Remisia v cukrovke: Vaše skúsenosti a rady
ahojte, mal ju niekto? ako dlho vám trvala? mali ste uplne vysadený inzulin?
@anonym_autor ec svokra uz snad 10 rokov nepicha inzulin
@anonym_e1c0a7 ale nema typ 2? tam sa myslím davaju tabletky
@anonym_autor 2 je vekom ze? tak 2 mala...
@anonym_autor Tesne po záchyte v detskom veku sa môže znížiť potreba inzulínu podávaného zvonka na minimum dokonca nulu, ale je to len krátkodobé. Ak nemáš funkčný pankreas, tak ho nevzkriesiš.
@anonym_autor Tesne po záchyte v detskom veku sa môže znížiť potreba inzulínu podávaného zvonka na minimum dokonca nulu, ale je to len krátkodobé. Ak nemáš funkčný pankreas, tak ho nevzkriesiš.
@vulka doplnim,nie len v detskom...DM1 moze prepuknut aj u dospeleho.Po aplikacii inzulinu sa bunky,ktore produkuju inzulin,ako by ozivia a potreba pichat inzulin, sa na par mesiacov môze znizit.
@anonym_autor otec mal 2. Pri zachyte oootrasne hodnoty glykemie, sialene cisla
Postupne znizoval, drzal dietu, nakoniec berie len 1 tabletu denne
Nikto nevie dokedy to bude takto, mozno nastalo mozno sa to bude menit
Ak je to 1 alebo ta LADA typ tak bez inzulinu sa neobijdes
Remisia cukrovky pokiaľ viem je možná len pri diabete 2 tipu . A i u nej sa človek pokročilov cukrovkou do remisie nemusí dostať aj keby sa veľmi snažil . Taktiež treba pochopiť že remisia nie je vyzdravenie. Často je remisia podmienena prísnym režimom dôrazom na stravu pohybové aktivity a spánok.
@anonym_autor aj pri type 2 sa pichá inzulín ak je to vážne.
@anonym_autor synovi po diagnostikovani DM 1,cca mesiac vysadili uplne inzulin na 3-4mesiace,neskor bolo potrebne opat nasadit
Remisia cukrovky pokiaľ viem je možná len pri diabete 2 tipu . A i u nej sa človek pokročilov cukrovkou do remisie nemusí dostať aj keby sa veľmi snažil . Taktiež treba pochopiť že remisia nie je vyzdravenie. Často je remisia podmienena prísnym režimom dôrazom na stravu pohybové aktivity a spánok.
@jogy1984 dcéra je v remisii a má 1
@anonym_autor dcéra DM1 sa po roku od diagnostikovania dostala do remisie, zo polroka si nepichala. Ale športovala, aj to jej veľmi sťahovalo glykémiu. No po chorobe si musela začať pichať zo 2-3jednotky. U nej to kolíše, remisia a následne choroba jej rapídne zhorší. Rokmi si ale už pichá postupne viac inzulínu.
Podľa chatgpt sa cukrovka nikdy nepovažuje za oficiálne vyliečenú. Takže ak raz internista prepošle pacienta na diabetologickú ambulanciu tak sa tam už chodí celý život. Tam to neni že choroba ustúpila, tak už netreba chodiť. Už keď som sa k nej vyžral tak už musím niesť následky. Aj keby som nejakým zázrakom dosiahol tú remisiu tak už sa kontrolám (tým pádom ihlám ktoré neznášam) nevyhnem.
Podľa chatgpt sa cukrovka nikdy nepovažuje za oficiálne vyliečenú. Takže ak raz internista prepošle pacienta na diabetologickú ambulanciu tak sa tam už chodí celý život. Tam to neni že choroba ustúpila, tak už netreba chodiť. Už keď som sa k nej vyžral tak už musím niesť následky. Aj keby som nejakým zázrakom dosiahol tú remisiu tak už sa kontrolám (tým pádom ihlám ktoré neznášam) nevyhnem.
@unbeholfen no, moja 18kg 5ročná dcera sa k cukrovke "nevyžrala" a cukrovka nie je o vyžratí ale o tom, že pankreas vypovie. A nikdy nepíšem, že dcera je vyliečená pýtam sa na dlžku remisie
@unbeholfen Riadne trepeš. Vidieť, že zas AI vyplodila somarinu o príčínách vzniku.
