Podozrenie na zápal slepého čreva: Dlhé čakanie na urgente
Stalo sa vám to? Od 12 do 17. Do hodiny a pol bol na odbere krvi, vyšetrení aj usg potom namiesto 2 hodin sme čakali na výsledky krvi 3 a pol hodiny. Potom dali čipok aby to rozchodi??? Sestrička nepríjemná , už počas vyšetrenia poznámky, keď sme čakali na výsledky stále keď vyšla pripomenula nikde nechodiť. No mám zmiešané pocity.
Prišli sme na urgent o 12,30h - pacientka privezená RZP. Čakali sme tam do 18,00h. Medzitým síce urobili USG, RTG a odbery, ale nijako nezastabilizovali pacientku, nenapichli žilu, nedali infúziu, lieky... Nechali ju umierať dehydrovanú na chodbe. O 18,30h ju hospitalizovali a naládovali liekmi na ukľudnenie, hoci jej zlyhávalo srdce už... krátko na to zomrela. Úrad pre dohľad nad zdr. starostlivosťou žiadne pochybenie nezistil. Ani na odvolanie.
@anonym_a0e4a1 Ten "úrad" je úplne na parádu. Tiež sme s ním mali do činenia a tiež sme z toho boja vyšli ako blbci.
možno keby si bol vyššie postavený človek, popr. "náš človek" tak sa na niečo aj príde.
@anonym_autor
Čakal som pred urgentom v súkromnej nemocnici v Austrálii. Žene prišlo veľmi zle, nešli sme do štátnej, lebo jej kamarátka tam bola pár dní predtým a čakala 12 hodín. Tu ju zobrali hneď, cena 350 $.
Ako som tam čakal o štvrtej ráno, jeden pán priviezol krvavú babku. Prvé, čo na neho kričali, bolo, že tam nesmie parkovať, lebo to je miesto pre sanitky. Išiel preparkovať auto a od babky pýtali kreditnú kartu, ale tá bola skoro polomŕtva, tak ju tam nechali krvavú ležať, až kým sa ten pán nevrátil a nezaplatil 350 $.
Až potom som sa od neho dozvedel, že v noci spadla dole zo schodov. Takže Austrália je taký istý bordel.
PS: Nikoho tam nemali a aj vo vnútri bola moja žena sama.
@barborab1411 my sme východ
@anonym_autor tak držím palce moc moc nech to dopadne lepšie.daj vedieť ako ste dopadli
@anonym_autor neboli ste tak asi len vy…
A ano cakala som s malym dietatom! s podozrenim na slepe crevo 2hodiny , s tym ze o nas vedeli ale bohuzial pred nami dosli 3 sanitky 🤷🏻♀️
@anonym_autor tak držím palce moc moc nech to dopadne lepšie.daj vedieť ako ste dopadli
@barborab1411 nechápem včera doobeda bol k.o., dnes asi aj vďaka diete je v poriadku celkovo. Tak naozaj nerozumiem čo.sa stalo.
Chirurg to uzavrel včera že podraždeny slepak
Čakali sme potom krátko len som písala aj o spravani, lekár bol v pohode (myslim si že nebol Slovák, asi Ukrajinec nie som si istá)
Nepáčilo.sa mi spravanie sestry tak sa ho opýta či sa mu nechcelo isť do školy? Už má po peijmačkach , v škole už prakticky to len dokončujú. Aký by mal na to dóvod??? Veď zo školy by bol skôr doma!
Experimentoval s kamaratmi , neviem čo tým myslela, že skúšali alkohol drogy? Tak mali spraviť test? Veď to je normálne dostupné.
A pritom bol deň pred doma! Nerozumiem!
tak ocividne tu bolest brucha brali vazne kedze do hodiny a pol mu spravili odbery,vysetrili ho a bol na sone. na sone by bol apendix vidno, takze keby ma zapal slepeho creva uz by to davno vedeli aj bez odberov. to ze ste cakali dlho na vysledky odberov neni ich vina, kedze to kedy sa k nim dostanu vysledky krvi resp. mocu uz je v rezii laboratoria a pokial chcu skompletizovat lekarsku spravu musia tie vysledky proste mat. spravanie personalu uz je ina vec.
@anonym_bbda44 mne na sono slepak nevideli, z urgentu ma poslali v noci domov rano som sa vratila na chirurgiu a rovno na sal. Operovali ma v hodine dvanastej este xhcilu a bol by praskol slepak. Lekar vravel ze bol inak ulozeny a preto ho nebolo na sone vidno. Ze je to bezne

@anonym_autor ako sa citi dieta? je to lepsie?
@evickuska teraz je celkom v poriadki spí, na urgente si oddychol niečo mu dali. Ďakujem za opytanie je to lepšie