icon

Pôrod a vypadávanie vlasov: Ako zastaviť tento problém?

Dnes o 05:43

Dobré ráno. Som niekoľko mesiacov po pôrode a posledné týždne mám pocit, že vlasy nachádzam úplne všade. Pri umývaní, česaní aj na vankúši. 😔
Viem, že vypadávanie vlasov po pôrode je vraj bežné, ale už mám pocit, že mi ich ubúda viac, než by som čakala. Stále aj dojčím, tak neviem, či to s tým môže súvisieť.
Mali ste to tiež tak? Pomohli vám vitamíny, nejaké prípravky alebo len čas?
Už som zúfalá z toho.

krasneleto
Dnes o 05:44

ahoj zinkosel a biotin.. obe za par eur, ale dlhodobo

miadi
Dnes o 05:57

Je to uplne normalna vec . Same to prejde . Mala som uplne chumace v kefe kazdy den na zemi vo vani v ruke. Raz som z toho aj vytvorila otesanka postavicku prilepila gombiky ako oci soagat ako usta 😂taky mini bratranec IT .

autor
Dnes o 05:58
@miadi

Je to uplne normalna vec . Same to prejde . Mala som uplne chumace v kefe kazdy den na zemi vo vani v ruke. Raz som z toho aj vytvorila otesanka postavicku prilepila gombiky ako oci soagat ako usta 😂taky mini bratranec IT .

@miadi Takže si nič neužívala? Nejaké vitamíny?

anonym_626c0d
Dnes o 05:59

Na take bezne padanie pomohol az cas a ja mam podozrenie, ze to robil aj nedostatok bielkovin. Cakam piate babo a na toto si chcem dat viac pozor, ked porodim.
Ale ja som mala po 2.porode a potom po kazdom dalsom, aj hypertyreozu, ale tam som mala aj ine priznaky, ako vysoky tlak a pulz, nervozitu, tras a nespavost, bolesti klbov,...ale to mi padali "inak", cele vhumace ako po chemoterapii. Tam pomohli az lieky na tlmenie od endokrinologa.

petamich
Dnes o 06:06

Podla mna nic nepomoze, tiez ma to postihlo viac akoby som chcela. Uzivala som Biosil myslim, aspon nove narastli aj ked hustota sa uz asi nikdy nevrati 😬

ivik4
Dnes o 06:08

Nie nic . Ako prislo tak odislo ale tiez som bola na nervy vtedy

nikolani
Dnes o 06:23

Za mna treba len vyckat. Odznelo to same, vlasy dorastli 🙂

mullerova46
Dnes o 06:33

Často vlasy padajú aj z nízkeho železa čo môže byť po pôrode 🙂 skús si dať skontrolovať u všeobecnej

minesasubu
Dnes o 06:47

ja som brala ešte kyselinu listovú niekolko mesiacov po porode , poradila mi to kadernička
a keby sa to zhoršilo mám si dať selén

anonym_16182c
Dnes o 07:28

Je to uplne normalna vec. A vzdy ako prislo, tak odislo. Bez ohladu na to, ci som nieco uzivala, alebo som sa na to vykaslala. Efekt aj priebeh bol rovnaky. 🙂
A potom zacnu dorastat nove vlasy...

babushkaem
Dnes o 07:45

nepomohlo nic, a to som toho brala naozaj vela. musia sa ti dat dokopy hormony, a teda len cas. ja som mala aj vitaminy aj vodicky, som rok po porode a uz to prestalo

janulienka78
Dnes o 09:43

mala som tento istý problém. Ja som si robila žihľavové zábaly. Neviem či mi pomohli tie, ale u mňa sa padanie zastavilo

anonym_84a467
Dnes o 09:53

Je to taký extrem, lebo vypadaju aj tie vlasy, ktoré počas tehotenstva nevypadali (vtedy si mala určite pekne huste vlasy). Ja som skusala revalid sampon a podľa mna celkom aj fungoval. Ale je to normálne, preto veľa mamiciek v tomto čase si striha vlasy dosť na kratko.