Polyp v maternici: Je vždy potrebné odstránenie?
Ahojte. Na ultrazvuku mi našli polyp a doktorka navrhla hysteroskopiu. Nemám veľké bolesti, skôr nepravidelné špinenie medzi menštruáciami. Rieši sa takýto polyp vždy odstránením alebo sa niekedy len sleduje? Ďakujem.
Môj sa sleduje ci sa zväcsuje. Nespinim
Sledovat môžu,kým nebudeš suhlasit so zakrokom. Ale načo čakať? Polyp nezmizne,moze narasť alebo sa zmeniť na niečo čo nechceš.
Ten polyp Ti tam evidentne robi problem (spinenie pomedzi ms) - co chces pozorovat a na co cakat? Na problem? Takto to nefunguje... 🙂
(Ano, bola som na odstranovani polypu v maternici)
@anonym_autor ja som mala v minulosti polypy opakovane. Bez priznakov, zistene nahodou pri usg. Dr vzdy navrhol pockat do dalsej ms a potom to skontrolovat. Mne sa pri ms ten polyp vzdy doteraz vyplavil. Ale ci to cakanie ma zmysel iba pri polypoch urcitej velkosti, netusim.
@anonym_autor pokial myom polyp nesposobuje nic, neodstranuje sa.. pokial sposobuje dlhsie krvacanie, krvacanie medzi cyklami, je v tvojom vlastnom zaujem ho tam nemat... hysteroskopia je trivialny zakrok s obrovskym benefitom na komfort v zivote... urcite vybrat
moj sa sleduje...dokonca sa zmensil
@anonym_autor ja som mala polyp na krcku po 5 rokoch uz to bolo predrakovinove. Neunikla som tomu.

Mne odstránila a mala som pokoj. Žiadne špinenie medzi ms