Pomáha vankúš medzi kolenami proti boľavým krížom?
Spávam väčšinou na boku a ráno ma dosť bolí kríže. Čítala som, že môže pomôcť vankúš medzi kolenami. Má to podľa vás reálne efekt?
@anonym_autor Áno, má
je to možné. spávam s vankúšom kvôli inému dôvodu - ale je pravda že už s krížami problémy namávam…
Ano ma, od porodu spim ako turecky alipasa, vankus dlhy medzi kolena, zariven si nan vylozim laket a este jeden dlhy mam za chrbtom vypodlozeny
@anonym_autor tak ja budem opačný prípad, ale mne to nepomáha. Neviem prečo, možno tým ze mam ten vankus moc krátky, neviem. Krize ma bolia uz cca 8 rokov. Podľa mňa sa toho nedá zbavit nikdy - keby necvicim, som uz mozno na vozíku. Vyšetrenia som mala ok - primerane veku, mam 34 !!!! Neviem si predstaviť co bude za 5-10 rokov. Pomáha cvicenie, suche teplo, stredne tvrdy alebo tvrdy matrac, chystám sa meniť, mam uz tento cca 4 roky a príde mi preležaný. Absolútne neviem z čoho ma krize začali boliet. Vždy som bola chudá, žiadne nadváha. Zle je to hlavne rano, niekedy ma bolest zobudí alebo mi vyžaruje do slabin, podbruska. Mavam aj seknutia, naposledy minulý tyzden v stredu, ale len taky menší. Prvý krát ma seklo tak, že mi podlomilo nohy a asi tyzden som nemohla poriadne chodit. Bolesti som mala silné potom cca pol roka kazdy den, cvicenie mi to dosť upravilo, ale proste tej bolesti sa uz úplne podľa mňa zbavit nedá.
@anonym_autor mala si už nejaké vyšetrenia?Môžeš mať platničky vysunuté, alebo výrastky.
@anonym_autor tak ja budem opačný prípad, ale mne to nepomáha. Neviem prečo, možno tým ze mam ten vankus moc krátky, neviem. Krize ma bolia uz cca 8 rokov. Podľa mňa sa toho nedá zbavit nikdy - keby necvicim, som uz mozno na vozíku. Vyšetrenia som mala ok - primerane veku, mam 34 !!!! Neviem si predstaviť co bude za 5-10 rokov. Pomáha cvicenie, suche teplo, stredne tvrdy alebo tvrdy matrac, chystám sa meniť, mam uz tento cca 4 roky a príde mi preležaný. Absolútne neviem z čoho ma krize začali boliet. Vždy som bola chudá, žiadne nadváha. Zle je to hlavne rano, niekedy ma bolest zobudí alebo mi vyžaruje do slabin, podbruska. Mavam aj seknutia, naposledy minulý tyzden v stredu, ale len taky menší. Prvý krát ma seklo tak, že mi podlomilo nohy a asi tyzden som nemohla poriadne chodit. Bolesti som mala silné potom cca pol roka kazdy den, cvicenie mi to dosť upravilo, ale proste tej bolesti sa uz úplne podľa mňa zbavit nedá.
@lulula1990 nie je vhodne spat na bruchu.
@lulula1990 a lekar ti odporucil co na tvoje tazkosti? A ked si chuda, nemas malo svalovej hmoty? Ake cviky cvicis? A ako casto?
Neviem spat s kolenami pri sebe. Už 15 rokov mám vankúš pre spacov na boku. A aj muž aj deti
@anonym_autor ano mam roky valček, pomaha to.
@lulula1990 a lekar ti odporucil co na tvoje tazkosti? A ked si chuda, nemas malo svalovej hmoty? Ake cviky cvicis? A ako casto?
@anonym_51d874 cvičím pilates uz roky. Neviem ci mam dosť svalovej hmoty, proste som chudá, nie úplne vychrtlá, ale teda vždy som bola štíhla. Cvičením som spevnila pekne telo aj po 2 deťoch, ale teda bolesti ma to úplne nezbavilo. Lekar odporúčal cvicit, vlastne nic iné.
@anonym_51d874 cvičím pilates uz roky. Neviem ci mam dosť svalovej hmoty, proste som chudá, nie úplne vychrtlá, ale teda vždy som bola štíhla. Cvičením som spevnila pekne telo aj po 2 deťoch, ale teda bolesti ma to úplne nezbavilo. Lekar odporúčal cvicit, vlastne nic iné.
@lulula1990 pilates je fajn, este by som pridala fitko na tvojom mieste a silovy trening, ked teda nemas nic zdiagnostikovane
som po operacii chrbtice a pouzivam zrolovanu perinu je mi lepsia ako hruby vankus
@lulula1990 nie je vhodne spat na bruchu.
@anonym_a44545 to jako proč?
@anonym_592d71 sak na bruchu musis mat hlavu vytocenu, krcna chrbtica sa ti nepodakuje
@anonym_autor veď vyskúšaj a uvidíš, aj keby to nikomu nepomohlo, tebe môže… mne to v tehotenstve pomáhalo proti bolesti bedrových kĺbov, s krížami som problém nemala.
@anonym_592d71 sak na bruchu musis mat hlavu vytocenu, krcna chrbtica sa ti nepodakuje
@eeffka jednou si jí dám napravo, jednou nalevo. Spím jen na břiše.
@lulula1990 pilates je fajn, este by som pridala fitko na tvojom mieste a silovy trening, ked teda nemas nic zdiagnostikovane
@anonym_51d874 silový tréning robím tiez. Mam činky, expandery..ako hovorím pekne mi to vyformovalo postavu ale bolesti ma to úplne nezbavilo
@anonym_592d71 velmi zle rozpolozenie ma chrbtica. Velmi zle zakrivena hlkavne krcna a krizova oblast. Najhorsia poloha pre chrbticu.
Používam. Mám problém s platničkami a keď si dám vankúš,tak akoby sa mi to uvoľní a pohodlnejšie sa mi leží. No chce to aj zvyk.

Áno, môj partner tak spí kvôli krížom a pomáha mu to veľmi.