. Veľmi ukludnoval. Bolesť nebola vôbec silná. Bála som sa ze to bude horšie. Ako silné menštruačné bolesti. Ak mávaš nejaké silné ze nemôžeš vydržať. Toto pre teba nebude nič. Ja nemávam tak mne to bolo nepríjemné ale nič co by si nevydržala.
Potom som striedavo upadla do spánku, na izbe okolo mňa všetci behali po operácii merlai mi tlak. Dostala som aj morfium asi som zas spala, lekár na mňa hovoril všetko si dobre nepamätám potom mi všetko znova vysvetlil. A potom som si vypýtala injekciu na bolesť a zaspala som. Dávali mi aj hadičku do mocaku lebo 24 hodín sa nebudeš môcť postaviť z postele, jest ani piť. Ale to je nic to si ešte v polospanku nebudeš si to možno ani pamätať. A je to super vec, nemáš potrebu ísť na wecko vôbec, 😁 😁 😁 Pre mňa to bolo super lebo kvôli myomu sa mi chcelo stále cikat a toto nič. Potom som striedavo spala, písala s rodinou, spala, bola som veľmi unavená. Dávali mi infuzky, antibiotika a výživu. To je taka pohodicka. Stále sa pýtali ci chcem injekciu od bolesti pýtala som prvý deň ale ďalšie dni už nie. Aj ma. Umyli, merali každý deň teplotu. Ďalší deň som dostala ešte 2 infuzky a pomaly sa posadila. Čakala som dokiaľ sa mi neprestala točiť hlava. Sed na posteli dokiaľ ti nebude dobre. Telo si zvykne ale po 24 hodinách si taka otapena. Potom sa pomaly postavis a pôjdeš so sestrou do sprchy. So mnou tam nebola ako baby písali. Proste len stala v izbe a pýtala sa ma ci je všetko v poriadku ci mi nie je zle. Potom som sa prezliekla do svojej nočnej košele, ľahla si a oddychovala. Ale na WC už musíš sama čiže treba sa hýbať stále to ti budu aj sestričky hovoriť. Ja som stále ležala na chrbte a mi vynadali ze musím sa otáčať nech nedostanem emboliu. Tak aj keď to bolo ťažké tak som sa pretacala. Za chvíľu sa naučíš ako sa hýbať, a každým dňom to bolo lepšie a lepšie. Večer som išla na večeru a už sa o mňa tak nestarali, ale všetky sú veľmi milé zvonila som na nich keď som niečo potrebovala a vzdy prišli, ak sa niečoho bojíš alebo chceš vedeť pýtaj sa a poradia. Mne sa nepáčilo to ze vždy prišli niečo do mňa pichli infuzku alebo niečo a niektoré nepovedali nič co človeka čaká. Preto ti to hovorím na rovinu nech si prípravena. Ja som bola v nemocnici 6 dní a bola to pohoda, až na neskutočne tvrdé postele. Zober si knihu, krížovku, plysakov co len chceš aby si sa zabavila a vydržala. Ja nejaké rifle atď mi je neprijemne nosiť aj teraz a to som 2 mesiace po operácii čiže ber nočné košele a pyžamo na prvý deň ale keď máš nejaké pyžamo s vysokým pásom tak kľudne zober. Ja som si kúpila nohavičky také z bonprixu z vysokým pásom a tie sú super tie nosím doteraz, brala som aj slipove vložky tie som si potom dávala. Žiadny lifehack ako to prežiť nemám len treba vydržať a nebáť sa, ani sa nenazdas a budeš doma. Ale čo ti určite odporúčam zober si nejaký hydratačný krém na tvár. Ja som si nezobrala nič lebo nemavam. Problémy so suchou pleťou nikdy, ale mne všetky tie ijekcie, antibiotika a všetko tak vysusilo pleť ze som mala normálne hnusne šupiny a trvalo 2 týždne než som mala zas normálnu pleť. A kľudne si zober aj kávu môžeš si potom spraviť keď ti dovolia, aaa co by som ocenila a nemala tak osviežovač vzduchu na WC, 😁 aa celý môj pobyt v nemocnici mi večer dali injekciu proti zrazanlivosti krvi to som tiež nevedela ze budu dávať a inak bola tam. Pohoda

