icon

Pomôže respirátor pri ochrane rodiny pred chrípkou?

Včera o 13:22

Myslite, ze je sanca, ze rodina odo mna nechyti chripku, ak budem mat stale respirator? Cez noc spat sama v izbe a rano tam vyvetrat. Jest tiez nejak osobitne. Mozno niekto z vas sa pokusil tiez nenakazit rodinu chripkou/covidom? Bolo to uspesne? Vdaka. PS: Nerieste, ze clovek je infekcny uz pred priznakmi, ja este nie som doma, len sa tam po niekolkych dnoch vratim.

janinah
Včera o 13:30

Tak verim,ze respirator budeš mať aj pri presune. Ano,je sanca nenakaziť. Ja som nikdy nechytila covid od syna ani on odo mňa v jednom byte. Kazdy sme mali inokedy ako ten druhý.Problematicke miesto je wc a kupelňa,tam zvysene upratovanie treba.

autor
Včera o 14:12
@janinah

Tak verim,ze respirator budeš mať aj pri presune. Ano,je sanca nenakaziť. Ja som nikdy nechytila covid od syna ani on odo mňa v jednom byte. Kazdy sme mali inokedy ako ten druhý.Problematicke miesto je wc a kupelňa,tam zvysene upratovanie treba.

@janinah ano, to neviem ako spravit, ked si budem umyvat tvar ci vlasy

anonym_9d23ad
Včera o 14:12

@anonym_autor u nás to nezabralo. Dva roky dozadu som mala covid, respirátor nonstop na nose, zle mi bolo neskutočne z neho už. Spala som v inej izbe. Syn mal rok v tom čase a aj tak sa nakazil. A za ním aj muž.

autor
Včera o 14:19
@anonym_9d23ad

@anonym_autor u nás to nezabralo. Dva roky dozadu som mala covid, respirátor nonstop na nose, zle mi bolo neskutočne z neho už. Spala som v inej izbe. Syn mal rok v tom čase a aj tak sa nakazil. A za ním aj muž.

@anonym_9d23ad ale respirator si zacala nosit sz ked si uz vedela, ze si chora,nie? Cize si s rodinou bola nez respiratora, ked si uz bola infekcna ale nemala si este priznaky,nie?

domka222
Včera o 14:29

Teraz som so synom prekonala chrípku. Dcéra a priateľ,zdraví. Bez respirátora, deti so mnou spali. Veľa záleží od imunity. My sme sa klop,klop z toho dostali do týždňa. A keďže si infekčná už pred vypuknutím choroby a nástup je náhly, môžu ochorieť.

janinah
Včera o 14:39
@anonym_autor

@janinah ano, to neviem ako spravit, ked si budem umyvat tvar ci vlasy

@anonym_autor umyvaj sa normalne,len za sebou vydezinfikuj a pretri plochy

arek00
Včera o 15:06

Dnes som videl jedneho zodpovedneho s rúškom behať pri rieke. A to myslim tak, že on vazne sportoval s nasadenym respikom vonku... normalne lapal po dychu, ale siel...
Od úžasu my spadla sánka na zem 🤔

slavomira236
Včera o 15:11

@anonym_autor chlap mal teraz chripku vetsinou bol zavrety sam v izbe a ochorela som. Chripku som mala naposledy ako 10 ricna a mam skoro 50. Deti to nechytili a to spim s dcerou v izbe. Nechodime doma s respiratormi. Nezniesla by som to cely den

autor
Včera o 15:12
@arek00

Dnes som videl jedneho zodpovedneho s rúškom behať pri rieke. A to myslim tak, že on vazne sportoval s nasadenym respikom vonku... normalne lapal po dychu, ale siel...

@arek00 mozno to mal kvoli tomu, lebo mu nerobi dobre dychat chladny vzduch. Ja som tak pouzivala satku, ked som v zime behala, mala som ju volne pred nosom a ustami. Kazdopadne respirator je hodne hrubsi, ale asi mal na to dovod.

arek00
Včera o 15:16
@anonym_autor

@arek00 mozno to mal kvoli tomu, lebo mu nerobi dobre dychat chladny vzduch. Ja som tak pouzivala satku, ked som v zime behala, mala som ju volne pred nosom a ustami. Kazdopadne respirator je hodne hrubsi, ale asi mal na to dovod.

