Preplatí poisťovňa ošetrenie kazov po vynechanej preventívke?
Dobrý deň, prosím minulý rok som premárnila preventívnu u zubára. Mne to úplne netrklo v hlave 🫣 dnes som bola a našiel mi dva kazy, preplatí mi to poisťovňa? Dôvera
Nie.Podmienka aspoň nejakého preplatenia je preventívna prehliadka rok pred
@klarissa25 takže poisťovňa neprepláca vôbec nič?
@kehlani13 nie.
@kehlani13 nie platis vsetko v plnej sume ako samoplatca bez ucasti poistovne
@gemerka17 pár drobných? Keďže pôjde ako samoplatca môže rátať okolo 70-100€ za jeden.
@elanor
@lucia147852
Pani je velky odbornik vo vsetkom preto takto mudro poradila aj teraz 🙂
@azzflo nepreplaca nic
Ani par eur, vsetky poistovne, minuly tyzden som bola u zubara a jeden pan boo presne v tejto situacii, zubar mu to takto vysvetloval- nepreplacaju poistovne nic, za jeden kaz od 60€ a vyssie podla toho ake zuby, zubar mu robil dva platil 155€
Ucast poistovne az od roku 2026, kedze preventivnu mu uz spravil
Skúsenosti z dentálnych kliník v Bratislave - na plne súkromnej klinike paradoxne platím niekedy ešte menej ako som platila na klinike s účasťou ZP. Jediný rozdiel bol v tom, že za PP som neplatila, avšak nebola urobená pod mikroskopom a RTG som platila aj tak.
@taktotedanie ucast poistovne v tomto je stale…samozrejme musi byt zubar zazmluvneny. Minuly rok zrusili benefity nad ramec…
@klarissa25 zubar ma zazmluvnene vsetky poisťovne
Ziadna spoluucast, platil si vsetko pan ako samoplatca sedela som hned vedla v kresle
@taktotedaniea v tom pripade neplati uplne plnu sumu za ukon… niekedy to robi rozdiel par eur niekedy viac. Zalezi aky ma cennik konkretny zubar
@doriiis
@elanor baby, ešte raz to vysvetlím. Ak je zubár zazmluvneny a teda preventivka bola urobená, tak mu poisťovňa za danú plombu zubárovi niečo zaplatí zväčša to 10 - 15 eur, plus niečo za anestezu. Záleží ako si to vykaze. Zvyšok si platí pacient, to koľko už pacient zaplati navyše záleží na zubárovi aký si nastaví cennik, môže to byť par desiatok eur aj 100 eur, všetko záleží od zubára. Presne z tohto dôvodu je veľmi veľa zubárov nespolupracucich s poisťovňou, lebo proste sa im neoplatí hrať s papiermi kvôli fakt par drobným.
Ten doplatok je tak smiesny ze sa ti na tu preventivku ani neoplati brat volno viac budes v škode za neodpracovany den ako realne usetris za blombu po absolvovani prevventivky..ak teda nechodis do specialneho dentalcentra ale bavime sa o klasickom zmluvnom zubarovi.
@gemerka17 no nie je to 5-10 eur na plombu co preplatí poisťovňa ale zase to nie je ani žiadne terno. Inak by sa im na čele poisťovne vykaslali všetci, pretože je s tým viac roboty ako úžitku. Lebo niečo je len deň rozdiel a je problém, poisťovňa to posiela na opravu, treba vedieť co preplatí a co nie.
A keďže si nemala v roku 2024 prehliadku budeš platiť tento rok ako samostatca a keď máš tento rok tak budúci už s poisťovňou
@kehlani13 mne to pride ze nie...

Tento rok si hradis vsetko sam co sa tyka zubara