icon

Ako zvládať silné úzkosti a strach?

Včera o 15:08

Čo by ste poradili na silné úzkosti tak silné že nezvládam isť ani na nechty a sedieť tam vyše hodiny, predtým som si to užívala teraz je to nočná mora pre mňa. Nemám ani že depresie ale silné úzkosti až ma trasie. Môže to byť z kofeínu? Mám obmedziť kávu? A piť len zelený čaj? Mám zo všetkého strach, obavy, búši mi srdce, potrebujem niečo na ukludnenie. Skúšam všetko magnerot, aschwagandu, lexaurin mi nič nerobí, a potom ešte guajacuran. Ako sa mám ukludniť? Vypnúť hlavu. Spím 8h+, zdravo sa stravujem, pijem veľa vody, veľa pohybu, cvičenie, príroda😭šport a stále nič. Čo vám pomohlo? Mám o 20 tej vypnuť telefon a čitať len knihy? Na krv som bola aj moč zajtra sa dozviem výsledky. Tlak mám veľmi nízky ale to máme aj v rodine. Nevládzem fungovať hlava sa mi točí, motá ma, unavená som. V kostole som skoro odpadla lebo som tam musela stáť prudko si klaknúť postaviť sa sadnúť a bolo teplo ešte dotoho aj silná menštruácia… Herpes mám vyčerpaná som. Čo by ste poradili? Ako sa mám ukludniť? Kofein pijem hlavne preto že mam nizky tlak a potrebujem fungovat, ked si nedam kofein boli ma hlava. Obvodná mi dala len magnerot a odporučenie k psychiatrovi. Psychiater hned AD. Poradte mi niečo na ukludnenie hocičo. Vitamíny potraviny,lieky. Kľudne aj obmedzím mobil a Tv, sladkosti, kofeín, len nech mi je lepšie..Su aj lieky priamo na uzkosti že nie antidepresiva?

Strana
z5
anonym_f113ec
Včera o 15:17

Neurol aj obvodna

anonym_bb54b2
Včera o 15:30
@anonym_f113ec

Neurol aj obvodna

@anonym_f113ec no len pozor na oblbovák s menom Neurol. Po pár týždňoch bude tak závislá že ju budú dávať dokopy psychiatri v nemocnici.
ale ako krátkodobá pomoc Ok. Max 2-3 týždne.

anonym_bb54b2
Včera o 15:32

prečo neberieš Ad? ak ti predpísal psych. lieky tak ich musíš brať. ani si ich nezačala užívať? Iná cesta momentálne pre teba nie je.
Je ešte možnosť dychové cvičenia ktoré ťa naučí psycholog, ale to tiež sa nenaučíš lúsknutím prsta, tiež to bude trvať niekoľko týždňov. Ak sa dobre naučíš cvičenia - nebudeš potrebovať ani oblbovák.
Nateraz u teba ako jediná možnosť je AD.

judar
Včera o 15:55
@anonym_bb54b2

@anonym_f113ec no len pozor na oblbovák s menom Neurol. Po pár týždňoch bude tak závislá že ju budú dávať dokopy psychiatri v nemocnici.

@anonym_bb54b2 blbost….neurol u kazdeho ma iny ucinok, u niekoho sposobi zavislost a u niekoho vobec… ja som brala 2 az dokonca niekedy 3 tablety denne dlhe mesiace, nebola som z toho zavisla a zo dna na den som nan zabudla a viac ho nebrala

anonym_cd6e44
Včera o 16:19

@anonym_autor v prvom rade si odsleduj, ktoré potraviny ti zhoršujú príznaky.
Vylúč sladkosti, bielu múku, priemyselne spracované potraviny... a vyčisti si črevnú mikroflóru od toxínov, zápalov - herpes, pliesní... fermentovanými potravinami (ak ti histamín zhoršuje zdravotný stav nasaď probiotika). Skús protizápalovú stravu + nasaď kolagén, sladkosti nahraď ovocím a pridaj do stravy viac zeleniny. Skús aj zelený čaj miesto kávy a nepreháňaj to so silovým cvičením, telo potrebuje regenerovať.