@anonym_autor dnes bolo u nas 13 stupnov, pocitovo viac a svietilo slnko, ziaden vietor, vsetci bezci len v lahkom obleceni. Ja dokonca trojhodinova prechadzka v kratasoch a slapkach. Ale ano, dajme tomu, ze mu bola asi zima.🤔

anonym_743cca
Včera o 15:49

Nemusia ochoriet aj ked nebudes mat respirator, my sme s muzom den pred vypuknutim jeho chripky spolu spali, v den vypuknutia ked uz mal teplotu a sli sme 3 hodiny autom bez respiratora a kaslal tam, ziadnu chripku som od neho nechytila. A ani deti nasledne nechytili.

iwesska
Včera o 15:52
@arek00

@arek00 Zeby mal alergiu a s ruskom menej soplil a kychal? Snad si nemyslis,ze clovek s covidom,ci chripkou,by behal.

arek00
Včera o 16:18
@iwesska

@arek00 Zeby mal alergiu a s ruskom menej soplil a kychal? Snad si nemyslis,ze clovek s covidom,ci chripkou,by behal.

@iwesska to ja neviem, možno bol bezpriznakovy a preto siel behat. Covid dal tento pojem dost do povedomia ludi, ze su chori a ani o tom nevedia 🤔. Ja si myslim, ze sa len nechcel nakazit od nejakeho choreho...

autor
Včera o 16:24
@arek00

@iwesska to ja neviem, možno bol bezpriznakovy a preto siel behat. Covid dal tento pojem dost do povedomia ludi, ze su chori a ani o tom nevedia 🤔. Ja si myslim, ze sa len nechcel nakazit od nejakeho choreho...

@arek00 ja budem tiez dalsie dni vyzerat divne, ked budem po vonku chodit so synom a respirator na tvari...a to len preto, aby som syna nenakazila

arek00
Včera o 16:33
@anonym_autor

@arek00 ja budem tiez dalsie dni vyzerat divne, ked budem po vonku chodit so synom a respirator na tvari...a to len preto, aby som syna nenakazila

@anonym_autor je to len na Vas. Vy viete

anonym_21a98a
Včera o 19:08

Nasobne znizis riziko ze sa niekto nakazi ale stale nebude nulove.

Bavi ma ako tu ludia riesia ze ako bude vyzerat, ked ides do takej Azie tam ma rusko kde kto a nikto to neriesil 🙂

anonym_fd04e8
Včera o 20:30

@anonym_autor U nás bol chorí syn ,ochorela som ja ,muž nie ani o do mňa ani svokra ani moja mama. Závisí na imunite aj na chrípke .

anonym_daff4c
Včera o 20:43

@anonym_autor pred rokom sme tak mali. Akonahle sa dcera zacala citit zle dala som si respirator. Aj som s nim spala kedze dcera mala 5 rokov a spala so mnou. Vsetci chytili okrem mna. Kazdy den som zapla ziaric, dezinfikovala povrchy a pozmyvala parnym mopom. Mne respirator vtedy pomohol. Bolo to sice narocne lebo som s nim fungovala pomaly 10 dni ale stalo to za to ze som nechytila 3dnove 40tky

ljmmm
Včera o 20:44

Ahoj. Ja somto tak veru robila, ked som mala deti male, hlavne babatka. Nespala som pri nich a nosila som respirator. Ale ja zvyknem strasne kaslat, aj preto. Kazdopadne robim to doteraz. Mne vlastne respirator vobec neprekaza, rusko mi smrdi. A ja praveze bezne stretavam ludi s respiratormi, ci uz v obchode alebo na ulici. Vobec to neries. Ked kaslem davam si respirator aj rano do skolky kym dieta vychystam.