icon

Polyp v maternici: Je vždy potrebné odstránenie?

14. aug 2026

Ahojte. Na ultrazvuku mi našli polyp a doktorka navrhla hysteroskopiu. Nemám veľké bolesti, skôr nepravidelné špinenie medzi menštruáciami. Rieši sa takýto polyp vždy odstránením alebo sa niekedy len sleduje? Ďakujem.

anonym_748d23
•
14. aug 2026

Mne odstránila a mala som pokoj. Žiadne špinenie medzi ms

anonym_a61fcb
•
14. aug 2026

Môj sa sleduje ci sa zväcsuje. Nespinim

janinah
•
14. aug 2026

Sledovat môžu,kým nebudeš suhlasit so zakrokom. Ale načo čakať? Polyp nezmizne,moze narasť alebo sa zmeniť na niečo čo nechceš.

anonym_343858
•
14. aug 2026

Ten polyp Ti tam evidentne robi problem (spinenie pomedzi ms) - co chces pozorovat a na co cakat? Na problem? Takto to nefunguje... 🙂
(Ano, bola som na odstranovani polypu v maternici)

simsalabim
•
14. aug 2026

@anonym_autor ja som mala v minulosti polypy opakovane. Bez priznakov, zistene nahodou pri usg. Dr vzdy navrhol pockat do dalsej ms a potom to skontrolovat. Mne sa pri ms ten polyp vzdy doteraz vyplavil. Ale ci to cakanie ma zmysel iba pri polypoch urcitej velkosti, netusim.

krasneleto
•
14. aug 2026

@anonym_autor pokial myom polyp nesposobuje nic, neodstranuje sa.. pokial sposobuje dlhsie krvacanie, krvacanie medzi cyklami, je v tvojom vlastnom zaujem ho tam nemat... hysteroskopia je trivialny zakrok s obrovskym benefitom na komfort v zivote... urcite vybrat

anonym_0fc07a
•
14. aug 2026

moj sa sleduje...dokonca sa zmensil

anonym_9ca1de
•
14. aug 2026

@anonym_autor ja som mala polyp na krcku po 5 rokoch uz to bolo predrakovinove. Neunikla som tomu.