Otrava avokádom a jej príznaky. Máte skúsenosti?
Ahojte ženy určite mi to budete písať že som Tupelo urobila som pomazánku zo 6 kusov avokáda zmiešala som to karičkou a pridala citrón zmixovala som to všetko som zjedla sama a následne ma chytil záchvat také kŕče ktoré si neviete predstaviť ležala som bezhybne na zemi
Potom som išla na záchod vracať a hnackovat….. stalo sa vám to niekomu? Dala som si lieky cierne uhlie imodiu
Probiotika asi po 3 h sa to upokojilo myslela som si že zomieram nebola som si istá či som chytila črevnú virózu alebo to bolo z toho
U 50 kilovych zien sa to nevola obzerstvo? A ako inak? Ak zje niekto 6 avokad, tak nie je nenazrany? Ja mam tiez podobnu postavu ako ty, ale ked sa niecim prezeriem, tak to proste pomenujem pravym menom. Fuj, az ma striasa, ked si predstavim, ze by som zjedla tolko avokada. A to ho mam rada.
Asi pred mesiacom sa mi stalo niečo podobné. Spravila som natierku, dala som si z nej skromne, na 1 chlieb, a bolo mi strašne nevolno. Tiez som mala čo robiť, aby som to nevyblila. Pritom som avokádo roky jedla bez problémov. Tiež ma vtedy napadlo že to bude otrava.
Asi pred mesiacom sa mi stalo niečo podobné. Spravila som natierku, dala som si z nej skromne, na 1 chlieb, a bolo mi strašne nevolno. Tiez som mala čo robiť, aby som to nevyblila. Pritom som avokádo roky jedla bez problémov. Tiež ma vtedy napadlo že to bude otrava.
Aj mne sa to stalo zjedla som 2 male chlebiky natrete avokadom, a ako autorka opisuje strasne krce, cca po 3 hod to preslo, dovtedy som nikdy problem nemala, ostatni jedli tiez a nic im nebolo ( zatial iba avokado mi to spravilo a hriby takze tipujem , ze je u mna problem so spracovanim)
@miriamzba
@anonym_autor o to viac, že si takáto štíhla útla je to šialená porcia, ja mám rovnakú výšku váhu a dávam si tak polku avokáde a zle mi je už len pri pomyslení na to, že by som ich zjedla 6… zjedla si toho proste veľa a prežrala si sa, tak ti bolo zle, tej karicky tam na toto množstvo asi tiež nebolo málo…
@anonym_6aceb9 ale to ani nie je mozne snad tolko toho zjest, kde sa to do cloveka zmesti? A to mamnadvahu dobru, ale ked pocujem, ze dakto zozerie 3 rozky s maslom alebo 6 avokad a este s karickou a neviem, ci teda same alebo este s dakym pecivom 🫣, tak celkom nechapem.
Z tohto by bolo zle aj 100 kilovemu chlapovi uz fakt...
@anonym_autor Pridavam sa k tym co maju taku istu osobnu skusenost. Nedavno som tiez jedla avokado a myslela som si, ze udrela moja posledna hodina. 2 dni mi bolo strasne zle, horsie akokeby som vypila pol litra tvrdeho. Odvtedy som ho nejedla a zrejme budem mat na dlhu dobu blok z toho. Ale zo 6 avokad by som asi fakt umrela.
@anonym_autor Pridavam sa k tym co maju taku istu osobnu skusenost. Nedavno som tiez jedla avokado a myslela som si, ze udrela moja posledna hodina. 2 dni mi bolo strasne zle, horsie akokeby som vypila pol litra tvrdeho. Odvtedy som ho nejedla a zrejme budem mat na dlhu dobu blok z toho. Ale zo 6 avokad by som asi fakt umrela.
@anonym_fe6be2 uf baby brutal , ano bolo ich 6 ale mini cize pre tych co som nenazrata boli to 2,5-3 velke zrele akovada … no nieco na tom bude
Urobila som to z celého toho sáčku v ktorom je 6 kusov avokad… som určite ponaučená ja som si fakt myslela že zomriem z tych krčov
@anonym_autor moja sestra by ti povedala, že to je preto, že si bola pazrava a všetko hneď zjedla 🤣. To nebolo avokádom, ale množstvom. To si musela byť fakt hladná. Aj Pancreolan by ti pomohol, ľahšie ten tuk telo vstrebe.
Ty tu pises kazdy tyzden ako si sa niecoho prezrala a potom si mala pocit ze umres, nie?
Kedysi sa clovek prejedol, tak sa vykrcoval na hajzliku zhora ci zdola, ale teraz uz o tom musia vediet aj citatelia diskusního fora 🙄
Sorry si sa prežrala . Vela tuku ani si to Neviem predstavit a to jem 1 avocado niekolko x tyzdenne . Davam len stipku soli a jarnu cibulku quacamole a z jedneho mam plnu mysku. Neviem si to predstavit so syrom 🥺Ved to zabije tu jemnu kremovu chut. A potrebujem k tomu jeden Cely krajec chleba alebo aspon tortilla cipsy . Neviem si to realne predstavit zjest 6 ani Keby boli mini ako 3normalne . Si sa jednoducho prejedla a neskor si mala krce v crevach z toho . Alergia by sa prejavila hnet a bolo by to hrudky na brade alebo puchnutie v ustach stazene dychanie . V horsom pripade vracanie/ hnacka ..
Nemas za co 😀. Plus karicka do toho si zapocitaj cca 500 kalorii a predpokladám nejake pečivo. Toto je naozaj ze obzerstvo 😀.
@gerrwie_girl uber polovicu 😉 tie v sieťke majú 500g - takže cca 800 kcal
karička 500 kcal? to si kde nabrala? 100g má 190 kcal
Vieš, nie vždy treba byť nasilu "vtipná"
@gerrwie_girl uber polovicu 😉 tie v sieťke majú 500g - takže cca 800 kcal
karička 500 kcal? to si kde nabrala? 100g má 190 kcal
Vieš, nie vždy treba byť nasilu "vtipná"
@yellowunicorn 😀 a co malo byt na tom vtipne? Skôr je to des zjest ich toľko. Pýtala som sa chata gpt na karicku, z prsta som si to nevycucala. Takze ano asi mi dal zlu informáciu, to sa stava. Takze si nechaj tie reči o "vtipnosti" prosim. Ohladom avokáda je to 221kcal na 100g. Takze tak ci tak je to brutálne vela len tak naraz zjesť.
Všetci jej počítate, že zjedla 500g avokáda. V tej sieťke je fakt 0,5 kg, ale keď odpočítate kôstku a šupku, tak máte hneď min. o polovicu menej.
Mne je zle a mastne len to čítam 🤢 no moja spomalí s tým tukom
Si zjedla 6 ks avokáda čo je odporúčaná dávka tak pre asi 12 tich ľudí a ty sa divis, že ti bolo zle? Tebe bolo zle z toho obžerstva, čo máš.
@doriiis ešte sa nad tým čuduje...

Čemer