anonym_bb4d6a
Včera o 16:30

@anonym_autor ja som kavu obmedzila, zmenila som jedalnicek, zacala cvicit, nevravim, ze uzkosť nepríde, ale nie je to denno denne od rana do vecera.. pride 2'3x za mesiac

anonym_0fe1f0
Včera o 17:36

@anonym_autor lieky na úzkosti sú AD. Ak Ti ich lekár predpísal, tak ich ber. O pár týždňov zaberú. Viem o čom píšem.

autor
Včera o 17:47
@anonym_0fe1f0

@anonym_autor lieky na úzkosti sú AD. Ak Ti ich lekár predpísal, tak ich ber. O pár týždňov zaberú. Viem o čom píšem.

@anonym_0fe1f0 a keď mi je z nich zle? vraciam z nich? nechuti mi jest? nie každemu sadnu AD… horsie mi je z AD než bez nich.. Boli to Dulsevia 30mg, mam velmi citlivy žaludok dokonca až zapal😔

autor
Včera o 17:48
@anonym_f113ec

Neurol aj obvodna

@anonym_f113ec obvodna mi nechce predpisat neurol, poslala ma psychiatricke..

autor
Včera o 17:50
@anonym_cd6e44

@anonym_autor v prvom rade si odsleduj, ktoré potraviny ti zhoršujú príznaky.
Vylúč sladkosti, bielu múku, priemyselne spracované potraviny... a vyčisti si črevnú mikroflóru od toxínov, zápalov - herpes, pliesní... fermentovanými potravinami (ak ti histamín zhoršuje zdravotný stav nasaď probiotika). Skús protizápalovú stravu + nasaď kolagén, sladkosti nahraď ovocím a pridaj do stravy viac zeleniny. Skús aj zelený čaj miesto kávy a nepreháňaj to so silovým cvičením, telo potrebuje regenerovať.

@anonym_cd6e44 Pijem zeleny čaj, ovocie zeleninu, probiotika uživam

autor
Včera o 17:51
@anonym_bb54b2

@anonym_bb54b2 No ja som neurol nikdy nebrala, obvodna mi to predpisať nechce lebo vie že mam ine lieky od psych. a nemôže sa to kombinovať. Je rozdiel medzi lexaurinom a neurolom? ten beriem, aj teraz som si dala a ukludnilo ma to trochu.

anonym_f6e201
Včera o 17:56

Šupito predpísať iné AD, ak si o tom nepočula, tak existuje kvantum a kvantum rôznych druhov, budeš skúšať dokým nenájdeš tie správne. Tak to robí každý.

autor
Včera o 17:56
@anonym_bb54b2

prečo neberieš Ad? ak ti predpísal psych. lieky tak ich musíš brať. ani si ich nezačala užívať? Iná cesta momentálne pre teba nie je.
Je ešte možnosť dychové cvičenia ktoré ťa naučí psycholog, ale to tiež sa nenaučíš lúsknutím prsta, tiež to bude trvať niekoľko týždňov. Ak sa dobre naučíš cvičenia - nebudeš potrebovať ani oblbovák.
Nateraz u teba ako jediná možnosť je AD.

@anonym_bb54b2 A keď AD nemôžem brať? lebo z nich vraciam boli ma žaludok a nechuti mi jest? beriem lieky na zapal žaludka. AD zaťazuju zaludok… Mam predpisane Dulsevia 30mg, a čitala som aj skusenosti od ludi a tiez pisali ze maju bolesti zaludka a nesadlo im to. A k psychiatrovi sa čaká 3 mesiace ja potrebujem niečo hneď na ukludnenie nie AD ktore zaberaju po mesiaci, veď ja som uplne vyčerpaná z toho, nemam energiu, moje telo len prežíva😔

autor
Včera o 17:57
@anonym_f6e201

Šupito predpísať iné AD, ak si o tom nepočula, tak existuje kvantum a kvantum rôznych druhov, budeš skúšať dokým nenájdeš tie správne. Tak to robí každý.

