icon

Príznaky depresie alebo začiatky schizofrénie?

25. jún 2026

Dobrý večer,
chcel by som sa obrátiť na Vás, či máte skúsenosti s podobnými príznakmi. Už mesiace bojujem so suicidálnymi tendenciami (niekoľko pokusov obesiť sa), sebapoškodzovaním a inými príznakmi úzkostí a depresie. No posledné dva týždne sa mi stáva, že počujem, ako na mňa volá člen rodiny, no v skutočnosti ma nikto nevolal. Tiež mám zvláštny pocit, že v najbližších dňoch alebo v týždňoch zomriem. Chcem sa preto spýtať, či má niekto skúsenosti s podobnými príznakmi pri depresiách, alebo už ide o počiatky schizofrénie (môj otec sa 25 rokov lieči na schizofréniu).
Viem, že to nie je prioritne otázka pre toto fórum, ale potreboval by som odpoveď, lebo sa strašne bojím, že okrem iných psychiatrických diagnóz budem trpieť aj schizofréniou.
Podľa psychiatričky je môj stav natoľko akútny, že mi dala termín vyšetrenia na 18. augusta. So psychologičkou sme riešili otázku hospitalizácie, ale jednak by ma rodina nepustila do nemocnice pred polovicou júla, jednak, po mojich skúsenostiach, začínam pochybovať, či by mi pomohla nejaká liečba. Pracoval som na sebe, ale jedine to viedlo k môjmu absolútnemu psychickému vyčerpaniu.
Vopred ďakujem za odpoveď.

Strana
z2
ameixa
26. jún 2026

a co si studoval, aku oblast?

autor
Včera o 00:18
@ameixa

a co si studoval, aku oblast?

@ameixa Na bc. štúdiu neučiteľskú kombináciu filozofia - história, na mgr. štúdiu jednoodborovú históriu som zameraním na Novšie dejiny (19. a 20. storočie).

Strana
z2