Operácia prsníka. Na čo sa pripraviť?
Po Veľkej noci ma čaká operácia prsníka, po komplikovanom a chronickom zápale prsníka - odoberú mi na dosť veľkej ploche časť tkaniva a potom to zošijú.Na čo sa mám pripraviť? Dcérka bude mať v tom období akurát jeden rok, učí sa chodiť a celkovo sa jej teraz treba dosť venovať a hlavne nosiť ju na rukách. Nebudem s tým mať problém?Neviem si celkom predstaviť , čo ma čaká. Manžel chodí dosť neskoro domov, takže na ňu budem viac menej sama.
@luciannka83 áno je, je to už veľmi dlhá doba, čo to liečime a stále mám vnútri ložiská, doktorka povedala, že by sa to mohlo kedykoľvek vrátiť, plus som asi dva mesiace vkuse brala konské dávky antibiotík a stále sa to nezlepšilo....takže to vraj bude rekonštrukčno zdravotná operácia, môj prsník momentálne vyzerá ako po výstrele z brokovnice :(
@kozenka66 Tiež by mi lepilo. A to ti budú robiť na plastike?
@luciannka83 no mala by ma operovať onko - gynekologička, čo sa u nej liečim, neviem, či by to na plastike robili, treba vybrať to choré tkanivo a pochybujem, že bude volať aj plastika, aby to potom dal nejako dokopy - ono je to veľká dosť veľká plocha - 10x6/7cm, do hĺbky asi 1,5 cm, takže s tým asi veľa nenarobí... vyjadrila sa , že estetické to teda nebude ☹
Verím že to všetko dobre dopadne 🙂 musíš sa šanovať nesmieš nič dvíhať ani v ruke nosit na ktorej strane bude operacia začni teraz užívať Wobenzín aby sa ti lahšie hojili rany aj po operacii ho užívaj.
Určite sa niekto najde v rodine kto Ti pomôže sestra,kamaratka..atd nebud na vsetko sama treba požiadat o pomoc lebo niekedy sa my ženy správame ako hrdinky 😎 a nie je to dobre .
S pozdravom Eva
@emily_666 nakoniec som na operácii nebola, mala som potom ešte vybavené vyšetrenie v mamacentre v BB, kde mi lekár povedal, že je to zbytočná operácia, lebo sa tým nič nevyrieši, vysvetlil mi, že prsné tkanivo, je ako špongia a niekde v tých kanálikoch to mám, že keby sa to aj odoperovalo, tak to nie je záruka toho, že už to bude ok - takže operácia nebola, z infekcie som sa vyhrabala, na imunológii vyfasovala nejaké očkovanie - odporučenie toho lekára, či to nemá pôvod v imunite, dostala som upozornenie, aby som sa vyhla chorobám - keď mám byť chorá (nachladnutie) prsník sa mi ozve, je citlivejší, ale už je to bez abscesov a hnisania

A je nutný ten zákrok?