icon

Pálenie na hrudi pri konzumácii slaných alebo horúcich jedál

18. máj 2026

Stretli ste sa s tym niekto? Mam ako keby hrudnik v ohni ked jem slansie veci alebo nebodaj nieco horucejsie. Citim to par dni? Pazerak ze by? Kysle sa mi nevracia hore. Co by na to mohlo pomoct? Dakujem

anonym_daac10
18. máj 2026

kyselina?

sisamisaaa
18. máj 2026

Znie to úplne ako reflux alebo podráždený pažerák. Podľa mňa máš trochu citlivejší nervový systém ktorý intenzívnejšie vníma signály z tela 🙂

anonym_f2e60b
18. máj 2026

@anonym_autor pazerak... podrazdeny

autor
18. máj 2026
@anonym_f2e60b

@anonym_autor pazerak... podrazdeny

@anonym_f2e60b a co na to? Dieta?

anonym_f2e60b
18. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ak bolest pretrvava, idealne je navstivit gastro, inak su to vsetko len domnienky... pri zapalenom pazeraku som mala ATB aj dietu v zmysle bez korenia, soli, nie vrele atd...

anonym_0ca3d6
18. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor čo na to? Ze by si to nejedla?

autor
18. máj 2026
@anonym_0ca3d6

@anonym_autor čo na to? Ze by si to nejedla?

@anonym_0ca3d6 no len doteraz mi teple jedlo nikdy nevadilo ani ak nahodou bolo nieco kusok presolene. Takze sa asi daco muselo stat ked zrazu takto reaguje

autor
18. máj 2026
@anonym_f2e60b

@anonym_autor ak bolest pretrvava, idealne je navstivit gastro, inak su to vsetko len domnienky... pri zapalenom pazeraku som mala ATB aj dietu v zmysle bez korenia, soli, nie vrele atd...

@anonym_f2e60b a nemala si to potom nahodou z helicobactera ze ti dala aj antibiotika?

anonym_fb00cd
18. máj 2026

@anonym_autor tichý reflux

anonym_0ca3d6
18. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_0ca3d6 no len doteraz mi teple jedlo nikdy nevadilo ani ak nahodou bolo nieco kusok presolene. Takze sa asi daco muselo stat ked zrazu takto reaguje

@anonym_autor všetko je raz prvý raz. Podľa mňa máš reflux a mala by sa zacat zdravšie stravovať.

autor
18. máj 2026
@anonym_0ca3d6

@anonym_autor všetko je raz prvý raz. Podľa mňa máš reflux a mala by sa zacat zdravšie stravovať.

@anonym_0ca3d6 ja praveze mam roky funkncu poruchu travenia a stravujem sa zdravo. Nejem nic smazene, tucne, koreniste, cerstve pecivo sladkosti. Teraz ryzu uvarila svokra a kusok presolila. Ja sa ani v restauracii nestravujem a vsetky jedla pripravujem doma

anonym_0ca3d6
18. máj 2026

No a uzkostne stavy nemozes mat? Pri tom moze byt take palenie/bolest za hrudnou kostou. Psyvhika ok? Travenie so psychikou velmi suvisi.