icon

Pichla som sa a sčernela mi ruka

19. sep 2022

Ahojte, prosím nemá niekto skúsenosť. V sobotu na obed som sa pri krajanmi pichla nožom veľmi hlboko krv mi striekala ale hneď som ju zastavila. Teraz v pondelok mi takto sčernela ruka. V sobotu som si ruku necítila až po lakeť. No na druhý deň bolo všetko ok. A rana sa už zmenšila 5x oproti tomu aká bola. Ďakujem za rady

Pichla som sa a sčernela mi ruka
autor
19. sep 2022

Na foto to nevyzerá tak ako naživo, je to úplne do čierna

asocial
19. sep 2022

Maminu raz ustipla muska, scernelo jej to a skoncila na atb..

terina25
19. sep 2022

Neskusila si si davat studene obklady ci ti to nezmizne pomaly? Vyzera to ako podliatina,modrina.

h2
19. sep 2022

Sčernelo ti to, lebo máš pod kožou krv. Postupne sa ti to vstrebe. Len mi je divné, prečo ti sčernela až dnes, keď si sa zranila v sobotu. Lebo mne už sa podobné stalo a čierne som to mala do pár sekúnd. Neurobila si nejaký pohyb, ktorým by si si narušila tú hojacu sa cievu pod kožou?

autor
19. sep 2022

@terina25 nie nič som nedávala, môže to pomôcť aj teraz po 2och dňoch? Od včera ma to už ani neboli

anjelicek26
19. sep 2022

No ja ti neviem, kazdopadne si to sleduj...keby to bolo horuce, chod si radsej po antibiotika.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
terina25
19. sep 2022

Vyskusaj, ublizit ti to isto neublizi. A ak ta to neboli,skus pomasirovat,aby sa ti ta podliatila vstrebala

autor
19. sep 2022

@h2 práveže nie, hneď ako som sa pichla som ruku umyla a silno držala stlačenu a do 2 minút už ani kvapka krvi nevyšla a rána sa hneď začala zacelovat. Celú sobotu som do tej ruky nemohla nič chytiť lebo všetko bolelo a zároveň som si ju necítila. Ale v nedeľu po zobudení som o tom už ani nevedela a dnes poobede takto sčernela, nič nebolí a všetko je ôk len mam trocha strach lebo som v 7. Mesiaci tak ci to nieje niečo vážne

stanulienkat
19. sep 2022

To je modrina, natri si to heparoidom.

jaskolka
19. sep 2022

Poriadna modrina, je to z toho pichnutia. Na tri heparoidom, ono sa to vstrebe postupne. Niečo ako keď to pri odbere krvi prepichnu žilu, krv sa vyleje pod kožu.

autor
19. sep 2022

@jaskolka len mi to prišlo zvláštne ze pri rane nič až ďalej

autor
19. sep 2022

Ďakujem vám, ukludnili ste ma 😅

roja01
19. sep 2022

Keby isla cervena ciara smerom hore po ruke od casti, kde je rana, tak treba ihned na pohotovost, aby nedoslo k otrave.

autor
19. sep 2022

@roja01 aká červená čiara? Nôž bol čistý akurát opláchnuty ešte vodou tak dúfam ze z toho nemôže nič byť

kubkovamama
19. sep 2022

Neboj,to je vyron v okolitom tkanive po tom silnom pichnuti aj tlačení.Vstrebe sa

majamat
19. sep 2022

ako baby pisu, je to krvny vyron - modruna ( hematom ). krv sa moze sustredit v mieste rany,a le tym, ze nema pristup k vzduchu, neoxiduje a nezraza sa tak,a ko na vzduchu, cize ma schopnost nejaky cas sa este prelievat/ rozlievat.

keby mas monokel na lavom oku a lezis na pravej strane, moze ti kludne stiect na prave oko. asi tak to funguje. deje sa to vacsinou kratko po uraze -niekolko hodin az 1 den,a le asi nei ej vylucene, aby ot bolo aj neskor. .

katie253
19. sep 2022

Otázka znie, či si sa pichla čistým nožom alebo bol už špinavý z krájania. Je rozdiel či si krájala surové mäso alebo napríklad zeleninu. To ako prvé sa ma pýtala doktorka, keď som sa porezala nožom.
Ak si sa porezala špinavým nožom od surového mäsa, išla by som k lekárovi a zvlášť ak si tehotná.

autor
19. sep 2022

@katie253 zemiaky ale ako píšem akurát pred tým som ho oplachla

mec321
19. sep 2022

moze to byt aj otrava, ak sa to bude rozsirovat tak k lekarovi

roja01
19. sep 2022

Ja som si kedysi takto pichla klinec do nohy a dostala som otravu. Isla od rany cervena ciara. Klinec nebol cisty, ale kde nie su mikroorganizmy?

lenkakravcova
19. sep 2022

Už v sobotu keď si si ruku necítila si mala ísť na pohotovosť. Ujovi takto scernalo rameno. Prišiel až keď sa mu začala točiť hlava. Mal už slabú otravu krvi, hrozila mu amputacia i možná smrť. To není sranda. Ak niečo scerna môže ísť aj o lokálnu otravu krvi. Na tvojom mieste idem hneď na pohotovosť.

lenkakravcova
19. sep 2022

@mec321 keď sa to bude rozširovať, môže to byť už v krvnom riecisti, kedy už ani ATB nemusia zabrať. K lekárovi treba ísť hneď.

mec321
19. sep 2022

@lenkakravcova veď samozrejme. mne sa nechce veriť že z takého malého bodnutia, aj keď hlbokého, by bola taká modrina.. a tiež opuch a bolesť až po lakeť nie je normálne len pri “modrine”.. myslím, že by mala ísť k lekárovi, ak už sa jej aj niečo tou bolesťou a opuchom neposunulo “niečo” ďalej..

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
mmoni89
19. sep 2022

Neboj, modrina

autor
20. sep 2022

Och baby nestrašne, teraz to už začína žltnuť trocha tak verím ze to bude len modrina