icon

Operácia vyskočenej platničky a podpora pacientov

katkabg
9. jún 2024

Ahojte,zajtra ma caka operacia vyskocenej platnicky ktora mi extremne tlaci na sedaci nerv.Potrebujem hlavne podporit tymi ktory maju skusenost.

domini404
•
9. jún 2024

Ahoj, mám skúsenosť, operovali ma pred dvoma rokmi, odvtedy nemám problém, ale pravidelne cvičím na chrbát.

oriesocek
•
9. jún 2024

Ahoj, mna rovnako operovali. Urcite po operacii je lepsie, kedze mne sa uplne vyliala a ani som chodit nemohla. Po operacii budu davat lieky od bolesti, takze sa to da.. a potom pozvolna cvicit (zo zaciatku iba krutit clenkami, napinat nohy, atd), stavaju pacientov po par hodinach...

katkabg
autor
•
9. jún 2024

Ano aj mne sa uz vyliala a tak kurevsky to.boli.Tak sa tesim kazdy mi vravy ze sa mi velmo ulavi.Ja sa asi len narkozi bojim 🤣🙈

domini404
•
9. jún 2024

Mne strpla celá pravá noha a bolelo to strašne, v nemocnici mi nasadili silné lieky, tak sa to dalo zvládnuť. Nič sa neboj, ja som ani do 8 neprišla a už som o sebe nevedela 😂

katkabg
autor
•
9. jún 2024

@domini404 ano aj ja akoby som mravce mala v pravej nohe,a ta bolest sak horsie ako porod.Uz ani neviem aky to je pocit ze ta nic neboli.Tak.som zvedava.Rano o 8 30 mam tam byt hladna a smadna.Urobia magn.rez.krv ekg a mozno uz aj zajtra ma zoperuju

alienkami
•
9. jún 2024

Ja som mala vysunutú platničku po uraze. Operovali ma pred takmer 20 rokmi pri lokálnom umŕtvení - v Nových Zámkoch na ortopédii. Odvtedy som mala pokoj (hoci v poslednom čase sa začínajú objavovať bolesti, ale to je iná kapitola. Jednak nemladnem a jednak bolesť je na inom mieste-na opačnej strane)

domini404
•
9. jún 2024

@katkabg porovnať bolesť neviem, nerodila som, teda pre mňa to bola najhoršia bolesť v živote 😀 ja som bola hospitalizovaná, tiež v Nových Zámkoch, najprv na neurológii, a potom na neurochirurgii. Kde ťa budú operovať?

oriesocek
•
9. jún 2024

Tak ja som rodila 3x a bolest platnicky bola ovela horsia. Mne sa skoro cela vysunula 26x17mm a tlacila na korenovy system... Ani opioidy mi neucinkovali prvy den, kym ma poriadne nenadopovali

betulinka1
•
9. jún 2024

@alienkami no ale pred 20-timi rokmi tam bol este Dr. Rudinsky alebo este jeden tam bol super ale to meno si nepamatam.

domini404
•
9. jún 2024

@oriesocek tiež mi dali opiody, tak mi po nich bolo zle, že som si povedala, že až tak ma to zas nebolí 😀

alienkami
•
9. jún 2024

@betulinka1 ja si už mená nepamätám. Pamätám si ten pocit, keď mi to napichávali, a keď som hlásila "chrbát/noha" podľa toho, či sa dr. dotkol nervu alebo miechy. Bol to nezabudnuteľný zážitok! 😅 Ale neľutujem. Dopadlo to výborne!

betulinka1
•
9. jún 2024

@alienkami coooo to sa robi takto? Ja ze v plnej narkoze 🙈🙈🙈

alienkami
•
9. jún 2024

@betulinka1 na neurológii v narkóze, na ortopédii pri lokálnom. Aspoň vtedy tak bolo.

kacena4
•
9. jún 2024

ahojko aj ja mam za sebou operaciu platnicky, pre mna neskutocna ulava (tiez mi odchadzal cit v nohe tak som sa odhodlala na to) a do dnes lutujem ze som nesla na operaciu skor. od druheho dna v nemocnici som nemala bolesti a behala som jak antilopa po oddeleni az ma hamovali aby som to neprehanala 🙂 takze za mna super rozhodnutie. bola som PN 4 mesiace a sup do prace. potom liecenie a fungujem uz normalne aj pracovne aj v domacnosti

oriesocek
•
9. jún 2024

@kacena4 a len ti orezali alebo aj stabilizovali? Mne ostala velmi malo platnicka a zase az tak nebeham, kedze ta nad nou je uz cca 5 mm

kacena4
•
9. jún 2024

@oriesocek nastastie len orezavali vytiekla cca 30mm smerom k mieche

taktotedanie
•
9. jún 2024

@katkabg znamu akutne operovali uz sa nevedela ani postavit na nohy, sice teraz chodi postvilo ju to na nohy ale potiaze ma stale a neustale riesi neurolog-rehabilitacie-kupele-cvicenie a tomu celemu prisposobila aj zivot ale chodi, pracuje, sem tam je na liekoch na bolest ale asi vzdy lepsie ako ostat leziak

oli18
•
9. jún 2024

@alienkami ja som bola tam operovana 6 rokov pred tebou. Dr.Rudinsky tam uz nebol. Primar na ortopedii bol MUDr. Tornoci, jeho zasupca MUDr. Lauro. Na ten rok nikdy nezabudnem aj preto, ze v Izraeli napadal sneh. Bolo by mi to jedno, keby moj dohodnuty operater nebol prave vtedy na dovolenke v Izraeli 😄 Nakoniec ma uspesne zoperoval zastupca.

alienkami
•
9. jún 2024

@oli18 myslim, že aj mňa operoval zastupca. Asistovala mu taká mladá dr. Asi robila atestáciu. Pamätám, že jej všetko, čo robil, ukazoval a komentoval.

katkabg
autor
•
9. jún 2024

Baby velmi ste mi pomohliiiii dakujem.velmi za povzbudenie ❤️❤️❤️ ja zijem v Bulharsku a tam ma budu operovat.Veru bolest je sialena

katkabg
autor
•
11. jún 2024

Ja uz som po operacii😊😊😊velka ulava

oriesocek
•
11. jún 2024

@katkabg jaj super, tak nech bude uz iba lepšie....

jazminn
•
28. mar 2025

@kacena4 presne to má môj manžel, odchádza mu cit v nohe a nohu ma ako drevenú. Teraz je hospitalizovaný na neurologii a primárka mu povedala, že len operácia mu pomôže. Prosím Vás, kde ste bola operovaná a ako ste postupovala...sme z východu z Bj.

kacena4
•
28. mar 2025

@jazminn v ba ma operovali, ak odporucaju operaciu nevahajte cim skor tym ktatsia rehabilitacia drzim palceky

oriesocek
•
28. mar 2025

@jazminn treba zistiť čakačky v Ružomberku, Nové Zámky, Bratislava Kramáre, Ružinov, atd kde by ho zobrali najskôr….

jazminn
•
28. mar 2025

@kacena4 a kde v BA a aký neurochirurg prosím Vás?

kacena4
•
28. mar 2025

@jazminn idr. ileš, sv. martina