aki100
13. jún 2021

@jaruna123 aa tehotné tam nebudu. Budeš na gynekologické. Oddelení, tehotné a pred pôrodom sú na porodnickom

kiki160283
13. jún 2021

@jaruna123 ahoj, trik na to nie je žiadny, to je všetko o psychike. Ja som sa upokojovala tým, že nie som ani jediná a ani posledná. Všetky čo sme si tým prešli ti napíšeme že sme sa tiež báli a že to v pohode dáš, tým som si istá 🙂 Budeš normálne na gynekologickom oddelení pod pôrodnicou a áno, sú tam všetky čo majú nejaký problém, či už tehotné alebo onkologické pacientky. Sama na izbe neviem či budeš, ja som bola s jednou staršou paní a niektoré boli sami. Tiež som bola v auguste a veľa nás tam nebolo. Zober si všetko čo máš na zozname čo ti dali. Ja som si zobrala cca 3x klasické nohavičky a 2x nočnú košeľu. Prvý deň budeš mať svoje pyžamo a v deň operácie ti dajú tú ich nočnú košeľu a tu budeš mať asi deň a pol, záleží kedy ťa pustia vstať z postele a ísť sa osprchovať. Neviem ako myslíš cez brusnu dutinu, či laparoskopicko vaginálne, alebo rez cez bruško?? 🤔 Ja som bola laparo. a hneď ďalší deň po operácii som vstala z postele a išla do sprchy a potom aj v pohode na večeru. Trošičku to bolelo, ale nič vážne. Pokiaľ by si mala bolesti, oni ti dajú liek. Naozaj sa nemáš čoho báť, všetko dobre dopadne. Mne nechali akurát vaječníky, aby som mohla ako tak normálne fungovať a cítim sa super. Ty máš len miom a neboj, si mladučká, lekár urobí všetko preto, aby si mohla mať detičky. Kľudne napíš ak niečo, spolu to zvládneme 😉

jaruna123
13. jún 2021

@kiki160283 v prvom rade dakujem ste prve co mi napisali nieco take som vdacna rada by som s vami udrziaváa kontakt aj nadalej aj vam to nebudem vadit ale neviem ako vas dve spojit do jefnej konverzacie hoci aj mimo Mk lebo tento prispevok nechcem spamovat nepatri ani mne

jaruna123
13. jún 2021

@aki100 v prvom rade dakujem ste prve co mi napisali nieco take som vdacna rada by som s vami udrziaváa kontakt aj nadalej aj vam to nebudem vadit ale neviem ako vas dve spojit do jefnej konverzacie hoci aj mimo Mk lebo tento prispevok nechcem spamovat nepatri ani mne

jaruna123
13. jún 2021

Inak ja som zabudla dodat ze idem do Sace do Ke. Co sa tyka zoznamu ziaden mi nedali. A klystiru sa bojim lebo mam problemy s vYprazdnovanim mavam zapchy a hemeroidy. Budem mat brusny rez ako na cisarak. Neviem ako to je deti som estw nemala.. no samotu od rodiny nedobre znasam lebo ja som taka ze hoci som len teplotovala mama bola pri mne aj ked som nebyvala snou. Beriem aj frontin na depky a nespavost. Budu pichat injekcie aj do brucha? A co sa tyka tych vyvodov z brucha to ako funguje? Nenarusi mi to mocovy mechur? Ked budem chciet na malu normáne pustim a ono to pojde do sacku? 😀 znie to divne ale mam pono otazok a pri klystire bude pri mne sestricka? Je to ako pocit ked mas hnacky? Aa navaly tepla? .. nohavicky s vysokym pasom si zakupim aa co sa tyka postelneho pradla budem za divnu ak si donesiem svoje ? A smie sa to?

