icon

Prečo si dospeláci nečistia zuby?

24. nov 2021

Prosím vás, prečo tak dospelí ľudia zanedbávajú svoje zuby? Nejde tu o nechodenie k zubárom, ale o obyčajné čistenie. Niektorí sú tak hnilí, že ani obyč.kefku nepoužijú... Nehovoriac o medzizubnej kefke.. Naozaj to nechápem a rozum mi to neberie.
Keď mi povie 30 ročný človek, že nikdy nebol na dentálnej hygiene, nepozná jednozväzkovú kefku, naozaj neviem čo si myslieť.
Pritom zuby nemajú byť zdravé len kvôli estetike... baktérie zubného kazu cestujú krvou po celom tele, vedia vyvolať aj zápaly srdcového svalu.. Takže, prosim, napíšte mi tu dôvody, prečo si nečistíte poctivo zuby, vrátane medzizubných priestorov . Ďakujem

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
24. nov 2021

@wilkova tak toto je úplna pravda. Najma ten stav záchodov. 🙈 To je riadna hanba..

slniecko66
24. nov 2021

Veď ti povedali ich dôvod.... mala si sa ich opýtat,že im neveríš a prečo ťa klamú 😂😂😂😂😂

slniecko66
24. nov 2021

@bambulienka25 po tomto komemtáre pani autorka sa bude ešte dlho trápiť 😂😂😂😂😂😂😂

michaela789
24. nov 2021

@zirafienka ak mi táto diskusia niečo dala, je to slovo "hniliak". Ďakujem, mega sa smejem na tom 🤣🤣🤣

autor
24. nov 2021

@slniecko66 ale budem 🙂

autor
24. nov 2021

Na to, že je to pre vás zbytočná tema, tak ste sa dobre rozohnili.. To ma vedie k otazke.. Prečo vás to tak vytočilo? Prečo ste si aj vy nepovedali "ži a nechaj žiť" a odišli by ste bez reakcie? 🤔 hmm

ella_price
24. nov 2021

@bambulienka25 To si ani nemala písať, lebo za dva dni tu bude nová diskusia 'Prečo si niektoré dospelé ženy často nemenia menštruačné vložky?' 😂 😂

miskaska
24. nov 2021

Neviem, cistim si rano aj vecer. Odkedy som vymenila zubara a po RTG mi nasiel hlboke mezizubne kazdy, kazdy vecer si poctivo umyvam medzizubnou kefkou, šabličkou a potom normalnou kefkou s pastou. Tak dva krat do tyzdna pouzivam aj jednozvazkovu kefku. Ja mam dost hrozu, ze pridem o zuby casom...velmi to nechcem.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
slniecko66
24. nov 2021

Mňa to nevytočilo len sa zabávam. Som rada, že nemám potrebu riešiť a zaoberať sa tým čo robí Fero po nociach. Či si kúpil dnes kefku a použil ju 😂
Ja som ti skôr chcela ukázať, že ked ta niečo tak veľmi trápi rieš to s osobami v tvojom okolí a nepýtaj sa na koňovi hlúposti..

kkovacovak
24. nov 2021

@bambulienka25 no ale tým pádom si moderná eko friendly žena...nemíňaš vodu 😄 spasíš svet. Možno takto zmýšľajú aj ľudia o ktorých hovorí autorka 😄

autor
24. nov 2021

@miskaska Toto vacsinoi ludi nakopne. A zvacsa po tom, co vymenia zubara a on im urobi RTG a zrazu zistia, ze predosly zubar zanedbal preventivky :( To chapem, nebojte sa, zuby vam ostanu