@anonym_f6e201 Áno ale učinkuju až po mesiaci, a to už budem brať dokonca života..mala som predtym escitil a už to nezaberalo

anonym_f6e201
Včera o 17:59
@anonym_autor

@anonym_f6e201 Áno ale učinkuju až po mesiaci, a to už budem brať dokonca života..mala som predtym escitil a už to nezaberalo

@anonym_autor Nuž tak to bohužiaľ je. Keď si psychicky chorá tak budeš psychicky chorá už navždy.
Niečo na štýl vysokého tlaku, cukrovky atd atd. Liečiš sa dokým žiješ. Nič špeciálne.

autor
Včera o 18:06
@anonym_f6e201

@anonym_autor Nuž tak to bohužiaľ je. Keď si psychicky chorá tak budeš psychicky chorá už navždy.
Niečo na štýl vysokého tlaku, cukrovky atd atd. Liečiš sa dokým žiješ. Nič špeciálne.

@anonym_f6e201 ale ja som mladý človek, a nechcem od 14 do 70 rokov do seba pchať AD😔Keď uz teraz mam problemy so žaludkom. Škodi to dosť na pečeň. Hladam aj ine moznosti liečby,zmena stravy, životneho štylu

anonym_cd6e44
Včera o 18:23
@anonym_autor

@anonym_bb54b2 A keď AD nemôžem brať? lebo z nich vraciam boli ma žaludok a nechuti mi jest? beriem lieky na zapal žaludka. AD zaťazuju zaludok… Mam predpisane Dulsevia 30mg, a čitala som aj skusenosti od ludi a tiez pisali ze maju bolesti zaludka a nesadlo im to. A k psychiatrovi sa čaká 3 mesiace ja potrebujem niečo hneď na ukludnenie nie AD ktore zaberaju po mesiaci, veď ja som uplne vyčerpaná z toho, nemam energiu, moje telo len prežíva😔

@anonym_autor písala som " miesto kávy " zelený čaj, berieš lieky na zápal žalúdka a piješ kávu, to vážne? Ak užívaš IPP na zápal žalúdka môžu ti zhoršovať úzkostné stavy.

leonakr
Včera o 18:34

@anonym_autor No,moja zlatá,nábeh na ad sú muky,nie každý to tak má,ale ja som škrabala steny keď som začínala.Takže musíš vydržať.K Ad by ti psych.mohla predpísať spitomin alebo arketis ..sú to anxyolitiká.Ale rada je,musíš vydržať.

anonym_bb54b2
Včera o 18:42
@anonym_autor

@anonym_bb54b2 No ja som neurol nikdy nebrala, obvodna mi to predpisať nechce lebo vie že mam ine lieky od psych. a nemôže sa to kombinovať. Je rozdiel medzi lexaurinom a neurolom? ten beriem, aj teraz som si dala a ukludnilo ma to trochu.

@anonym_autor neurol je omnoho slabší ako lexaurin.

autor
Včera o 18:43
@anonym_cd6e44

@anonym_autor písala som " miesto kávy " zelený čaj, berieš lieky na zápal žalúdka a piješ kávu, to vážne? Ak užívaš IPP na zápal žalúdka môžu ti zhoršovať úzkostné stavy.

@anonym_cd6e44 Áno zhoršuju mi uzkostne stavy o 1000%… Tak tie lieky už radšej neberiem a žijem s refluxom a k tomu silne uzkosti

autor
Včera o 18:45
@anonym_bb54b2

@anonym_autor neurol je omnoho slabší ako lexaurin.

@anonym_bb54b2 to naozaj? Tak zostanem pri lexaurine, ale potrebujem aspon 3mg lebo 1,5 je premňa slabé ja mám veľmi silné úzkosti a ťažobu mam na hrudi😔ledva vyjdem z domu

anonym_bb54b2
Včera o 18:45

My tu nie sme lekári, každý kto má úzkosti berie Ad. Ak máš problém s Ad tak potom musíš hľadať cestu cez dychové cvičenia u psychologa. Len nie každý psych. ich učí. A tiež to trvá sa ich naučiť. Rýchlejšie máš AD začať užívať.

autor
Včera o 18:48
@anonym_bb54b2

My tu nie sme lekári, každý kto má úzkosti berie Ad. Ak máš problém s Ad tak potom musíš hľadať cestu cez dychové cvičenia u psychologa. Len nie každý psych. ich učí. A tiež to trvá sa ich naučiť. Rýchlejšie máš AD začať užívať.