kiki160283
14. jún 2021

@aki100 so mnou v SI boli aj tehotné a aj onko pacientky. Neviem ako to je v iných nemocniciach.

aki100
14. jún 2021

@kiki160283 tak ono keď máš problém. Ja som to pochopila tak ze sa pýta ze ci tam budu tehotné akože pred pôrodom a po

jaruna123
14. jún 2021

@aki100 ja ss len bojim depky ze tam budu pobehovat s bruskom alebo onko a moja psychika je na bode mrazu

aki100
14. jún 2021

@jaruna123 fuuha no keď ideš do KE tam to môže byť ten postup všetko inak. My sme ti popísali ako je to v skalici, keďže príspevok bol o operácii v skalici. Možno tam majú iné postupy.

Ak ti nedali zoznam tak pogoogluj ze co si brat do nemocnice na operáciu, alebo určite nájdeš aj na stránkach tej nemocnice ze co si zobrať...
Klystiru sa neboj je to nepríjemné len prvý raz a hlavne ten pocit ze nevieš čo bude, ale sestričky to robia pravidelne a vôbec to pre nich neznamená nič zaujímavé len ďalšia pracovná rutina. Sestrička bude ti dávať ten klystir. Potom odíde a nechá ta na WC. Áno ako pri hnačke proste normálne sa vyprázdnis. Zápchy sa báť nemusíš ani hemeroidy myslím nie sú problém. Ja stým tiež mam problém a proste len si na WC.
Uvidíš ako to bude v auguste možno už budú môcť byť aj návštevy ale kľudne sa zver so všetkým aj v nemocnici a nájdete nejaké riesenie
To nie sú vývody z brušnej dutiny. Žiadny vývod mat nebudeš. To je len taka hadička priamo do. Močového mechura. Neni cítiť ani neviem ze som. Niečo mala keby sa akurát neprebudim keď mi ju dávali. Žiadne nutkanie na močenie práve nemáš, 😁 to bolo na tom super, 😁 😁 ja som si hovorila ze ved mne sa ani cikat nechce a sestrička len vyniesla sacik s močom 😁 potom už som neriešila. Musíš sa dat do pohody aj keby ti tam behali s deťmi proste neriešit. So mnou bola na oddelení tehotná ale sak župan nosila čiže ani som nevedela. Aa nezabudni župan. V tom budeš chodiť keď sa pôjdeš najesť. Tak doniesť si môžeš ale mne prezliekali v nemocnici každý deň návliečky a všetko, je možné že budeš po operácii aj krvácať trochu ja som nemala nohavičky len ich nočnú košeľu prvý deň ale ja som nekrvacala. Čiže zbytočne si myslím ničiť svoje ale ak ti to spraví dobre tak si prines a po operácii nech ti dajú ich a potom naspäť zas svoje keď už budeš mať po. Neviem toto ja som neriesila

aki100
14. jún 2021

@jaruna123 injekcie do brucha žiadne neboli len do ruky

kiki160283
15. jún 2021

@jaruna123 presne ako píše aki100. K tomu už nemám čo dodať, napísala všetko čo som mala na mysli 😁 Možno by som dodala ešte, aby si neriešila okolo pacientky a sústredila sa hlavne sama na seba. Nemyslím tým, že sa tam nemáš s nikým baviť atď., to nie, dúfam že chápeš 😉 aaaa ešte k tomu županu, ja som bola tiež v auguste a župan som si vôbec nebrala, lebo bolo dosť horko. Takže na papanie som chodila len v nočnej košeli ako všetky, ale samozrejme záleží ako je to u vás v nemocnici. Neboj sa nič, všetko bude ok.

jaruna123
15. jún 2021

@kiki160283 dakujem ste obe super ale asi sa to prelozi lebo mi meskla ms a vychadza to tak ze v auguste budem mat ms prave v ten datum operacie :( aj sa mi zastavilo ms predcasne

Strana
z2