Prečo maminky po pôrode často zabúdajú?
Ahojte som 6 týždňov po pôrode. Hrozne zabúdam. Kde som dala cumel, nevyberiem Sušičku, kde som položila bavlnenu plienku.. No masaker. Začínam sa báť že som debilna..🥴
@eliska13 No to muselo byt tiez neprijemne. Ja som inak tiez pocula zo zaciatku plac, ktory nebol. Za mna tie prve mesiace bol fakt taky prepnuty stav. Myslim, ze je to jeden z dovodov velkej unavy pri malom babatku, ktore sice vela spi, nikam neodide, nic nevymysla, nepodnika...ale nervy matky su nasponovane.
@andreatytler odpisem akoby tebe, ale samozrejme aj pre inych: ja ked som si vsimla tieto poporodne demencie, trochu som sa bala, lebo pracujem ako it analytik a teda hlavne mozgom...tiez navratu po 3r do prace z uplne ineho rezimu...ale musim za seba povedat, ze sa to upravilo ako maly rastol a hlavne ked zacal spat celu noc...mozog si potrebuje proste oddychnut a nebyt furt v strese ze ci je dieta ok, tam sa zrejme prepina do pudoveho rezimu
Zažila som tehotensku demenciu. Ja som sa hanbila aj vojsť do obchodu a platiť hotovosťou lebo som absolútne nebola schopná pochopiť, že koľko to odo mňa na pokladni pýtajú. Také vypočítať, že 2+2 ani neexistovalo, v hlave tma proste. Prešlo to po pôrode, keď som začala viac spávať ale trvalo to zo rok určite aj po pôrode.

Toto zabudanie a celkove spomalenie myslenia akoby mal clovek o koliesko menej zacina uz v tehotenstve. Na Slovensku sa o tom velmi nehoviri usudzujuc podla tohto fora. Tu kde zijem je "pregnancy brain" velmi bezny pojem a fakt.
U mna to prislo az po porode... ale ze hrozne zatmenie mozgu. Uz je to 5 rokov a uz som prestala verit ze sa to zmeni a naucila som sa s tym zit. Je to uspech ak si spomeniem na muzove narodky. Celu kopu darcekov som poschovala a doteraz nenasla. Najhorsie je to v praci. Co si nezapisem, to okamzite zabudnem. Precitam si mail a aby som nan odpovedala potrebujem si otvorit urcity subor. Ako sa preklikavam k tomu suboru zabudnem co vlasne chcem otvorit (normalne mi stacia 2 sekundy).
Ale ziskala som uzasnu schopnost chytit padajuce veci. Som rychla a pohotova ako ninja.😀