@anonym_bb54b2 AD mi nerobili dobre. Bolo mi s nimi horšie ako bez nich. Mam citlivy žaludok. Rôzne intolerancie a alergie.

marca12
Včera o 18:52
@anonym_autor

@anonym_f6e201 ale ja som mladý človek, a nechcem od 14 do 70 rokov do seba pchať AD😔Keď uz teraz mam problemy so žaludkom. Škodi to dosť na pečeň. Hladam aj ine moznosti liečby,zmena stravy, životneho štylu

@anonym_autor Neskusala si psychoterapie? Nemas narocnu pracu,stresove obdobie? Neprekonala si velky stres napr.choroby,umrtie v rodine,nestastna laska? Castokrat uzkosti pridu aj z vycerpania. Ak si pod dlhodobym tlakom,ci uz rodinnym alebo pracovnym. Mas dostatocnu psychohygienu?

marca12
Včera o 18:53
@anonym_autor

@anonym_bb54b2 AD mi nerobili dobre. Bolo mi s nimi horšie ako bez nich. Mam citlivy žaludok. Rôzne intolerancie a alergie.

anonym_bb54b2
Včera o 18:56

Ako dlho skúšaš brať AD? Lebo prvý mesiac je to dosť ťažké aj pre relatívne zdravých jedincov - s dobrým gastro.

laila22
Včera o 18:58
@anonym_autor

@anonym_cd6e44 Áno zhoršuju mi uzkostne stavy o 1000%… Tak tie lieky už radšej neberiem a žijem s refluxom a k tomu silne uzkosti

@anonym_autor nájdi si dobrého psychiatra, nie každý vie nadtaviť správnu liečbu

autor
Včera o 19:02
@marca12

@anonym_autor Neskusala si psychoterapie? Nemas narocnu pracu,stresove obdobie? Neprekonala si velky stres napr.choroby,umrtie v rodine,nestastna laska? Castokrat uzkosti pridu aj z vycerpania. Ak si pod dlhodobym tlakom,ci uz rodinnym alebo pracovnym. Mas dostatocnu psychohygienu?

@marca12 umrtie v rodine, nestastna laska.. Ano presne ste to vystihla. Psychohygienu? no priroda, cvičenie prechadzky, nakupovanie, šport… Nič iné

autor
Včera o 19:04

@marca12 to viem.

dollyzv
Včera o 19:06

Ja som mala take silne uzkosti ze som prestala vychádzať z bytu..len ked som mala ist PSA venčiť búšili mi srdce ako keby oproti mne stal medveď..ist do obchodu na bežný maly nakup bol pre mna nadľudský výkon…spôsobil mi to chronicky stres, potlacovane emócie..zvládla som to bez liekov..nie som uplne tip top ako pred tym, musim na seba davat pozor ale je to každým rokom lepsie..mala som panicky atak v r 2024 a odvtedy to išlo somnou len dole vodou..minuly rok som na sebe tvrdo pracovala- tvrdo rozumej - naučiť sa hovoriť iným nie, nechcem, nespravím to..seba davat na prvé miesto..naučiť sa sama ukľudniť..hovoriť k sebe samej- byt sama sebe tou oporou..bola som na tom neskutocne zle..nikdy by som si nemyselala ako dokáže psychika položiť človeka na dno..tento rok uz fungujem v rámci možnosti normalne..aj ked od toho panickeho ataku som skoro uplne prestala šoférovať (dostala som ho za volantom)..mne stavy uzkosti čo som si všimla velmi zhoršuje krcna chrbtica ked ju mam preťaženu..nervy vtedy vysielajú do mozgu signály nebezpečia..nemáš sedavé zamestnania alebo nwtravis vela času na talefone so sklonenou hlavou? Nemala si v poslednom obdobi stres?

Strana
z5