icon

Problémy s trávením, bolesť čriev, neobvyklá stolica

13. mar 2026

Dobrý deň, chcem sa opýtať máli ste niekto podobné problémy a príznaky ako ja? Už cca 2 a pol mesiaca ma trápi bolesť brucha - čriev, ktorá nie je stála a vždy sa objaví inde ( v hrubom čreve, inokedy nad pupkom, v rebrách a podobne ) , je bodavá, niekedy kŕčovitá a je každodenná. Nezávisla od stravy, skúšala som dietu nepomohlo, nejem moc koreňené jedla, aj s cukru - sacharidov som ubrala dosť. Pocitujem celkovo diskomfort, tlak v rebrách. Nafukuje ma, občas mám zvyšenú plynatosť a niekedy skoro vôbec nič, grgá sa mi niekedy viac a niekedy menej po jedle, ale grgá sa mi aj nalačno, občas počuť prelievanie čriev, grúlenie, schudla som, mám celkom rýchly hlad a občas pocitujem plnosť čriev, nevoľnosť/ťažobu. Stolica je svetlejšia hnedá, niekedy mi príde do žlta, strieda sa kašovitá stolica, niekedy normálna spolu s kašovitou a niekedy úplne normálna, ale vždy mi príde veľmi leská a je jedno či je kašovitá alebo normálna. A je len raz do dňa, alebo sa stane že deň - dva nejdem na záchod, prípadne za jeden deň idem dva-krát. Čo ma desí je že sa v nej objavujú čierne malé bodky ako je mak, alebo pomletá káva, niekedy je ich viac inokedy menej a aj hlien na papieri.
Brala som cca mesiac a pol probiotiká, teraz som ich vysadila 3 dni dozadu.
Mám za sebou krvné testy - normalne, sono brucha v poriadku a gastroskopiu ( čakám na výsledky ).

Strana
z2
dennissa16
13. mar 2026

@anonym_autor schudla si nejako rapídne?

motylik2559
13. mar 2026

@anonym_autor Ahoj, podla opisu mi to pride ako problem so zlcnikom, kedze mas svetlejsiu a mavas aj hlien na papieri. Z toho mozes mat aj nafukovanie, plynatost atd. Pripadne mozes mat problem kludne aj s dvanastnikom alebo pazerakom (suvisi so zlcnikom a zlcou). Tie male cierne bodky v stolici moze byt kludne krv. Rozhodne co najskor gastro vysetrenie-hadicu a bolo by dobre, keby ti spravili aj kolonoskopiu. Nech zistia ci nemas aj nejaky zapal v crevach napr. Ono toto traviace ustrojenstvo jedno s druhym suvisi a kedze si popisala viacero problemov, tak to ozaj moze byt cokolvek od zaludka az "po konecnik".

anonym_14d509
13. mar 2026

zlcnik ci pankreas...

anonym_3a1950
13. mar 2026

@anonym_autor ak máš zvýšenú plynatosť a grgáš, bolesti môžu byť spôsobené zo zastavených vetrov. Skús pridať do stravy probiotické potraviny - kvasenú zeleninu, kefír, biele acidko, alebo jogurt bez cukru... obsahujú tráviace enzýmy, kyseliny, probiotika.. podporia trávenie a mali by znížiť plynatosť...

autor
13. mar 2026
@dennissa16

@anonym_autor schudla si nejako rapídne?

@dennissa16 cca 2,5 - 3kg orientujem sa podľa váhy čo mám normálne, ale včera sa sestrička na gastre dosť zdesila keď ma videla ( z rodiny boli všetci vždy chudí za mlada, rýchly metabolizmus asi, takže keď schudnem, tak som ako kostra ).

autor
13. mar 2026
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, podla opisu mi to pride ako problem so zlcnikom, kedze mas svetlejsiu a mavas aj hlien na papieri. Z toho mozes mat aj nafukovanie, plynatost atd. Pripadne mozes mat problem kludne aj s dvanastnikom alebo pazerakom (suvisi so zlcnikom a zlcou). Tie male cierne bodky v stolici moze byt kludne krv. Rozhodne co najskor gastro vysetrenie-hadicu a bolo by dobre, keby ti spravili aj kolonoskopiu. Nech zistia ci nemas aj nejaky zapal v crevach napr. Ono toto traviace ustrojenstvo jedno s druhym suvisi a kedze si popisala viacero problemov, tak to ozaj moze byt cokolvek od zaludka az "po konecnik".

@motylik2559 na gastre a hadici ( gastroskopii ) som bola včera, vraj na pohľad všetko vyzeralo pekne, žiadne zmeny viditeľné, odobrali rovno aj vzorky na histológiu. Tiež som si zo začiatku myslela že žlčník, ale ten bol v poriadku na sone a krv tiež nič. Ja sa obávam či v črevách práveže neprebieha zápal🥲. Kolonoskopie sa bojím, ale ak nebudem mať navýber, tak budem musieť nabrať odvahu.

autor
13. mar 2026
@anonym_3a1950

@anonym_autor ak máš zvýšenú plynatosť a grgáš, bolesti môžu byť spôsobené zo zastavených vetrov. Skús pridať do stravy probiotické potraviny - kvasenú zeleninu, kefír, biele acidko, alebo jogurt bez cukru... obsahujú tráviace enzýmy, kyseliny, probiotika.. podporia trávenie a mali by znížiť plynatosť...

