icon

Pozitívny rýchlotest na koronavírus

philis10
6. máj 2020

Ahojte.

Prosim vas, neviete ako to je, ak rychlotest na koronavirus ukazuje pozitivny vysledok, ale clovek nema ziadne priznaky, moze byt vysledok falosne pozitivny, alebo ukaze test pozitivitu aj ked je clovek bezpriznakovy ?

U nas v praci testovali obyvatelov domova rychlotestami, niektorym vysiel pozotivny vysledok, ale ani jeden z nich nema ziadne priznaky.

Minister zdravotnictva hovoril, ze rychlotest ukaze pozotivny vysledok, uz ked ma clovek dlhsie priznaky, tu nema nikto ziadny priznak, alebo su tie testy natolko nespolahlive ?

Strana
z2
fokuska
7. máj 2020

@philis10 A aky z toho urobili zaver, ze mate 7 pozitivnych a co? Ved tych by mali teraz otestova este vyterom, aby sa to potvrdilo alebo vyvratilo, nie?
Ci vas otestovali a nechali tak, ze tu mate 7 pravdepodobne pozitivnych a dovidenia? Snad vamodporucili dalsi postup, povedali co robit...?

janinah
7. máj 2020

Ja len dúfam,že máte tam schopné vedenie....pozitívnych otestovať ešte raz klasickými testami a správať sa k nim ako k ozaj pozitívnym,kým sa neukáže opak.

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
philis10
autor
7. máj 2020

@fokuska
@janinah ano samozrejme, tychto ludi budu testovat vytermi. Zatial su izolovani vo svojich izbach.

fokuska
7. máj 2020

@philis10 Tak to mate zatial ok, uvidite ake budu vysledky vyterov, ci sa to potvrdi ci nie. Zatial ako pise @janinah vsetky opatrenia akoby boli naozaj pozitivni.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
philis10
autor
8. máj 2020

Takze vsetci obyvatelia ktorim vysiel pozitivny rychlo test su po testovani vytermi negativni. Takze spolahlivost rychlotestov asi nic moc.

janka2273
8. máj 2020

@philis10 lenže tie testy testujú každé na niečo iné,či? Rychlotest hľadá protilátky ,cize
ak aj nájde,tak pacient mohol byť chorý kľudne aj mesiac dozadu a PCR test má hľadať zase stopy samotného vírusu,ktorý je teraz v tele 🤔 je v tom snáď rozdiel,či nie? Podľa mňa tie testy sú obe varianty len orientačné,lebo aj tie PCR dajú mnohokrát výsledok od buka- do buka🙄

hettinka
8. máj 2020

@philis10 a sú v tých štatistikách pozitívnych? Možno preto je dnes 99 vyliečených..,

Strana
z2