icon

Prečo sa mi večer opúchajú členky?

11. sep 2026

neviete, z coho moze byt, ze vecer mam clenky uplne naliate a ponozky mam otlacene do koze? rano po zobudeni nic, nohy normalne. sedim dost v praci, ale nie cely den. zatial som to neriesila, len uz si to vsimam skoro kazdy vecer.

biba_18
11. sep 2026

vek?

anonym_7ca883
11. sep 2026
@biba_18

vek?

@biba_18 39, o par mesiacov 40

biba_18
11. sep 2026

no a to už môžu nastávať hormonálne zmeny - treba sledovať stravu…
nevravím že vylúčiť soľ - ale už dávať pozor na údeniny, ultraspracované potraviny, syry, fastfood, a bohužiaľ aj na sladké…
takže skúsiť sledovať stravu, piť veľa vody, pridať prírodné diuretiká (uhorky, zeler), zdroje draslíka a horčíka (banány, avokádo atď..), k tomu nejaké cvičenia na rozprúdenie lymfy a pridať lymfodrenážne masáže…
nohy večer vyložiť a oprieť o stenu…

andreatytler
11. sep 2026

@anonym_autor ak si to takto predtym nemala a je to nove, tak by som isla k lekarovi. Asi sa ti z nejakeho dovodu zadrziava voda v tele. Mozes mat problemy s oblickami. Alebo s krvnym obehom.

anonym_af9c42
Včera o 05:09

@anonym_autor vek, choroby, liecis sa na nieco, ake lieky pravidelne uzivas

amazonka13
Včera o 06:31

Počas dňa, aj v práci vykladaj niekoľko krát nohy na stoličku - vyššie ako srdce 15 min. Skontroluj, či veľa nesolíš.
Niekoľko krát denne sa postav, poprechádzaj sa.
Nenos ponožky s tesnou gumkou.
Večer ponor nohy do lavóra s vlažnou vodou 15 min. - v nej rozpusť 1 malú lyžicu soli - potom nohy umy- nenechávaj soľ na pokožke.
Pi dosť vody, aby sa odplavovali toxíny z tela.

anonym_157800
Včera o 08:55

Je to teplom (leto), vekom a vahou. Mas nadvahu? U mna s 14 kg nad boli opuchnute nohy, po schudnuti na optiamlnu vahu to prestalo, aj tlak sa znizil

forest1234
Dnes o 08:33

K tomu, co uz tu padlo, este jedna vec, ktoru stoji za to sledovat: je to na oboch nohach rovnako, alebo len na jednej? Obojstranny opuch vecer pri sedavej praci je casto len ziolova nedostatocnost - kompresne podkolienky na den v praci tam vedia pomoct viac nez cokolvek ine. Ale ak by niekedy opuchla len jedna noha nahle a viac, to uz je dovod ist k lekarovi hned, nie cakat.