Sklamanie zo zdravotníctva: Dlhé čakanie na urgente
Ahojte, dnes ráno ma seklo v krížoch, ale bolesť neskutočná, nemohla som sa pohnúť, ani sadnúť, ani ľahnúť, ani zohnúť. Manžel ma nasadil do auta a išli sme na urgent, aby mi pichli injekciu, toto mi pred 2r veľmi pomohlo. Vtedy mi aj predpísali injekcie a vypichali sme asi 5 za sebou. Prišla som na urgent, kde ma triáži zaradili, že patrím na traumačku. Pritom toto by malo ísť skôr na neurológiu... ale dobre. Sadli sme si do čakárne a čakali. Ak viete, ako to chodí na traumačke, tak tak nosia stále ľudí sanitky, samé úrazy. Boli predo mnou asi traja pacienti, tých priebežne zobrali. Potom 5 pacientov priviedli RZP, všetkých zobrali predo mnou. Ale prišli za mnou dvaja pacienti, ktorí nemali žiadnu vážnu vec, jeden asi prišiel na prevez a jeden normálne v pohode mladý chalan chodil a oboch zobrali predo mnou. Čakala som tam viac ako dve hodiny a keď sme sa boli pýtať sestričky, veľmi arogantne odvetila vždy, že úrazy majú prednosť a my sme ortopédia a teda máme čakať. Po dva a pol hodine s víziou, že neprídem tak skoro na rad sme odišli. Išlo o 5 min záležitosť, kedy by mi pichli injekciu a vypýtali si za to 10 eur. Som sklamaná z toho prístupu zdravotníctva. Teraz som doma, bolesť neskutočná, tak sa tu krútim, dávam si suché teplo a snáď vydržím do pondelka.
Urgent funguje na zaklade triaze, pokial teba len seklo v krizoch patris pravdepodobne do modrej skupiny ked ako sama tvrdis stacilo injekciu od bolesti. Takze vsetky skupiny vyssie ta vzdy predbehnu. A vsetky privezene pripady RZP vacsinou patria do tych vrchnych troch farieb.
Uz aj ten poplatok evokuje ze to nevyhodnotili ako stav pre urgent. Lebo ak vyhodnotia stav ako urgentny poplatok sa neplati. My sme urgent vyuzili uz viac krat ale stale to boli vaznejsie stavy a neplatili sme nic.
Toto mohlo byt riesene na pohotovosti, kde v tomto case kedy este nezuri chripka vie byt clovek naozaj vybaveny skoro. Tam by pichli presne injekciu na uvilnenie a predpisali lieky od bolesti a poslali domov.
Môj manžel čakal so 4 zlomenými stavcami 8 hodin v Prahe. To nie je zaostalé Slovensko a aj tak čakal. Prednosť mali iní a poradie určuje lekár.
No hlavne seknutie nepatri na urgent, ked uz tak na pohotobost.
Na urgente berú vždy v prvom rade život ohrozujúce stavy aj keby len potenciálne. I ten chalan aj ked na ňom nebolo nič vidno tak nevieš s čím tam prisiel- ja som bola so zápalom žlčníka a som typ co drží hudbu keď niečo boli, na mňa zazerali tiež keď som šla prednostne, no bolo to vážne a šla som rovbo na chirurgiu odtiaľ a stále po svojich. Inak otcovi na seknuyy chrbát pichol injekciu aj doktor na pohotovosti, skúste možno nabudúce najprv tam a ak bude stav vážnejší, tak vás pošlú na urgent a budete mat vtedy aj možnosť ze nebudete toľko čakať.
@beata_k tam vozili stále nových pacientov, šanca, že ma zoberú dnu bola nulová. Lebo prednosť majú úrazy. Kamoška tam čakala 4,5h na ošetrenie.
@anonym_autor tvoje ocakavania su nerealne, kto ide na urgent, bohuzial caka kym pride na rad. Sanitky idu vzdy prve, a ako sa pisalo, ty podla pohladu nevies co ludom je. Niekedy proste ludia maju pocit, ze nieco mi je, tak som najdolezitejsi a okamzite idem dnu. No viditelne, to takto nezhodnotili na triazi.
Neviem co by si u nas v BB povedala, prazdny "urgent" (ked som prisla, jeden pacient akurat odisiel) v amb zabava velka podla vravy, cakala som v prazdnej miestnosti a ludi nevozili :DDD nevysetrili dokopy nic, osetrit uz vobec nie... pred rokmi velmi podobne, prisla som po 16tej, domov isla takmer o 22hej. Ked clovek vidi, ze aspon ludi nosia a vozia, tak je to este take, ze da sa to pochopit, ale ked nic.. ? :DD a vnutri ten nedostatok personalu... stalo mi tom vysetrovani 6 ludi, nic lepsie nemali na praci :DDDD sestra vrieskala, ako keby mala soru vojnovych ranenych v rade a nezvladala pracu, lekar sa nezdvihol zo stolicky a vysetrenie ortopedicke islo na dialku 2-3 metrov :D

Si sklamaná z nášho zdravotníctva, a co majú povedať pacienti onkológie v Trebišove, ktorým za pár mesiacov zrušili oddelenie, kde chodili na chemo a liečbu ale aj ambulancie,? Prídeš na kontrolu a ziras jak puk, ambulancia zrušená nik. Okolí nie je kto by ta zobral do evidencie,žiaden Onkolog.