Podozrenie na zápal slepého čreva: Dlhé čakanie na urgente
Stalo sa vám to? Od 12 do 17. Do hodiny a pol bol na odbere krvi, vyšetrení aj usg potom namiesto 2 hodin sme čakali na výsledky krvi 3 a pol hodiny. Potom dali čipok aby to rozchodi??? Sestrička nepríjemná , už počas vyšetrenia poznámky, keď sme čakali na výsledky stále keď vyšla pripomenula nikde nechodiť. No mám zmiešané pocity.
@anonym_autor malo by to byť rýchlejšie, ale tak čo už 🤷
Ale nebolo tam veľa ludi , keď sme čakali na výsledky tak boli momenty , že na chirurgii ani nikto nečakal ani nikto nebol dnu.
o 12-tej ešte všeobecní lekári bežne ordinujú, takže to ani nebolo na urgent....tam ste mali ísť skôr a k všeobecnému.....
Prišli sme na urgent o 12,30h - pacientka privezená RZP. Čakali sme tam do 18,00h. Medzitým síce urobili USG, RTG a odbery, ale nijako nezastabilizovali pacientku, nenapichli žilu, nedali infúziu, lieky... Nechali ju umierať dehydrovanú na chodbe. O 18,30h ju hospitalizovali a naládovali liekmi na ukľudnenie, hoci jej zlyhávalo srdce už... krátko na to zomrela. Úrad pre dohľad nad zdr. starostlivosťou žiadne pochybenie nezistil. Ani na odvolanie.
U náš máme chirurga mal dovolenku tak sme išli do okresného mesta do nemocnice na chirurgickú ambulanciu nás nezobrali poslali na urgent dole.
o 12-tej ešte všeobecní lekári bežne ordinujú, takže to ani nebolo na urgent....tam ste mali ísť skôr a k všeobecnému.....
@mogaa písem chirurg u nas dovolenlka v nemocnici mali do 15 , ale že s kolikou na urgent
Na chirurgiu ho poslal pediater
Prišli sme na urgent o 12,30h - pacientka privezená RZP. Čakali sme tam do 18,00h. Medzitým síce urobili USG, RTG a odbery, ale nijako nezastabilizovali pacientku, nenapichli žilu, nedali infúziu, lieky... Nechali ju umierať dehydrovanú na chodbe. O 18,30h ju hospitalizovali a naládovali liekmi na ukľudnenie, hoci jej zlyhávalo srdce už... krátko na to zomrela. Úrad pre dohľad nad zdr. starostlivosťou žiadne pochybenie nezistil. Ani na odvolanie.
@anonym_a0e4a1 to mi je ľúto.
Prisaham., včera po škole nikde nebol, bol vonku na dvore, večer mu už nejako nechutilo , o pol 4 bol vracať mal.krče v bruchu pichalo ho na tej strane kde je slepak.
Má po prijimačkach dobre sa učí, nemal dóvod aby sa chcel uliať.
Ale stále narážky bohvie kde bol čo jedol, ci píšu písomku a potom nasilu rehot. Nechápem. Teraz neviem či si pani riesila mindraky alebo čo.
