icon

Poraďte účinné riešenia na tráviace problémy s ťažkým žalúdkom

oblacik31
15. júl 2026

Ahojte vedeli by ste mi poradiť niečo účinné na trávenie po jedle? užívam Pancreolan ale nie vždy pomôže už som bezmocná strašne mám ťažký žalúdok a zle mi trávi nezjem ani klasickú porciu jedla na vyšetreniach všetkých som bola všetko Ok už si myslia že to mám psychického pôvodu užívam aj Eliceu a Amitriptilin. Ďakujem za každú radu

anonym_bdd913
15. júl 2026

@oblacik31 môže to byt kľudne psychosomatické. Mala som takisto tráviaci psychosomaticky problém a pomohol mi len psychológ.

gocrazy
15. júl 2026

Jedavas dietne jedla? Zdrave, lahko stravitelne?

oblacik31
autor
15. júl 2026
@anonym_bdd913

@oblacik31 môže to byt kľudne psychosomatické. Mala som takisto tráviaci psychosomaticky problém a pomohol mi len psychológ.

@anonym_bdd913 chodím psychiatrovi a zas mám chodiť psychológovi už si fakt budú myslieť že som blázon

oblacik31
autor
15. júl 2026
@gocrazy

Jedavas dietne jedla? Zdrave, lahko stravitelne?

@gocrazy snažím sa jesť skoro všetko ako som písala ani celú porciu jedla nedokážem zjesť

anonym_bdd913
15. júl 2026
@oblacik31

@anonym_bdd913 chodím psychiatrovi a zas mám chodiť psychológovi už si fakt budú myslieť že som blázon

@oblacik31 ok, tak trp.

anonym_1e7c9c
15. júl 2026

@oblacik31 ako sa stravujes, zjavne zle.

anonym_db6e07
15. júl 2026

@oblacik31 Problémom nemusí byť množstvo, ale zloženie stravy.. Skús šetriacu diétu a dobrý pitný režim.

anonym_081960
15. júl 2026

Aké máš zloženie stravy, koľko čistej vody vypijes, hýbeš sa? Pancreolan nie je riešenie. Píšeš, ze ješ všetko. Co znamená všetko?

elz1920
15. júl 2026

Nakúpiť Fatru a zelený šalát, prípadne piť zelený jačmeň (ideálne koncentrovanú sušenú šťavu).
Jesť jednoduché jedlá. Na začiatok zemiaky varené v šupke, varená mrkva, brokolica a iná znesiteľná zelenina.
Aktívne hľadať riešenia, nie čakať na zázrak. To mi vždy najviac pomohlo.
Aj pes žerie trávu, aby mu vytrávilo.

martinka13
16. júl 2026

V prvom rade by som upravila stravu. A nie že "zjem všetko ". Prejdi na ľahko stráviteľné jedlo v malých porciách. Bylinkové kvapky Cynarofit sú výborné.

sense
16. júl 2026

Treba upraviť stravu, eliminovať čo ti spôsobuje problémy, nestačí jesť menej . A tiež to môže byť aj psychosomaticke

anonym_d7987f
16. júl 2026

Ja som to mala tak ze som sa s chutou pustila do jedla a v polovicke mi bolo grc, spotila som sa - tak to bola 100% psychika. ..teraz mi reflux robi to ze sa najem a mam pocit ze to jedlo je tam 5 hodin

anonym_3e184b
Autor odpoveď zmazal
anonym_3e184b
16. júl 2026
@anonym_3e184b
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_3e184b mne veľmi pomáhajú