icon

Poraďte účinné riešenia na tráviace problémy s ťažkým žalúdkom

oblacik31
Dnes o 17:42

Ahojte vedeli by ste mi poradiť niečo účinné na trávenie po jedle? užívam Pancreolan ale nie vždy pomôže už som bezmocná strašne mám ťažký žalúdok a zle mi trávi nezjem ani klasickú porciu jedla na vyšetreniach všetkých som bola všetko Ok už si myslia že to mám psychického pôvodu užívam aj Eliceu a Amitriptilin. Ďakujem za každú radu

anonym_bdd913
Dnes o 17:45

@oblacik31 môže to byt kľudne psychosomatické. Mala som takisto tráviaci psychosomaticky problém a pomohol mi len psychológ.

gocrazy
Dnes o 17:45

Jedavas dietne jedla? Zdrave, lahko stravitelne?

oblacik31
autor
Dnes o 17:48
@anonym_bdd913

@oblacik31 môže to byt kľudne psychosomatické. Mala som takisto tráviaci psychosomaticky problém a pomohol mi len psychológ.

@anonym_bdd913 chodím psychiatrovi a zas mám chodiť psychológovi už si fakt budú myslieť že som blázon

oblacik31
autor
Dnes o 17:49
@gocrazy

Jedavas dietne jedla? Zdrave, lahko stravitelne?

@gocrazy snažím sa jesť skoro všetko ako som písala ani celú porciu jedla nedokážem zjesť

anonym_bdd913
Dnes o 17:50
@oblacik31

@anonym_bdd913 chodím psychiatrovi a zas mám chodiť psychológovi už si fakt budú myslieť že som blázon

@oblacik31 ok, tak trp.

anonym_1e7c9c
Dnes o 18:04

@oblacik31 ako sa stravujes, zjavne zle.

anonym_db6e07
Dnes o 18:08

@oblacik31 Problémom nemusí byť množstvo, ale zloženie stravy.. Skús šetriacu diétu a dobrý pitný režim.

anonym_081960
Dnes o 19:34

Aké máš zloženie stravy, koľko čistej vody vypijes, hýbeš sa? Pancreolan nie je riešenie. Píšeš, ze ješ všetko. Co znamená všetko?

elz1920
Dnes o 20:39

Nakúpiť Fatru a zelený šalát, prípadne piť zelený jačmeň (ideálne koncentrovanú sušenú šťavu).
Jesť jednoduché jedlá. Na začiatok zemiaky varené v šupke, varená mrkva, brokolica a iná znesiteľná zelenina.
Aktívne hľadať riešenia, nie čakať na zázrak. To mi vždy najviac pomohlo.
Aj pes žerie trávu, aby mu vytrávilo.