Serapeptáza- fakt to funguje?
Ahojte, hľadám info k tomuto zázračnému enzýmu. Sú tu rôzne diskusie, kde je spomenutá, ale rada by som počula nejaké priame skúsenosti s ňou a pri akom ochorení vám pomohla. (Ja osobne potrebujem riešiť chronické problémy s dutinami a trombofíliu... 🤔 Vopred ďakujem za zdieľanie skúseností ❤️
@montemotherone ešte nie tak veľa.skoro na prechod.nemoze to byt z niečoho iného?
dcéra ju brala ale stav bol stále rovnaký. Asi nefunguje u každého.
Enzymoterapia určite funguje ale ak čakáš že si dáš každý deň jednu tabletku a budeš mať po probléme tak to určite tak nefunguje. Chronický zápal prínosových dutín znamená že tvoje telo volá o pomoc, pretože už sa nedokáže vysporiadať ani s jednoduchou infekciou. Serrapeptázou nemáš určite čo pokaziť, no takyto stav však netreba nepodceňovať a radšej ho riešiť komplexne.
Mne zmiernuje migrenu ked ju beriem pravidelne...ak to flakam mam smolu 🙊
@janaaaaaaaaa ..mozem sa opytat aky problem je v teleked saopakuje zapal prinos.dutin?....tento problem ma moj 13rocny syn..staci ze ho ofukne(aj ked je teplo a nema nahodou ciapku)....tak koniec..gned horucka,zapalene totalne upchate dutiny....😯..som z toho zufala....aj ked nie je fhory..tak mu z casu na cas vyjde(teda vysmrka)taku malicku hrdku...pride mi to ako ztuhnuty hnis ...cize podla mna tam niekde ma asi chronicke lozisko a tomu staci malo aby sa opatovne "nastartovalo"...neviete poradit ako sa toho zbavit?lebo dr.povedal ze do tych miedt sa ani silne atb nedostanu😕...syn mamva aj silne migreny pri ktorych vracia a aj subfebrilie(proste hocikedy mu teplota vybehne na 37.2-37.5)a potom klesne...robili mu aj odbery...mali sme aj dietu proti mononukleoze ale nic nejako nepomohlo😣
@lailaveve, bolo by dobre ten hnis dat do skumavky a dat do labaku, tam moze byt nejaka bakteria. Ja som mala takto hnisave dutiny ako tehotna prvykrat v zivote, dufa ze aj posledny, strasne to bolo 6 tyzdnov som sa trapila, mala osm to negattivne cize virus. Doporucujem vam inhalovat koloidne striebro ale predtym dat odber vysetrit. Serra. by sa nemala brat pri akutnom ochoreni. RTG mu robili? Taketo stavy casto koncia operaciu ze sa dutiny prepichuju. Ale u vas bude asi problem v nejakej bakterii.
@lailaveve Osobne sa bojím radiť keď sa jedná o deti, predsa len sú to najcitlivejšie osobky. Skúsim aspoň taký základ ktorým nemáte čo pokaziť.
V prvom rade skúste ho dať poriadne vyšetriť u doktora na všetko vrátane alergii, potravinových intolerancii, krvný obraz, výter z nosa hrdla, protilátky na chlamýdie mykoplazmy, borelióza, stav imunity. Aby ste si bola istá že ste nič nezanedbala.
Potom treba úplne kompletne vyradit z jedálnička sladkosti, tie majú väčší vplyv na imunitu než si myslíte... Namiesto toho čerstvé ovocie a zeleninu.
Keď je chlapec chorý v akútnom stave v žiadnom prípade mu nedavajte mäso ani vajíčka ani žiadne alergeny! Navarte v ten deň strukovinove vegetariánske jedlo, aby ste mu pomohli sa z toho dostať.
Písali ste si skupiny k serrapeptaze, tu neviem či boli robené štúdie na deťoch
Skúste si to pozrieť a ak sa rozhodnete synovi nasadiť tak konzultujte vopred s pediatrom. Wobenzym pomáha lepšie prenikať do tkaniv a zvyšuje účinok antibiotík, ako aj zmierňuje zápaly.
Veľa zdravia a držím palce!
@lailaveve syn nech pravidelne konvickuje,nepije studene a bublinkove napoje.
@stanulienkat velmi pekne dakujem za rady😊
@stanulienkat, aha. No to co som mala ja, to bol hnis, to hnusne smrdelo :( a v labaku mi to vyslo negativne. Ale bol to isto hnis. Ja som mala strasne bolave dutiny a ten tlak.... ale co ma ten chlapcek netusim, nemam skusenosti, dik za info
Z nežádoucích účinků SP se uvádí možnost výskytu alergické kožní
reakce, žaludečních potíží a ovlivnění krevní srážlivosti.⁵ Pokud
jde o interakce, byl zaznamenán případ výskytu Stevens-Johnsonova
syndromu a epidermální nekrolýzy po podávání kombinace
SP a diklofenaku.¹² Uvádí se riziko krvácení nebo tvorba modřin
při podávání SP společně s warfarinem, clopidogrelem, kyselinou
acetylsalicylovou a fytofarmaky s obsahem česneku, rybího oleje
a zázvoru.
http://www.edukafarm.cz/data/soubory/casopisy/B...
