Problémy s dýchaním počas spánku
Poznáte niekoho kto ma problém s dýchaním ked spi a to kvôli tomu, ze sa mu zatvori alebo teda samovolne zaklopi táto zaklopka co je na obrazku? Ja som z toho dosť nechapava. Ale teda človek sa az strhava zo spanku a realne je pocut, ze sice vzduch taha ale cez krk neprejde dalej. Vie niekto k tomu problému nieco viac? Da sa to riesit?

obrázok nie je priložený. a áno, stáva sa to, niekto kvôli tomu chrápe a niekto kvôli tomu má zástavu dychu. volá sa to spánkové apnoe
obrázok nie je priložený. a áno, stáva sa to, niekto kvôli tomu chrápe a niekto kvôli tomu má zástavu dychu. volá sa to spánkové apnoe
@biba_18 uz som ho pridala. Trosku mi to trvalo. No a co s tym? Ved sa moze zadusit ak sa na to nezobudi.
ako sa to rieši?
1. zmena životného štýlu: schudnúť, prestať piť alkohol, nebrať prášky na spanie, nefajčiť alebo obmedziť fajčenie, cvičiť ...
1 a pol - nespať na chrbte - aj keď to nie vždy človek vie ukočírovať
2. ak je to už vážnejší stav, to už povie lekár ...
ako sa to rieši?
1. zmena životného štýlu: schudnúť, prestať piť alkohol, nebrať prášky na spanie, nefajčiť alebo obmedziť fajčenie, cvičiť ...
1 a pol - nespať na chrbte - aj keď to nie vždy človek vie ukočírovať
2. ak je to už vážnejší stav, to už povie lekár ...
@biba_18 čakajú ho este ďalšie vyšetrenia aj nejaky prístroj bude mat zapozicany na meranie. A potom asi bude vediet viac. No za mna je to dost vazne. Deje sa to aj ked lezi na boku. Nie je tam obezita. Ale to fajcenie ano.
chrápanie nie je sranda, naozaj to treba riešiť ...
ale zadusiť sa nezadusí, telo má obranné mechanizmy ... len je to nebezpečné na srdce a celkovo organizmus, lebo sa vyplavuje veľké množstvo stresových hormónov ...
chrápanie nie je sranda, naozaj to treba riešiť ...
ale zadusiť sa nezadusí, telo má obranné mechanizmy ... len je to nebezpečné na srdce a celkovo organizmus, lebo sa vyplavuje veľké množstvo stresových hormónov ...
@biba_18 dakujem za odpovede. Dufam, ze lekar na nieco pride ako to vyriešiť. Neviem ci sa to operuje alebo co. Viem, ze je možné dostat kyslikovu masku avšak to by asi tento problém nevyriesilo kedze ma uzatvorene dychacie cesty.
@kikush182329 áno, aj sa to operuje ...