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
ella_price
24. nov 2021

@bambulienka25 Takzvaná eko bio raw vegan hippie žena 😂😂😂

maximilie
24. nov 2021

Co zuby, niekto ani ruky.... ani po WC. Už sa mi stalo, že som bola na návšteve a mydlo ani nemali!!!
A jednozvazkovu kefku ani medzi zubnú kefku som nikdy v živote nepoužívala a nemám ani jediný zubný kaz. Pre mňa je to úplne zbytočnosť a ja zas nepochopím, načo to niekto používa. Ja mam kvalitnu pastu, kefku na prízemí aj hore aj v každej kabelke a umývam si zuby po každom jedle.
Dôležitá je technika.
Keď vidím ako si niekto čuchá z prava do ľava, mam dosť.

miskaska
24. nov 2021

@maximilie ja mam teda zuby dost natesno (nosila som strojcek) a medzizubne kazy sa mi porobili. A teda, ako som si zacala cisitit medzizubne priestory, tak to nebolo velmi prijemne a krvacali mi dasna. A to bolo vsetko preto, ze som tam mala plak a tym padom sa to tam aj zapalilo. Nuz, som uz mudrejsia a snazim sa si zuby vycistit, co najdokladnejsie.

janetinka27
24. nov 2021

my ti nemozeme odpisat preco si necistime, lebo my si cistime 😂

maximilie
24. nov 2021

@miskaska no máš prekrásne zuby 😁 fakt!!!
Možno to je blbosť, len ja mam v hlave, že keď si tam urobím medzery s medzizubnou tak sa mi tam bude dostávať jedlo a skôr sa mi začnú robiť kazy 😅😅😅
A tak mam dobrý pocit, že sa tam nič nedostane 😅
Ale ja si chodím preventívku fakt len posedieť na 5 min. Skontroluje, odstráni zubný kameň, a idem domov.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
3vita
24. nov 2021

Veď sa opýtaj ich. Ako mi máme vedieť aký majú na to dôvod? 😀😀

sashabb
24. nov 2021

Tak sa priznávam, že som nikdy nebola na dentálnej hygiene. 🙈 prečo aj? vieš vôbec ČO sa robí na dentálnej hygiene? tam chodia ludia, ktorí dané ošetrenie potrebujú. Napríklad aj preto, lebo si poriadno nečistia zuby. Takže?

ninusa221
24. nov 2021

Aj keby si ich ludia neumyvali 15 rokov a v živote neboli u zubára tebe to može byť u pi*í kto čo robí.

miskaska
24. nov 2021

@maximilie tak strojcek som mala v puberte. Aj ja som chodila k zubarke na par minut, obcas maly kaz a u druheho zubara po RTG som si par krat posedela 1,5 hodiny kym mi jeden urobil. Kedze kaz bol uz tesne pri tom kanaliku, cize v hre bolo aj vyberanie nervu 😨 A teda boli asi 3 taketo kazy.

evica17
24. nov 2021

@nelca0510 ja si cistim poctivo kazdy den, pouzivam.medzizubnu kefku, zial zuby sa mi kazia, vraj je to.aj genetikou (sestra tomu vela nedava a ma zuby zdravsie ako ja )

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
beata_k
Odpoveď bola odstránená
kikus7
24. nov 2021

Len 5 minút nikdy nečistím večer. Lebo medzizubná, klasická/sonická, jednozväzková kefka, niť, prípadne ešte ústna sprcha a ústna voda. Niekedy gél. Toto sa za 5 minút rozhodne nedá stihnúť. Aj odborníci vravia, ze také dôkladné čistenie je aj 20 minút. Uz len to by ma trápilo koľko a ako si iní čistia svoje zuby. 😉 A stav zubov závisí aj od stravy. Niekto nemusí mať kazy ani vtedy, keď si nečistí. Raz som o tom čítala článok s jedným biochemikom či aký to bol presne odborník. I keď takých ľudí je pomenej.

ivkazba
24. nov 2021

Nuž, keď sa nebudeš stretávať s humusákmi, tak nebudeš musieť riešiť takéto problémy. Ja vo svojom okolí nepoznám nikoho takéhoto, kto sa nevenuje vlastnej hygiene.

autor
24. nov 2021

@sashabb tak to sa riadne pletiete.. 🙈