icon

Predčasná menopauza namiesto potvrdenia tehotenstva

primadonagirl
9. apr 2019

Mešká mi menstruácia a tak som zašla k lekárke.Očakávala som že mi potvrdí tehotenstvo.Pýtala sa ma na ťažkosti a tak...Pribratie a návaly tepla...Vzala mi krv a predbežne z toho vyhodnotila predčasný prechod.Samozrejme som zostala riadne zaskočená a aj smutná.Má niekto takyto problém?Rada podiskutujem.

Strana
z3
ritter
3. máj 2019

@gabrielkaa aj mne sa to zda strasne skoro.idem sa objednat k endokrin.nech mi urobi testy na hormony.lebo ta moja gynek. mna asi uplne odpinkala.

olivia_0309
3. máj 2019

@primadonagirl Boze, dievca mrzi ma to ze ta takto lekarka zaklincovala...Ja mam teraz 29, no v januari som mala este 28, ked som bola na preventivke s tym ze sa uz snazime aj o babo,tak vi je vsetko ok.Spomenula som ze som pribrala posledne dva-tri roky dokopy asi 8kil a ze asi tak nieco viac ako rok mavam navaly tepla a nocne potenie a ze sa mo skratila MS,chodi ale pravidelne len je slabsia a trva tri dni. Lekarka sa zhrozila,vzala krv a na druhy den mi volala ze je to predcasna menopauza!!! Boze v 28??? ako to? Hormony cele zle: zvysene FSH, TSH, nizke AMH-0,6 a vysoky prolaktin...Ale nevesaj hlavu dievca,kup si Gynex kvapky, Alchemilku, Vitex,Kotvicnik, Dong Guej, proste nieco prirodne co ti vyrovna a ustaly hormony. Po dvoch mesiach sa mi to zlepsilo,lekarky -gynekologicka aj endokrinologicka len kukali! Znizili sa mi vysoke hodnoty hormonov ktore signalizovali predcasnu menopauzu. Tym ze MS mi chodi pravidelne (25az35dni) a estrogeny mam vysoke tak mi predcasnu menopauzu vylucili. Ale podotykam,ze najprv urobili kompletne dva hormonalne profily a absolvovala som vysetrenie u endokrinologicky. Isto to nebude take zle a mozno to nebude ani predcasna menopauza. Ako tu dievcata pisu, mozes mat PCOS a preto MS nechodi pravidelne...dosledkom toho je aj hormonalna nerovnovaha,ktora ti simuluje priznaky prechodu. Podla mna to je urychleny zaver a ty si sa samozrejme vystrasila...presne tak ako ja,ale neboj. Chod si dat urobit HP aj k endokrinologicke a uvidis! Drzim prsty🍀🍀🍀

laskonka80
17. máj 2019

@silesias Ahoj, ja mám tiež podobný problém, máš normálny cyklus? Ja 2 mesiace napríklad nič, potom mám aj 2 týždne slabé špinenie kým príde menštruácia.

laskonka80
17. máj 2019

@olivia_0309 Ahoj dávala si si všetky spomenuté doplnky? V akých dávkach prosím ťa?

silesias
17. máj 2019

@laskonka80 mne to až tak neblbne. Áno zvykne mi meškať aj dva týždne, potom mám cyklus po troch týždňoch. Krvácanie mám väčšinou 4dni. Niekedy je spojenie pred aj týždeň. Je to také zvláštne mňa veľmi hnevá že je to nekontrolovateľne. Hlavne tie návaly potenia a zmeny nálady mňa veľmi hnevajú. Čert ber tých +10kil.

martusianka78
8. júl 2019

@primadonagirl ahoj mne predcasnu menopauzu diagnostikovali prve minuly tyzden menzes som mala naposledy 22,2,2019, a budem mat 41rokov....

majkaocka
16. dec 2021

@bucko555 tak skoro juuj a to si mala nieake priznaky ?

bucko555
16. dec 2021

@majkaocka nechodil mi menzes začala som mávať návaly potom e začali riešiť bábo keďže prirodzene sa stále nedarilo a tam sa na to prišlo na hormonálnom vyšetrení

scorpionflower1
16. dec 2021

@primadonagirl osobne nie, ale dve zeny z rodiny, obe tesne po 40. Ja mam tiez 34 a tak isto mi to hrozi, mam nizku ovarialnu rezervu. Mam jednu dceru, dalsie dieta uz asi nebude.

scorpionflower1
16. dec 2021

@olivia_0309 a nebolo to tou stitnou zlazou? Inak AMH som ja mala 1.0 uz pred 4 rokmi a otehotnela som na 1x. Gynoska ma s tym totalne vystreaovala lebo mi robila horm profil este pred tym ako sme sa zacali snazit. Stale mam menzes pravidelny a slaby ho mam uz 8 rokov a vobec nic to neznamenalo, otehotnela som bez problemov. Ja som mala ale ostatme hormony ok.

scorpionflower1
16. dec 2021

@maminuska ja tiez pocuvam, ze je to geneticke z kazdej strany. U nas sa to ale nepotvrdzuje - moja mama mala menzes do 52 rokov a moja sestra uz v 41 ho nema, tak isto mne to hrozi, lebo mam nizku ovarialnu rezervu. Sesternica mala tiez predcasny prechod a jej mama mala prechod az v 55 r. Vraj je to aj zivotnym prostredim.

miminkova
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3