Pôrod a vypadávanie vlasov: Ako zastaviť tento problém?
Dobré ráno. Som niekoľko mesiacov po pôrode a posledné týždne mám pocit, že vlasy nachádzam úplne všade. Pri umývaní, česaní aj na vankúši. 😔
Viem, že vypadávanie vlasov po pôrode je vraj bežné, ale už mám pocit, že mi ich ubúda viac, než by som čakala. Stále aj dojčím, tak neviem, či to s tým môže súvisieť.
Mali ste to tiež tak? Pomohli vám vitamíny, nejaké prípravky alebo len čas?
Už som zúfalá z toho.
Je to uplne normalna vec . Same to prejde . Mala som uplne chumace v kefe kazdy den na zemi vo vani v ruke. Raz som z toho aj vytvorila otesanka postavicku prilepila gombiky ako oci soagat ako usta 😂taky mini bratranec IT .
Je to uplne normalna vec . Same to prejde . Mala som uplne chumace v kefe kazdy den na zemi vo vani v ruke. Raz som z toho aj vytvorila otesanka postavicku prilepila gombiky ako oci soagat ako usta 😂taky mini bratranec IT .
@miadi Takže si nič neužívala? Nejaké vitamíny?
Na take bezne padanie pomohol az cas a ja mam podozrenie, ze to robil aj nedostatok bielkovin. Cakam piate babo a na toto si chcem dat viac pozor, ked porodim.
Ale ja som mala po 2.porode a potom po kazdom dalsom, aj hypertyreozu, ale tam som mala aj ine priznaky, ako vysoky tlak a pulz, nervozitu, tras a nespavost, bolesti klbov,...ale to mi padali "inak", cele vhumace ako po chemoterapii. Tam pomohli az lieky na tlmenie od endokrinologa.
Podla mna nic nepomoze, tiez ma to postihlo viac akoby som chcela. Uzivala som Biosil myslim, aspon nove narastli aj ked hustota sa uz asi nikdy nevrati 😬
Často vlasy padajú aj z nízkeho železa čo môže byť po pôrode 🙂 skús si dať skontrolovať u všeobecnej
ja som brala ešte kyselinu listovú niekolko mesiacov po porode , poradila mi to kadernička
a keby sa to zhoršilo mám si dať selén
Je to uplne normalna vec. A vzdy ako prislo, tak odislo. Bez ohladu na to, ci som nieco uzivala, alebo som sa na to vykaslala. Efekt aj priebeh bol rovnaky. 🙂
A potom zacnu dorastat nove vlasy...
nepomohlo nic, a to som toho brala naozaj vela. musia sa ti dat dokopy hormony, a teda len cas. ja som mala aj vitaminy aj vodicky, som rok po porode a uz to prestalo
mala som tento istý problém. Ja som si robila žihľavové zábaly. Neviem či mi pomohli tie, ale u mňa sa padanie zastavilo
Je to taký extrem, lebo vypadaju aj tie vlasy, ktoré počas tehotenstva nevypadali (vtedy si mala určite pekne huste vlasy). Ja som skusala revalid sampon a podľa mna celkom aj fungoval. Ale je to normálne, preto veľa mamiciek v tomto čase si striha vlasy dosť na kratko.

ahoj zinkosel a biotin.. obe za par eur, ale dlhodobo