Prečo cítim nadmernú únavu bez príčiny?
Ahojte, zhruba od polovice augusta cítim veľkú únavu. Ale takú, že poobede až padám na hubu. Teraz by som len ľahla do postele a spala. Dala som si urobiť komplet vyšetrenie krvi, mám v poriadku železo, TSH, nemám zápal, krvný obraz v poriadku, cukor v poriadku, moč takisto, aj obličky, pečeň apd. Naozaj netuším, prečo je to tak a čo s tým môžem robiť. Keď som to spomenula obvodnej, tak že sú všetci unavený a mám sa vyspať... chodím spať okolo 22,00 a vstávam ráno o 06.30h. Neviem, čo mám s tým robiť...
Skleróza multiplex alebo iné autoimunitné ochorenie?
@anonym_autor gastroskopiu ti robili? Najpresnejsi je aj tak dychovy test... Lebo ci z creva alebo aj zo zaludka, zrovna sa moxe zobrat vzorka z nepostihnuteho miesta...
Ale potom uz fakt neviem, chrbat ta nebolieva?? Lebo ak ano, este moze byt, ze ti to robi chrbtica, ze zle spis a mozes spat, kolko chces, nepomoze ti to...
@anonym_71dc70 mala som všetky testy, ktoré sa dali - u alego krv a dychovy test, u gastro gastrokopiu a kolono.
@anonym_autor už sa skracujú dni a prichádza jesenný spleen.Uz som unavená či ráno, alebo večer.Daj si skontrolovat zásoby zeleza ferritin nie iba hemoglobín.Digitalny detox a pohyb, pitný režim, zlá strava, candida?Radosť v živote?
@anonym_3303d8 čítate o tom, čo píšem ľudia?
@anonym_autor Nemusíš byť prchká. Snažia sa ti pomôcť.
@anonym_autor Nemusíš byť prchká. Snažia sa ti pomôcť.
@anonym_a5d789 ale keď musím 250x vysvetľovať... myslíš, že sa mám na to náladu? Som naozaj unavená, všetko píšem vo svojom príspevku aj v komentároch nižšie a namiesto rady dostanem 250x otázky, či mám ok toto alebo toto. Keď o tom píšem.
@anonym_autor skleróza multiplex?
@anonym_a5d789 ale keď musím 250x vysvetľovať... myslíš, že sa mám na to náladu? Som naozaj unavená, všetko píšem vo svojom príspevku aj v komentároch nižšie a namiesto rady dostanem 250x otázky, či mám ok toto alebo toto. Keď o tom píšem.
@anonym_autor Rozumiem, ale tu na obyčajnom fóre ti nikto nie je povinný poskytnúť poradenstvo, je to dobrovoľné a nie každý má popri rodine a práci čas čítať všetko. Ale vôľu majú a to si treba ceniť, našli si chvíľu pre úplne cudziu osobu - teba. Napriek tomu že si unavená a nemáš na vysvetľovanie energiu, ťuknúť do klávesnice krátku odpoveď určite zvládneš. Trpezlivosť. Držím palce, aby sa prišlo na to, čo to spôsobuje a tvoj zdravotný stav sa zlepšil. Tiež som zažila obdobia extrémnej únavy, z dôvodov ktoré u teba vylúčili, nie je to nič príjemné ak má človek fungovať doma i v práci.
psychika
@anonym_autor 4 roky som unavená, bola som všade , niekoľkokrát. Niekedy lepšie, niekedy horšie. Keď nespím cez deň po práci, vypne ma okolo 19:30
@anonym_autor tak, keď nevedia lekári čo chces od nás?Každý tu napisal čo vedel.Mozno ťa vyčerpáva práca, alebo tvoj životný štýl.Chod spať o 20 a zmeň čo sa zmeniť dá.
mala som to tak isto, zistila som, ze mi chyba dopamin, jeden let do tepla a k moru a bolo po unave, horsie, ze doma je to uz zase ako bolo 🤐
Baví ťa život?
A nemala si nedávno nacucnuteho kliešťa?
@1babajaga1 neviem vobec o tom, ze by som mala kliesta posledne roky.
@anonym_autor robis pracu, ktorá ťa baví, nevyčerpáva ťa?mas vzťah?
@anonym_autor robis pracu, ktorá ťa baví, nevyčerpáva ťa?mas vzťah?
@anonym_3303d8 mám vzťah, fungujúci, máme sa naozaj veľmi radi. Mám super prácu, veľmi ma baví, som tam už viac ako dva roky. Mám fungujúce rodinné a priateľské vzťahy, dostatok sociálneho kontaktu, fyzickej aktivity - šport, dostatok spánku - 8-9h, dostatok živín, proteínov, ovocia, zeleniny.
@anonym_3303d8 mám vzťah, fungujúci, máme sa naozaj veľmi radi. Mám super prácu, veľmi ma baví, som tam už viac ako dva roky. Mám fungujúce rodinné a priateľské vzťahy, dostatok sociálneho kontaktu, fyzickej aktivity - šport, dostatok spánku - 8-9h, dostatok živín, proteínov, ovocia, zeleniny.
@anonym_autor tak sa nepozoruj😆
@anonym_autor tak sa nepozoruj😆
@anonym_3303d8 bola som teraz cvičiť, padala som na hubu. Nevládala som ani základné cvičenia, čo som predtým robila 5 opakovaní. Vydržala som cvičiť iba 30 minút. Normálne cvičím 60minút plus 10 min strečing.

@anonym_autor už sa skracujú dni a prichádza jesenný spleen.Uz som unavená či ráno, alebo večer.Daj si skontrolovat zásoby zeleza ferritin nie iba hemoglobín.Digitalny detox a pohyb, pitný režim, zlá strava, candida?Radosť v živote?