Pocit škrtenia: Možné príčiny a riešenia?
Ahojte , idem sa vám vyrozprávať , či nemáte niektorá to isté . Už asi týždeň pociťujem tlak na krku akoby ma niekto škrtil . Bola som u dr vzal mi krv , všetko mám ukážkové . Poslal ma na ekg , všetko v norme . Bolí ma dosť medzi lopatkami tak mi povedal že pravdepodobne to bude z pohybového aparátu a teda blokáda hrudnej chrbtice . Dal mi lieky na uvoľnenie svalstva . Už som objednaná na fyzio . Ale predvčerom si tak tlačilo na krk a mala som ho celý červený akoby pripuchnutý. Šla na som na pohotovosť kde mi pichli dithiaden aj do žili aj do slabiny. Na druhý deň ráno zas ten tlak . Nikde inde na tele nemám žiadne iné príznaky alergie . Vnutri hrdlo ma absolutne nebolí , prehltam v pohode len mám proste pocit akoby ma nonstop niekto držal pod krkom , akoby som mala 50 kilový podbradok ,l.Samozrejme idem aj na alergo aj ďalej po lekároch ale chcem sa spýtať či ste nemala niektorá niečo podobné z chrbtice , z alergie , z hoci čoho. Ďakujem za odpoveď.
Zvacsena štítna zlaza môže byť,treba sono.
@taktotedanie áno štítna že je tiež úplne v norme
ešte mi napadol pažerák, nemáš reflux? problémy s trávením?
@lucka_ke nemám 🤷♀️ ani záha , aj trávenie mi príde okej , dnu nič nepociťujem , naozaj len z vonku akoby ma niekto proste držal pod krkom 😔
Ja som tiež bola v tom že štítna lebo aj sestra aj mama sa na liečia . Všetko mi sedelo na štítnu ale vraj vysledky sú super 🤦♀️
Tetania? Nemas vela.stresu?
@snowflakenel netuším , teraz ale stresujem že čo mi je 🤷♀️🙂
Výš.prištitne telieska.pridat vápnik v strave.
štítna žľaza aj som to tak mala a mala som problém zo šž. Daj si ju vyšetriť a uvidíš aké budeš mať výsledky. Ja som pociťovala ako keby na mojom krku mal vždy niekto ruky.
@alickapusinka doktor mi vzal krv , povedal že štítna je v poriadku , je možné aj napriek tomu ju mať zväčšenú ?
@andrea_heh môže byť to aj mne doktorka povedala OK. Potom ma ošetrujúca lekárka posla do Lubochne do endokrinologického ústavu dali mi lieky.
@andrea_heh mojej mame stále tvrdili ze všetko OK a mala nádor.. tiež išla do Lubochne a tam jej to zistili..nedaj sa odbiť skus tu štítnu poriesit
@majkamia aj mala nejaké iné príznaky ?
@andrea_heh Funkčne štítnu máš v poriadku, takže hormóny sú OK, ale z morfologického hľadiska, čiže ako vyzerá žľaza na sone to nemusí byť v poriadku. Môžeš tam mať uzly, cysty, môže byť len zväčšená alebo môžu byť na nej nejaké autoimunitné zmeny. Plno ľudí tam môže mať nejaké útvary a ani o tom nevie, zistí sa to len náhodne a väčšinou sú to všetko nezávažné nálezy, ktoré sa len sledujú. Môžeš si ju dať skontrolovať na USG pracovisko, určite sa tam dostaneš skôr ako k endokrinológovi, plus majú aj lepšie vybavenie.
@andrea_heh to neviem ale chodila normálne na endokrinológiu a Dr stále ze všetko v poriadku v poriadku a nakoniec v Ľubochni hneď jej museli celú SZ vyberať.. ale nechcem strašiť ale určite sa nedaj odbiť
Držím palce silno
Ja mam takýto problém ale krk nemám červený len stále pocit dusenia a mam to z tetanie
Už som sa objednala na endo vo štvrtok idem , dám vedieť 🙏
@andrea_heh držím palce nech je to v poriadku ✊️
No mám to za sebou , takže štítna je v poriadku , máličko zväčšená ale v norme 🤦♀️ žiadny tumor ani nič mi tam nerastie tak ja už neviem 🤣 v pondelok idem ku kožnej tak spýtam sa aj na alergie 🤷♀️
@andrea_heh som rada ze je to v poriadku tak držím palce ďalej, nech sa to vyrieši ✊️
@andrea_heh Dobrý večer, písala som Vám súkromnú správu.
Ja mam take priznaky pri tetanii.
@andrea_heh tak ten pohybový aparát rieš keď ostatné je ôk, ešte ma napadli žily na krku
@lashka to všetko si dávam (okrem liekov na uvoľnenie) a nepomáha, dnes mám za sebou aj endokrinológiu a vraj všetko ok. Ale dostala som tabletky na reflux, že by to mohol byť..
@andrea_heh u Vás je niečo nové?
@eweelyn vôbec nič ,, len všetci riešia chrbticu ale eše ma nikto neposlal na magnetickú lebo k neurologovi aa dostať je umenie 🤦♀️
No ja podobne priznaky riesim uz par mesiacov. Pocit skrtenia, pali ma hrudnik, vysypal sa mi drobnymi pupacikmi, sono krku ok, cievne ok, stitna vyslo zvysene TSH...tak cakam na podrobnejsie info ci to je stitna. K to.u malo zeleza. Len clovek mysli na zle najhorsie. Urcite budem u internistu trvat na rtg hrudnika a krku. A u neurologicky na EEG...a vy ste ako dopadli?
No ja podobne priznaky riesim uz par mesiacov. Pocit skrtenia, pali ma hrudnik, vysypal sa mi drobnymi pupacikmi, sono krku ok, cievne ok, stitna vyslo zvysene TSH...tak cakam na podrobnejsie info ci to je stitna. K to.u malo zeleza. Len clovek mysli na zle najhorsie. Urcite budem u internistu trvat na rtg hrudnika a krku. A u neurologicky na EEG...a vy ste ako dopadli?
@miska09876 ako ste dopadli prosím?

@andrea_heh vseobecny zobral aj hormony šž?