icon

Psychické vypätie a zdravotné komplikácie po pôrode

Včera o 14:46

Ahojte. Potrebujem sa trošku posťažovať. Ale neviem kde začať ... ani či to vnimať ako psychické problemy.. mam skusenosť, už snáď so všetkým. Miestami sa cítim len ako taký hypochonder, chodia mrtvola.

Už dávnejšie som mala psychické problemy, ale zvladla som to prekonať.
Mala som potom dlho dlho veľmi dlho klud. A opäť to všetko začalo, postupne. Otehotnela som,. Po psychickej stránke najhoršie tehotenstvo. Ale za to uzasne deti, úžasný manžel (vtedy len priateľ) aj blízka rodina. Porodila som. Konečne prejde to. Malo sme nejake tie starosti, nemyslim o dieťa, manžel v období prekonal ťažku operaciu. Všetko sme to spolu zvládli. Vsetko bolo super, tak na 90% super. Nikdy nie je na 100%... ale .. no a postupne to začalo.. veľmi som pribrala v priebehu par mesiacov.. zvyšené hodnoty ŠŽ .. malo vitaminu B12.. chodila som na injekcie. Menstruacia mi skakala raz tak raz onak .. ta neskutocna unava vycerapenie... po douzivani injkcii som mala pocit, ze ide vsetko do normalu ..ale nie .. pms pms pms .. nazov by mali premenovať na utrpenie ženskych dní užd .. to je neskutocne .. ale dnes mozem povedať ze to nie je len pocas pms uz je to aj ine dni ... mam problemy z krcnou chrbticou, migreny , zatinanie sanky bolest v celej tvari, doslova ma zuby bolia krk neviem udrzat hlavu ..

autor
Včera o 14:52

Porkacovanie...
Boli ma krk, sem tam citim hrcku v krku, momentalne nie... teraz zas citim tlak pod okom, pod ušami .. krcna chrbtica co vsetko ako vie este narobit ? Psychika ppd bod mrazu .. preplacem aj cely den, zo strachu, veď predsa mam deti .. ktore nesmu ostat bez mami .. nemozem umriet.. bojim sa smrti .. chcem vidiet deti vyrastat a nechcem samu seba pochovat zaživa.. ale co je najhorsie ? To hlupe googlenie .. tam ma zaboli googlim.. verte mi ze od zufalstva som aj s chat gpt pisala aj ta mi nepriamo naznacila ze nemam googlit a ze som hlúpa... a preco toto musim zazivat... moze ma az takto ta chrbtica doslova nicit? Zijem len v strachu ...
Ale musim povedať.. u dr som bola .. aj u psychologa teda nie osobne mala som online .. pomoze ? Ano na chvilku nie na dlho ... kedysi mi pomahala voda, uz ani to mi nepomaha, este mi pomahaa vyplakat sa .. ale to mam plakat uz cely zivot ?

Idem na mr krcnej chrbtice .. uvidime co tam zistia .. a teda ak si to naozaj toto niekto precita budem vdačná .. a ak na to niekto odpise .. beriem vsetky naozory

anonym_fa12df
Včera o 14:55

myslim ze ciastocny problem je ze sa prilis sledujes...to ustavicne googlenie je blbost. Pockaj na vysledky MR krcnej a uvidis ci mas skutocnu fyzicku diagnozu alebo je to psychika

autor
Včera o 15:06
@anonym_fa12df

myslim ze ciastocny problem je ze sa prilis sledujes...to ustavicne googlenie je blbost. Pockaj na vysledky MR krcnej a uvidis ci mas skutocnu fyzicku diagnozu alebo je to psychika

@anonym_fa12df ano ja viem, že to je obrovská chyba a je to unavujuce .. ale že by toto všetko robila krčná chrbtica nechcem ani veriť :(

anonym_e0b1ab
Včera o 16:19

Nájdi si čas na terapie. Aspoň psychológ, ak by ti nebolo lepšie, smer psychiater. Verím, že sa čoskoro z toho dostaneš.

katkazatka
Včera o 16:23

ASAP psychológ, alebo psychiater. Úplne vážne to hovorím. Čo najrýchlejšie si zajednaj psychiatra a nehanby sa užívať aj keď len minimálne dávky antidepresiv. Hrčku v krku máš z úzkostných stavov. Všetky tvoje fyzické prejavy môžu byť následok tvojho psychického stavu -častokrát to tak býva, aj keď si ich v hlave hovoríme že nie.
Aj sa hovorí, že psychické problémy si nesieme na chrbte, preto býva problém s chrbticou.

anonym_b30f9c
Včera o 17:12

Smer psychiater. Sme predsa v 21 storočí, to nie je hanba.

anonym_826f1e
Včera o 17:32

@anonym_autor preboha ved velmi trpis 😒 toto si nezasluzi nikto..velmi ti rozumiem nakolko som zazivala nieco velmi podobne bohuzial cele roky. Vdaka ignorovaniu mi to prerastlo do serioznej psychickej poruchy. Sama som sa trapila asi so vsetkym co popisujes. Toto sa bez pomoci zvladat neda. Ver mi, pohladaj si psychiatra a tiez terapie. Ak sa spravne trafi liecba tvoj zivot sa zmeni od zakladu. Uz nikdy nebudes sa chciet vratit do povodneho utrpenia. Prajem vela sil . Hlavu hore toto nie je to Tvoj zivot navzdy

leonakr
Včera o 20:00

@anonym_autor Miláčku,z mojej skúsenosti....neváhaj a choď ku psychiatrovi 🙂.Naozaj, úprimne moja rada.....tiež som si prešla niečím podobným a po nasadení liečby sa mi polepšilo ...a žijem úplne inak.Nehanbi sa a neváhaj ho vyhľadat.