@lacusovamaria o niektorých účinkoch sa hovorí aj v príbalových letákoch. V podstate, tak ako pri všetkom, nemôže to každý a na všetko. Ja som potrebovala ovplyvniť práve tú zrážanlivosť, keďže mám trombofilny stav. Beriem ju v takých fázach s pauzami a musím povedať, že mi prestali migrény a závraty, ktoré som po tridsiatke začala mávať. Keď ju dlhšie neberiem, zase sa to vracia. Tiež sa trochu zlepšili a eliminovali zápaly dutín, nádchy... Vlastne ani nepamätám kedy som nejakú silnejšiu mala 🤔 🙂 Kedysi to bola celoročná záležitosť, pričom sa snažím eliminovať alergény (som alergická na roztoče a plesne)
Ale vďaka za ďalšie užitočné info ❤️
@montemotherone ahoj, prosim beries stale tu serru? Ja mam tiez problem s dutinami, caste zapaly, antibiotika, oslabena imunita. Momentalne uzivam opat ATB + wobenzim ale rozmyslam co ine by som mohla skusit, co by pomohlo dlhodobejsie
@turzovka
ahoj, mne serapeptasa pomohla, dutiny sa uvolnili, ale akonáhle pozabudnem sledovať aby som nemala v strave mlieko, tak sa mi znova rozbehne alergická nádcha. Takže určite treba zistiť u alergológa, či nie ste na niečo alergická a potom tú potravinu vylúčiť. Taktiež musím mať dutiny v teple. To znamená čiapku na čelo vždy 🙂
@lacusovamaria dakujem za odpoved. Sranda aj ja mam alergiu na mlieko a veru kym som na to prisla, bola som stale soplava. Alergologicke testy na inhalacne alergeny mam az v marci, cize dovtedy skusim serrapeptasu. Snad pomoze aj mne ;)
@turzovka mam znamu ktorej pomohla pri chronickom zapale dutin, velmi mi ju chvalila, vtedy som jej neverila ,ale nedavno som ju skusila a myslim ze mi pomohla a teraz ju planujem po operacii opat skusit verim, dala som si aj wobenzym tak aj ked je pravda ze v traviacom trakte by sa mali tie bielkoviny rozlozit, studie ukazuju ,ze mnohym ludom pomohli, tak hadam aj mne.
Inak o tej serapetaze som nasla aj pozitivny clanok od lekara, ktoreho poznama ako odbornika v telovychovnom lekarstve.
@montemotherone poprosím vás kocky všetky tu čo ste mali alebo máte problémy s dutinami dom po 4 operacii dutin stále sa mi zapaľujú opuchaju celé zle , atb nezaberajú , vytery negatívne . Prosim ozvite sa mi som už wobenzym mne nepomohol keďže dom nemohla ns žalúdok brat toľké tabletky bolo mi zle . Akú značku si msm kúpiť serapeptazy a na začiatok 250 0000 jednotiek ?
@nila1111
@lacusovamaria ďakujem za odpoved 😩som už na nervy a lekári nevedia čo so mnou .😪
@lailaveve neviem zatial to nik neskúmal ale mám ísť tersz na alergo imunít.vysetrenie tak uvidím čo všetko budú robiť odbery vytery , len jedno má štve pred 10 dňami zapsl dutin vybraté atb dve balenia , crp bolo 43 ,hlieny už msm o.k čisté len stále má boli koreň nosa a keby mi to stále opuchalo dutiny , dycham nosom voľne v pohode .
@tanika ja som mala zo začiatku 125-ku, teraz mám 250 od Kompava. Dostať aj v DM. S dutinami sa mi to zmenilo k lepšiemu len trochu, infekty mám také slabšie, aj menej často, nemám brutálne nádchy keď ma niečo chytí, ani také bolesti v dutinách, ale ja pracujem v škôlke, tam sa to krúti dookola, takže som rada že aspoň takto 😊 Ale veľkú zmenu badám na menzese. Nemávam zrazeniny, dlhé špinenie predtým. Mávala som ho už občas aj do čierna 😕 Na maternici mám myóm. Zatiaľ po roku nezmenený a vkladám trochu nádeje aj do serapeptázy, aby sa to aspoň udržalo v takom stave ako je a možno aj zmizol 😊 Tiež nemávam migrény pred menzese ako som mala, takže verím že to naozaj upravuje aj tie faktory zrážanlivosti.
Čo sa týka dutín, dávaj pozor na pitný režim, musíš byť ozaj dobre hydratovaná, aby sa toxíny vyplavovali von a hlieny neboli husté. Daj si normálne do mobilu appku a poctivo pi 😉 Tiež je dobré zvyknúť si používať kanvičky na vyplachovanie nosa (slaný roztok), každé ráno (!) Dostať bežne aj v lekárni, aj na nete aj na Aliexpress 😉 Ja som začala poctivo dopĺňať aj vitamín C, B komplex a teraz keď boli virózy kombináciu Calcium, Magnézium, Zinok. Mám pocit, že mi to dosť pomohlo počas týchto chrípok. U nás máme aktuálne riadne sople, malému sa k tomu pridali uško aj zápal spojiviek, takže dnes som sa už zobudila s opuchnutým nosom 🤦 Hneď som preplachla, striekla do hrdla Jox, a asi idem na Pamykon. To už sú také extrémy. Ale v škôlke to máme posledné 2 mesiace dookola. Dala som si urobiť aj výter a nič. Takže vírus. Tieto zmeny počasia, oteplenie oni majú radi 😒

@dulkagabulka nie nevstrebavaju sa.