icon

Pomohlo vám niečo na tinitus?

31. máj 2026

Ahojte,

má tu niekto skúsenosť s tinitusom - pískaním alebo šumením v ušiach?

Mám už dlhšie a priznám sa, že ma to dosť vyčerpáva. Najhoršie je to večer, keď je ticho a zrazu to vnímam oveľa viac. Niekedy mám pocit, že sa na to sústredím až príliš a potom je to ešte horšie.

Podarilo sa vám na to zvyknúť alebo nájsť niečo, čo vám naozaj pomohlo?
Budem rada za vaše skúsenosti.

Ja som bola na ORL, kde mi dala dr nejaký aparát do ucha, ktorý vlastne šumí a vraj "trénuje" ucho, aby si na šum zvyklo. Ale teda neviem, či to je vhodné riešenie :-/ Kúpila som si aparát za 40 eur, ale nepoužívam ho :-/

Strana
z2
paradnica23
20. júl 2026
@gab1sol

@anonym_autor dva a pol roka dozadu som na tento stav upozornila na preventívke, netušila som, čo mi je. Doktorka to neriešila, mávla rukou. O dva roky opäť preventívka, ale so zastupujúcou lekárkou (kvôli PN). Tá ma hneď poslala na ORL. Odtiaľ na audiometriu, sono, rtg a MR mozgu. Obe mi vysvetlili, čo to pravdepodobne je, ale že pre istotu mám prejsť vyšetreniami. Tak som v januári všetko obehla. Už na sone mi povedal, že to je stres a stuhnutá krčná chrbtica. A to pôsobí na tinutus. Začala som sa sústrediť viac na krk, viac cvičiť a naťahovať. A aj som začala inak pristupovať k veciam, čím som trochu obmedzila stres. A cítim rozdiel - búšenie a šumenie v uchu ustúpilo a teraz sa objaví vyslovene, keď mám viac stresové obdobie (kvôli práci).

@gab1sol ahoj, čiže tvojím spúšťačom bol stres ? 🙂 poslednú dobu zažívam takéto stavy čoraz častejšie aj v kľude, a dva týždne už fungujem na autopilota v strese a psychicky všetko potláčam (úmrtie blízkej osoby). Nemala som čas to riešiť aj to ako sa cítim a nejak mám pocit že mi to týmto znakom dáva telo najavo

Strana
z2