Prepáčte za môj výlev , kludne to nahláste nech to zmažú Ďakujem
@anonym_autor áno, a dokonca ma poslali domov že to nič nieje(lebo som nemala horúčku a nevracala som ) 5 ďalších dní som chodila po vyšetreniach a nakoniec slepak praskol a ležala som ďalšie 4 mesiace až do operácie ....zbožňujem odvtedy nemenovaného doktora na urgentne Trnava .držím palce nech sa synovi polepší
@anonym_autor áno, a dokonca ma poslali domov že to nič nieje(lebo som nemala horúčku a nevracala som ) 5 ďalších dní som chodila po vyšetreniach a nakoniec slepak praskol a ležala som ďalšie 4 mesiace až do operácie ....zbožňujem odvtedy nemenovaného doktora na urgentne Trnava .držím palce nech sa synovi polepší
@barborab1411 my sme východ
@barborab1411 my sme východ
@anonym_autor V BA na pohotovosti sa bezne caka aj 7hodin, kym sa na vas niekto pozrie.. vy ste cakali 1,5h kym vam vzali odber, to nie je vobec zle.. voci pristupu personalu si sa mala ohradit, pokojne zavolat lekara, nasriadeneho.. nemalo by sa to stavat... zelam synovi skore uzdravenie
tak ocividne tu bolest brucha brali vazne kedze do hodiny a pol mu spravili odbery,vysetrili ho a bol na sone. na sone by bol apendix vidno, takze keby ma zapal slepeho creva uz by to davno vedeli aj bez odberov. to ze ste cakali dlho na vysledky odberov neni ich vina, kedze to kedy sa k nim dostanu vysledky krvi resp. mocu uz je v rezii laboratoria a pokial chcu skompletizovat lekarsku spravu musia tie vysledky proste mat. spravanie personalu uz je ina vec.
@anonym_autor ja viem, že ak ide o bolestí ... tak sme v strachu a chceme vedieť, byť vyšetrení čo najskôr a tak ...
Ale ver inde a to mi povedali známi, čakajú aj 12 hodín na urgent ..... 🙈
Mňa tiež chceli odbiť na pohotovosti, že čo som nešla k svojmu dr ... tak som im rovnakým tónom povedala, ale môj doky nepracuje teraz večerrrrrr
Nie si sama a toto aj ked bol slepak, tak len zacinal. Akutny stav vyzera inak. Urcite je niekde ina mamicka, ktora si stazuje, ako kvoli tvojmu decku cakalo to jej.
Poradie pacientov urcuje lekar !
Na mna tiez po nehode frflali Cigani, ked ma prednostne brali na USG pre podozrenie na vnutorne kracanie.
Nie si sama a toto aj ked bol slepak, tak len zacinal. Akutny stav vyzera inak. Urcite je niekde ina mamicka, ktora si stazuje, ako kvoli tvojmu decku cakalo to jej.
Poradie pacientov urcuje lekar !
Na mna tiez po nehode frflali Cigani, ked ma prednostne brali na USG pre podozrenie na vnutorne kracanie.
@patrike prepáč na tej chirurgickej ambulancii na urgente nikto nebol čakanie bolo minimálne urazy robil hneď nikto nezdrźoval. Vedla čo bola interna a neurologicka tam bolo viac ludi
A čo mu teda vlastne bolo?
A čo mu teda vlastne bolo?
@anonym_437fe5 podraždeny slepak
Mu dali čipok to mal rozchodiť a ustupilo to .???
@patrike prepáč na tej chirurgickej ambulancii na urgente nikto nebol čakanie bolo minimálne urazy robil hneď nikto nezdrźoval. Vedla čo bola interna a neurologicka tam bolo viac ludi
@anonym_autor ty myslis, ze ked ty nikoho nevidis, tak ti doktori tam sedia a oddychuju? Co ty vies, ci tam prave niekoho za dvoma dverami neresuscitovali hodinu? To ide potom zlomena ruka, slepak, a tieto veci tiez bokom, ked im tam niekto kolabuje.
Ved odbery a ultrazvuk spravili celkom rychlo, na krv treba vzdy pockat...nerozumiem tomu, ze co mal ten doktor asi este rychlejsie spravit. On sa rozkrajat nevie, slepe crevo tu hodinu dve vydrzi pockat na vysledky ak sa prave nezvija v bolestiach a ak treba hospitalizovat tak to tiez trva nejaku dobu zariadit... neviem, ake si mala ocakavania?
Mu dali čipok to mal rozchodiť a ustupilo to .???
@anonym_autor to je otázka? Ty povedz, či to ustúpilo.
