Ozempic: Preplácajú ho poisťovne pri inzulínovej rezistencii?
Ahojte, chodím ku diabetológovi a po vyšetreniach sa mi zistila inzulínová rezistencia a prediabetes. V priebehu týždňa sa tam zase chystám, že sa dohodneme na liečbe. Dr spomenul aj Ozempic (potrebujem schudnúť nakoľko BMI mám skoro 40), ale zaujíma ma, či bude preplatený. Čítala som že poisťovňa prepláca len pri cukrovke 2. typu a to ja teda zatiaľ nemám.... Máte prosím niekto skúsenosti? Koľko peňazí to potom vychádza na mesiac, ak by som ho nemala preplatený? Som totiž matka na RD, tak tých peňazí momentálne nazvyš veľmi nie je... Prosím odpovede typu ako veľmi to škodí a neviem čo ma nezaujímajú. Kľudne tu môžte aj napísať vaše skusenosti, či ste s ním spokojní a koľko ste už schudli.
Neuzivam sice Ozempic, ale uzivam Glucophage XR (metformin) na inzulinovu rezistenciu (nemam prediabetes). Zial musim si ho hradit sama, kedze na Slovensku je schvaleny iba na diabetes a ten nemam. Nepreslo by to v poistovni. Preto som presvedcena ze s Ozempicom to bude rovnako. Predpisovanie off-label, teda na inu diagnozu nez je schvalena a plne hradene pacientom.
@anonym_autor musíš spĺňať požiadavky. Napríklad minimálne rok klasickej liečby
@anonym_autor Mounjaro je lepšie ako Ozempic.Najnizsia dávka 2,5 stojí 180 eur, ale môže byť, že by ti časom dali vyššiu dávku.Spytaj sa lekára všetci čo mali dg obezita, vysoký tlak, ale nemali IR si to platia sami

Pre pacientov s cukrovkou 2. typu je Ozempic v skupine liekov, ktoré poisťovne hradia v plnej výške. Pri tejto indikácii teda pacient neplatí doplatok. Pre ľudí bez diagnózy, ktorí by ho chceli len na chudnutie, platí cena v plnej výške. Bežná cena balenia sa pohybuje približne do 80 €. Presnú cenu vám vie povedať lekáreň po naskladnení konkrétnej verzie Ozempicu.