@anonym_3a1950 probiotiká som do teraz užívala, kapustu som skúsila a nebolo mi najlepšie po nej, bieli jogurt jem, ale bezlaktozový ( menšia záťaž na trávenie ).

danielahamar
13. mar 2026

Lepok, mlieko, vajicka, histamin

marca12
13. mar 2026
@anonym_autor

@motylik2559 na gastre a hadici ( gastroskopii ) som bola včera, vraj na pohľad všetko vyzeralo pekne, žiadne zmeny viditeľné, odobrali rovno aj vzorky na histológiu. Tiež som si zo začiatku myslela že žlčník, ale ten bol v poriadku na sone a krv tiež nič. Ja sa obávam či v črevách práveže neprebieha zápal🥲. Kolonoskopie sa bojím, ale ak nebudem mať navýber, tak budem musieť nabrať odvahu.

@anonym_autor Podla mna,ked si prezila gastro hadicu,tak kolonoskopia je oproti tomu nic. Ak mas strach,vedia vysetrit v narkoze. Urcite neodkladaj vysetrenie,nech sa co najskor zisti,co ti je a moze sa ti ulavit.

anonym_0c7c87
13. mar 2026

Laktozova intolerancia alebo SIBO. To prelievanie čriev a kolujuca bolesť by sedeli.

kristina2412
13. mar 2026

Skúšala si po jedle pancreolan?

lilinka76
14. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor kolonoskopie sa vôbec obávať nemusíš, dá sa robiť v analgosedácii, t.j. s liekom do žily, ja som prespala celé vyšetrenie. To horšia je tá diéta a pitie prehaňadla pred vyšetrením.

anonym_14d509
14. mar 2026

zlc moze byt aj pankreas problem, ten nie je na sone vidno, kedze je za zaludkom a hrubym crevom prekryty, na druju strahu krv si mala OK tak mam za to ze ti skontrolovali amylazy lipazy crp...to by si mala aj bolesti specificke.

autor
14. mar 2026
@danielahamar

Lepok, mlieko, vajicka, histamin

@danielahamar To ma tiež napadlo, ale zatiaľ z krvi vyšli všetky testy na intolerancie negatívne, uvidím ale čo víde zo vzoriek odobratých.

autor
14. mar 2026
@anonym_0c7c87

Laktozova intolerancia alebo SIBO. To prelievanie čriev a kolujuca bolesť by sedeli.

@anonym_0c7c87 SIBO mi napadlo tiež, ale nesedia mi tie bodky čierne.

anonym_47de07
14. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_0c7c87 SIBO mi napadlo tiež, ale nesedia mi tie bodky čierne.

@anonym_autor jedavas banany? ako moze to byt fakt obycajna plynnatost kedze vsetko ti vychadza negativne kombinovana s psychikou (najcastejsi psychosomaticky prejav je prave na traveni)

autor
14. mar 2026
@kristina2412

Skúšala si po jedle pancreolan?

@kristina2412 konkrétne pankreolan nie, ale z dr max ich Dr. Max Pancrezym, chvílu som ich len brala pretože mi potom začali tlaky a bolesť na pravej strane, ako keby v rebrách a trošku pod nimi. To sme ráno utekali na urgent, všetci z rodiny hovorili žlčník, ale ten sa nepotvrdil. Odvtedy som ich neskúšala.

autor
14. mar 2026
@lilinka76

@anonym_autor kolonoskopie sa vôbec obávať nemusíš, dá sa robiť v analgosedácii, t.j. s liekom do žily, ja som prespala celé vyšetrenie. To horšia je tá diéta a pitie prehaňadla pred vyšetrením.

@lilinka76 ďakujem, v analgosedácií som mala robenú gastroskopiu a teda nič si nepamätám, jedine čo viem vraj som sa neskutočne na všetkom smiala.😅 Tej prípravy sa tiež bojím.

motylik2559
14. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Kolono sa nemusis bat, v dnesnej dobe to robia setrnejsie a kludne aj s kratkym uspanim-ako trva zakrok, len vtedy treba, aby si isla s doprovodom. Neboj zvladnes to🤗 Hlavne, aby ti zistili co ti je. Drzim palceky a skore uzdravenie❤️

autor
14. mar 2026
@anonym_14d509

zlc moze byt aj pankreas problem, ten nie je na sone vidno, kedze je za zaludkom a hrubym crevom prekryty, na druju strahu krv si mala OK tak mam za to ze ti skontrolovali amylazy lipazy crp...to by si mala aj bolesti specificke.