@anonym_autor ty myslis, ze ked ty nikoho nevidis, tak ti doktori tam sedia a oddychuju? Co ty vies, ci tam prave niekoho za dvoma dverami neresuscitovali hodinu? To ide potom zlomena ruka, slepak, a tieto veci tiez bokom, ked im tam niekto kolabuje.
Ved odbery a ultrazvuk spravili celkom rychlo, na krv treba vzdy pockat...nerozumiem tomu, ze co mal ten doktor asi este rychlejsie spravit. On sa rozkrajat nevie, slepe crevo tu hodinu dve vydrzi pockat na vysledky ak sa prave nezvija v bolestiach a ak treba hospitalizovat tak to tiez trva nejaku dobu zariadit... neviem, ake si mala ocakavania?
@veselo_neveselo Pani reaguje ako Cigani, ked sa rozdrapuju na cely urgent. Podla popisu tam dosla s neakutnym stavom a este ju celkom rychlo vybavili.
Môjho otca boleli kríže, nevládal ani chodiť. Išiel k neurologičke, a tá ho nevzala, vraj má plno a dala čísla, aby si obvolal okresy. Najbližši voľný termín bol o 4 mesiace, doma skoro skolaboval, vybavili sme po známosti Ctčko a zistili mu nádor na prostate a krátko na to ho operovali . Vy ste ešte dopadli relatívne dobre. O tom je naše zdravotníctvo
@anonym_autor to je otázka? Ty povedz, či to ustúpilo.
@anonym_437fe5 ustupilo ...ale môže sa to vrátiť tak to bolo povedané..
Áno chápem čakali sme na výsledky.
Neobviňujem nikoho že nič nerobil
Z urgentu v BA mame pozitivnu skusenost. Prisli sme o 18ej s podozrenim na slepe crevo (vyrazne bolesti, teplota). Spolu s vysetrenim, odbermi a RTG to trvalo asi 2,5 hodiny. Hned bol hospitalizovany a rovno ho brali na salu. V nemocnici stravil 2 tyzdne kvoli zapalu v brusnej dutine, dalsi mesiac PN kvoli zlemu hojeniu rany.
@veselo_neveselo Pani reaguje ako Cigani, ked sa rozdrapuju na cely urgent. Podla popisu tam dosla s neakutnym stavom a este ju celkom rychlo vybavili.
@patrike a sestrička mohla kludne komunikovať, musite počkať na výsledky a nie vzdy keď vysla poznamka aby sme neutiekli....
Išli sme na chirurgiu tam povedala , že máme ist na urgent na chirurgiu. V tej chvíli som mala vyhodnotiť, že je to neakutne a isť domov.
Po.prijmačkach má nebol nikde drogovať , dobre sa uci pomáha aj doma neverím že by simuloval. , vracanie si vyvolal atd a bolesŕ neviem posudiť
Prepáčte že som sa nahnevala , kto to vie nech to dá zmazať Dobrú noc
Prepac, ale ty nic nevies k tomu, kde je a co robi lekar, kym si ty v cakarni.. Je uplne bezne, ze jeden a ten isty lekar ma byt v ten den na oddeleni, kde ma na starosti pol oddelenia a zaroven je aj na akutne stavy na urgente. Takze ano, kym sa caka ma vysledky, ratuje sa oddelenie. Lekarov je malo a takato je realita.
Prisaham., včera po škole nikde nebol, bol vonku na dvore, večer mu už nejako nechutilo , o pol 4 bol vracať mal.krče v bruchu pichalo ho na tej strane kde je slepak.
Má po prijimačkach dobre sa učí, nemal dóvod aby sa chcel uliať.
Ale stále narážky bohvie kde bol čo jedol, ci píšu písomku a potom nasilu rehot. Nechápem. Teraz neviem či si pani riesila mindraky alebo čo.
Prepáčte za môj výlev , kludne to nahláste nech to zmažú Ďakujem
@anonym_autor ako sa citi dieta? je to lepsie?

@anonym_autor Tak asi ste tam neboli sami, čo je na tom divné?