Psychika počas IVF: Ako zvládnuť stres?
Ahojte, ako ste zvládali ivf? Ja mám pocit, že je toho na mňa veľa. Stimulačná liečba ťažké migrény a neustále bolesti hlavy, ktoré ku koncu našťastie z ničoho nič prestali. Okrem toho neskutočná únava, niekedy som mala pocit, že zaspím aj postojačky. Pichanie 3 injekcií denne bolo pre mňa obrovské premáhanie sa a odhodlávanie. Nehovoriac o tom, že som v tom čase musela prestať so silovým tréningom, ktorý som predtým cvičila pravidelne.
Odber som zvládla, máme 3 embryá.
Ešte som poslaná na usg ohľadom hydrosalpinxu či sa náhodou u mňa nepotvrdí, ak áno rieši sa to laparoskopicky čo sú pre mňa ďalšie stresy.
Ak sa to nepotvrdí, až potom môže nasledovať vklad.
Ja len rozmýšľam či vôbec mám ísť na ten vklad ak to takto psychicky zle všetko znášam, neviem hlavu zamestnať niečím iným. Stále na to myslím a budím sa aj v noci, lebo hlava premýšľa.
Podaril sa vám vklad aj napriek takejto psychickej nepohode alebo som v tom jediná, čo to tak zle prežíva??
Možno aj to robí veľa, že sa nemám komu s týmto zdôveriť, keďže nikto o tom nevie, že podstupujeme IVF. Manžel to berie všetko s nadhľadom ale ja som tá, ktorá podstupuje všetky tie vyšetrenia a nieje mi to jedno, keďže sa snažíme už 7rokov neúspešne a príčinu zatiaľ nenašli. 🙄
Ja som na tom bola veľmi podobne, vrátane nálezu na vajickovode-ja som nakoniec bola na dvoch operáciách a prvé a jediné IVF sa nám natiahlo na 5 rokov. Určite si toto poriešiť ešte pred vkladom. A silový tréning pokojne zamen za pilates. Pohybu sa nevzdávaj, prechadzaj sa, rob si radosť a jednoducho ja som prijala fakt, že niektoré veci neovplyvním. Aj keby som sa na hlavu postavila. IVF je ťažká cesta, ale je to cesta a už to konečne riešite a ste bližšie k bábätku ☝️ A Ty už máš pomerne nepríjemnú časť za sebou. Držím palce.

@jone228 chapem, ze manzel to berie s nadhladom, ale prave on by ti mal byt najvacsou podporou a oporou v tomto narocnom procese. Skus sa s nim porozpravat, ze by si potrebovala viac opory od neho. Cele IVF je celkovo aj brutalna zataz na vztah/manzelstvo ako take. Napriklad my sme to tiez cele tazko zvladali a mali sme ozaj velku krizu, ktoru sme nastastie prekonali a dnes sa tesim, ze som vdaka IVF v 7.mesiaci.
Ak manzel ti nedokaze dat taku oporu, aku potrebujes, vobec nie je hanba sa porozoravat so psychologom .
Drzim palce 🫶