@unbeholfen no, moja 18kg 5ročná dcera sa k cukrovke "nevyžrala" a cukrovka nie je o vyžratí ale o tom, že pankreas vypovie. A nikdy nepíšem, že dcera je vyliečená pýtam sa na dlžku remisie
@anonym_autor Postupne sa naučíte ako počítať sacharidy, ako športovať, ako žiť. Neboj sa. Dá sa to zvládnuť, hoci verím, že ste teraz v strašnom strese. Ak potrebuješ dajakú konkrétnu radu, pýtaj sa.
@anonym_autor Postupne sa naučíte ako počítať sacharidy, ako športovať, ako žiť. Neboj sa. Dá sa to zvládnuť, hoci verím, že ste teraz v strašnom strese. Ak potrebuješ dajakú konkrétnu radu, pýtaj sa.
@vulka my sme mesiac a pol od diagnostiky. sacharidy viem ratat, resp snažím sa robiť jednoduchsie jedla v ktorých som si ista. Más cukrovku ty alebo dieta??
@anonym_autor leno ja som ju pred tým nemal, veľmi nezdravo sa stravujem, aj sa prejedám, pribral som, a odvtedy mi začali problémy že sa musím liečiť u internistu aj diabetológa a mám vraj cukrovku druhého typu. A vraj preto lebo som sa k nej vyžral.
@unbeholfen Riadne trepeš. Vidieť, že zas AI vyplodila somarinu o príčínách vzniku.
@vulka dá sa vyliečiť? Akože keby som dosiahol remisiu, nemusim už chodiť k diabetológovi?
@vulka dá sa vyliečiť? Akože keby som dosiahol remisiu, nemusim už chodiť k diabetológovi?
@unbeholfen Autorka sa nepýta na vyliečenie ale na remisiu. A Ty prikladáš somariny z četu o vyžratosti a pod. Keby si aspoň uviedol vlastné skúsenosti.
Však vlastné. Odkedy sa nezdravo stravujem som pribral a začal mať cukrovku 2 typu. A zaujíma ma či sa to da zvrátiť.
Však vlastné. Odkedy sa nezdravo stravujem som pribral a začal mať cukrovku 2 typu. A zaujíma ma či sa to da zvrátiť.
@unbeholfen doktor ti to podľa mňa povedal preto, lebo ťa videl ako vyzeráš. A napíšem to asi tvrdo ale keď sa nevieš ovládať mal by si si liečbu platiť sám.
@unbeholfen doktor ti to podľa mňa povedal preto, lebo ťa videl ako vyzeráš. A napíšem to asi tvrdo ale keď sa nevieš ovládať mal by si si liečbu platiť sám.
@anonym_61f7ee to vyšlo aj z krvi. Pri testoch bolo 12 a vraj to má byt do 6.
@anonym_61f7ee to vyšlo aj z krvi. Pri testoch bolo 12 a vraj to má byt do 6.
@unbeholfen no ved a povedal si dr ze sa prežieraš?
@unbeholfen no ved a povedal si dr ze sa prežieraš?
@anonym_61f7ee takto: Ja som do nejakých 35 rokov bol zdravý a štýhly (čo sa týka civilizačných chorôb) psychické choroby mam malička. A prišla taká doba keď mi zachutila prvá bageta, a potom to už pokračovalo stravou z pumpy, automatov, a tak postupne sa pridávali sladené nápoje, prejedanie sa… Do tej 35-ky cca som bol len na domácej strave, normalne porcie a tak. A jak sa toto spustilo začalo som rapíden priberať, a na prevenčkách pred tým som vždy odchádzal že v poriadku, ale zrazu že výšené hodnoty toho a tamtoho, a pomaly sa to nabalovalo, že vysoký tlak, chóesterol, cukrovka, v očiach vraj niečo so žilami, slabne mi zrak do diaľky. A to všetko začalo zhruba od toho spomenutého komentu. Teraz som vo fáze obezity a problémami aké mávajú pacienti internej a diabetologickej ambulancie ktoré už navštevujem. Doktori hovoria že mám sa zdravšie stravovať a schudnúť. To je ako alkoholikovi povedať aby prestal piť. Keď už je vytvorená závislosť tak pre človeka nič iné neexistuje len objekt závislosti čo je u mňa obžerstvo.

@anonym_autor ec svokra uz snad 10 rokov nepicha inzulin