@anonym_14d509 Tieto hodnoty boli troška zvyšené cca pred mesiacom a pol, ale vraj to je nič. Potom cukor 6,49 čo je zvláštne pretože ja som vždy cukor mala v poriadku.

autor
14. mar 2026
@motylik2559

@anonym_autor Kolono sa nemusis bat, v dnesnej dobe to robia setrnejsie a kludne aj s kratkym uspanim-ako trva zakrok, len vtedy treba, aby si isla s doprovodom. Neboj zvladnes to🤗 Hlavne, aby ti zistili co ti je. Drzim palceky a skore uzdravenie❤️

@motylik2559 Ďakujem veľmi pekne.❤️☺️

autor
14. mar 2026
@anonym_47de07

@anonym_autor jedavas banany? ako moze to byt fakt obycajna plynnatost kedze vsetko ti vychadza negativne kombinovana s psychikou (najcastejsi psychosomaticky prejav je prave na traveni)

@anonym_47de07 Áno, ale teraz ich chcem vysadiť, ale tie bodky som mala aj keď som banán nejdedla, no boli ich menej. Úprimne najradšej by som bola presne keby je to len plynatosť, alebo niaky parazit, SIBO, pretože zápalové ochorenie čriev nechce nikto...

anonym_47de07
14. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_47de07 Áno, ale teraz ich chcem vysadiť, ale tie bodky som mala aj keď som banán nejdedla, no boli ich menej. Úprimne najradšej by som bola presne keby je to len plynatosť, alebo niaky parazit, SIBO, pretože zápalové ochorenie čriev nechce nikto...

@anonym_autor ja mam chronicke ochorenie criev ale to by si nemala take dobre vysledky vysetreni ako mas ak by si to mala
tie cierne bodky su z bananov napr uplne normalna vec, mozno sa len prilis pozorujes

autor
14. mar 2026
@anonym_47de07

@anonym_autor ja mam chronicke ochorenie criev ale to by si nemala take dobre vysledky vysetreni ako mas ak by si to mala
tie cierne bodky su z bananov napr uplne normalna vec, mozno sa len prilis pozorujes

@anonym_47de07 Ak sa môžem spýtať ako vám to začalo? Počula som že mnohým tak nenapadne a až keď bolo zle až potom im zistili zapalové ochorenie. Je to celé u mňa zvláštne, človek sa bojí no.

anonym_3a1950
14. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_3a1950 probiotiká som do teraz užívala, kapustu som skúsila a nebolo mi najlepšie po nej, bieli jogurt jem, ale bezlaktozový ( menšia záťaž na trávenie ).

@anonym_autor len pre informáciu, pri fermentácii sa mliečny cukor - laktóza pôsobením baktérií mení na kyselinu mliečnu, preto majú kyslú chuť.
Podľa dobrých výsledkov si skôr myslím, že to môže spôsobovať nedostatok tvorby kyselín v žalúdku, alebo stres. Ak sa obávaš zápalu, nasaď protizápalovú stravu, aby si sa zbytočne nestresovala + magnézium citrát.

anonym_4fbff9
14. mar 2026

Ty sem nepíšeš minimálne tretíkrát s týmito istými problémami??? Ved uz si dostala odpovede. Vysledky mas v poriadku.

anonym_47de07
14. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_47de07 Ak sa môžem spýtať ako vám to začalo? Počula som že mnohým tak nenapadne a až keď bolo zle až potom im zistili zapalové ochorenie. Je to celé u mňa zvláštne, človek sa bojí no.

@anonym_autor mala som problemy so stolicou casto ma prehanalo (to znamena ze som sla napr 10 - 15 krat za den) bola som na preventive vysli mi zle hodnoty z krvi poslali ma na gastro, uz na sone videli problem urobili mindalsie vysetrenia plus z krvi mi vysli intolerancie a z dalsich vysetreni diagnoza, som na gastre dispenzarizovana, mam liecbu aj ked primarna liecba je dieta, dava sa biologicka liecba ale ty fakt nemas dovod to riesit, uprav si stravu zamestnaj si mysel niecim inym a nepozoruj sa tolko

taktotedanie
14. mar 2026

@anonym_autor alergie, intolerancie

anonym_39520d
14. mar 2026

Helikobakter

autor
27. mar 2026
@anonym_47de07

@anonym_autor mala som problemy so stolicou casto ma prehanalo (to znamena ze som sla napr 10 - 15 krat za den) bola som na preventive vysli mi zle hodnoty z krvi poslali ma na gastro, uz na sone videli problem urobili mindalsie vysetrenia plus z krvi mi vysli intolerancie a z dalsich vysetreni diagnoza, som na gastre dispenzarizovana, mam liecbu aj ked primarna liecba je dieta, dava sa biologicka liecba ale ty fakt nemas dovod to riesit, uprav si stravu zamestnaj si mysel niecim inym a nepozoruj sa tolko

@anonym_47de07 Ďakujem za odpoveď, toto ma veľmi mrzí, neprajem nikomu takéto problémy.😢Snažím sa na to nemyslieť, niekedy je to lepšie inokedy zasa horšie. ( Pardón že odpovedám až teraz😅 )

Strana
z2